Ankomst og afrejse

D1 – AJACCIO – ASCO
Modtagelse i Ajaccio lufthavn kl. 13.00 og tre timers transport til skisportsstedet Haut Asco.
Opstilling, præsentation af trekket og taskekontrol.
Bemærk: der er kun én shuttlebus til rådighed for UCPA-flyvningen (se afsnittet om adgang).

D-15 – AJACCIO
Morgenmad og transport til Ajaccio lufthavn til kl. 9.00.
Opholdets afslutning.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D2 – ASCO – VALLONE 1422m
Dette er helt sikkert den længste og mest tekniske dag på turen, og vi starter med at bestige Pointe des Éboulis på 2607 meter, det højeste punkt på GR20. Fra dette betagende udsigtspunkt over Cap Corse, Calvi og alle de sydlige bjergtoppe er der mulighed for at bestige Monte Cinto, Korsikas tag på 2706 meter.
Om eftermiddagen, efter at have set Cinto-søen og dens storslåede smaragdgrønne farve, begynder vi en lang nedtur i Tighiettu-dalen for at slutte os til vores aftenophold ved Vallone-fårene. 8 timers vandring.
Måltid på gården og overnatning i telt.
Højdeforøgelse: +/-1200 m; -1200 m (+/-1350 m med mulighed for Monte Cinto).

D3 – VALLONE – VERGHIO 1403 m
En dejlig skovsti fører os til Foggiale-dalen, som vi klatrer op til det navnkundige pas, inden vi når Korsikas højeste refugium, Ciutullu Di I Mori i 1.991 m højde, hvor vi holder pause.
Herefter går vi ned til Golo-dalen, hvor vi kan bade i en af de pragtfulde pools med krystalklart vand, og derefter via Radule-fårene til vores aftenhytte, Castel di Vergio.
Aftensmad og overnatning i hytten
5.30 minutters vandring. Højdeforøgelse: +627 m; -612 m.

D4 – VERGHIO – MANGANU 1601m
Dagen begynder med en balkonvej gennem en tæt skov af larici fyrretræer til San Petru-passet, der derefter fører os ad en gammel transhumance-sti til Bocca A Reta 1.883m, som har udsigt over den storslåede Ninu-sø og dens store græsarealer med tusind vandhuller, de dejlige “pozzines”, hvor der bor pragtfulde vilde heste. Efter at have vandret langs Tavignano-søens bredder når vi Camputile-plateauet, som vi krydser, inden vi når Manganu-refuglen.
Måltid og overnatning i refugiet eller i telt.
6h30 vandring. Højdeforøgelse: +590 m; -790 m.

D5 – MANGANU – PETRA PIANA 1842 m
Intet slår synet af de højtliggende bassiner, der er farvet med en intens blågrøn farve: for at nå frem til dem skal man krydse svimlende højderygge som f.eks. Capitellu-bryggen, hvorfra man kan se en dejlig sø af samme navn. Herefter følger en betagende udsigt til Melosøen, en ægte safir i hjertet af granitbarrieren. For enden af denne kæde af alpine kilder ligger Pietra Piana-refugiet.
Aftensmad og overnatning i refugiet eller i et telt.
Vandring på 6.30 timer. Højdeforøgelse: +895 m; -730 m.

D6 – PETRA PIANA – ONDA 1385 m
En lang nedtur venter os for at nå ned til Manganellu-flodens bredder, som vi følger gennem en fredelig fyrreskov. Efter Tolla-fodbroen improviseres der en picnic nær en af flodens storslåede pools.
En kort stigning gennem skoven fører os til Onda-fårene og deres berømte Brocciu-lasagne.
Aftensmad på refugiet og overnatning i telte.
5h30 vandring. Højdeforøgelse: + 400 m; – 800 m.

D7 – ONDA – VIZZAVONA 1136 m
Først en hård opstigning til Bocca Muratello, hvor udsigten til Punta dell’Oriente er betagende. Derefter begynder vi den lange nedkørsel, som delvis foregår på granitplader, og som fører os til de berømte Cascades des Anglais i den tætte og generøse vegetation i Vizzavona-skoven.
Måltid og overnatning på gîte.
6 timers vandring. Højdeforskelle: + 700 m; – 900 m.

D8 – VIZZAVONA – CAPANELLE 1586 m
I krydser en smuk skovsti gennem Bocca Palmente, Alzeta-fårene og Sambuccu-skoven og nyder en betagende udsigt over Monte d’Oro og Monte Renoso, indtil I når til E Capanelle-hjemmet.
Nat på sovesal i gîte U Fugone.
5.30 minutters gang. Højdeforskelle: +900m; – 224m.

D9 – CAPANELLE – COL DE VERDE 1289m
Afgang i retning af Traggette-fårene, for denne dag, som vil foregå ad en smuk skovsti, og som, hvis vejret tillader det, vil føre os til de storslåede pozzines i en gammel gletsjer-dal med tusind vandhuller.
6h30 vandring.
Aften ved bålet, middag og overnatning i en hytte ved Col de Verde.
Højdeforøgelse: +517m; -803m.

D10 – COL DE VERDE – USCIOLU 1750m
Tidlig afgang til opstigningen til Bocca Dell Oro, hvorfra du vil have en betagende udsigt over den østlige slette. Herefter går vi mod Punta Cappella, hvorfra vi følger ryglinjen ned ad rygkanten og passerer flere små pas. Du fortsætter mod Bocca di Laparo, for at nå Monte Furmicula og Usciolu-refugiet.
Måltid og overnatning i telte.
7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1117m; – 667m.

D11 – USCIOLU – CROCI 1542m
Vi forlader Usciolu ved statuekammen for at nå Agnone-passet, hvor vi tager den nye GR20. Vi går ned til den smukke Padulelli-floden, hvor vi kan holde picnic, og krydser derefter Cuscionu-plateauet ad gode, beroligende stier til Croci-fårestalden.
Nat på gîte i telt eller på sovesal.
5 timers vandring. Højdeforskelle: + 388 m; – 597 m.

D12 – CROCI – ASINAU 1536m
Du fortsætter med at klatre op til Boca Stazzunara på 2020m og Monte Incudine, Sydkorsikas højeste top på 2134m (valgfrit). På denne etape vil du nyde en enestående udsigt over de storslåede Aiguilles de Bavella, Porto-Vecchio-bugten og måske endda Sardinien… Du afslutter denne smukke dag med en mineralsk nedstigning til Asinau-refugiet.
Aftensmad og overnatning i refugiet under telt.
4 timers vandring. Højdeforøgelse: + 608m, – 632m.

D13 – ASINAU – PALIRI 1055m
På denne etape krydser du Asinau-bækkenet i retning af de berømte Aiguilles de Bavella. Stien stiger ad den alpine variant til Col di u Pargulu 1611m, hvorfra vi kommer ind i hjertet af Bavella-massivet og dets magiske lyserøde granittårne. Vi passerer Col de Bavella, inden vi tager muldyrsstien, som efter at have krydset Col de Finosa fører os til Paliri-hulvejen.
Aftensmad og overnatning i refugiet eller i et telt.
7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 440 m; – 910 m.

D14 – PALIRI – CONCA
Atmosfæreændring på denne sidste etape mod havet. Stenskråningerne giver plads til en sti, hvor det dufter af maquis. Denne etape fører os forbi ruinerne af Capeddu og derefter til Bocca d’Usciolu-kløften, hvorfra vi kan se bugten Porto Vecchio i det fjerne. Tidligt på eftermiddagen går turen til baselejren i nærheden af Ajaccio.
Nat i telt og måltid i basislejren nær Ajaccio.
5 timers vandring. Højdeforøgelse: + 160 m ; – 970 m.

Påkrævet udstyr

Rejsen går i højden, og det kan være koldt og vådt selv i august på GR20!
Du kan under alle omstændigheder efterlade dine ejendele i udgangspunktet og hente dem på den sidste dag. Medbring venligst en taske til dette formål.

Vigtigt personligt udstyr:
Et par snitmærkede vandresko med høj sko (som du allerede har brugt), en 5° komfort-sovepose, en 50L vandrerygsæk (om muligt med regnslag), shorts og t-shirts, lange bukser og shorts, langærmet undertøj, vandresokker, Håndklæde (lille, let og hurtigtørrende mikrofiber), varm fleece, vandtæt Goretex-jakke, handsker og hat, tennissko eller lette sandaler til om aftenen, badedragt, kasket eller hat, vandflasker på mindst 2 liter eller Camel bak, vandtætte plastikposer til opdeling af dine ejendele, Tupperware 0.8L vandtæt, Opinel-kniv, skål eller tallerken – kop og bestik, toiletpapir, biologisk nedbrydelig sæbe af typen Alep, pandelampe med nye batterier, solbriller, solcreme, ørepropper, teleskopstokke, personlig medicin

Førstehjælpskasse med overlevelsestæppe.
Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Forebyggelse og behandling af vabler (Compeed plaster og Elasto tape)
– Noget til at afhjælpe ankel- og knæproblemer: “Elasto”-strips af typen.
– Til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse af hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostomlægning.
– Noget til at lindre insektbid.
– Overlevelsestæppe
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Udlån af teknisk udstyr: telt og karimat-typen jorddug. (Du er velkommen til at medbringe din egen madras).

Forplejning

Morgenmad og aftensmad på refugierne, gîtes eller på lejren, picnic frokost.
Ved middage på D1 og D14 og morgenmad på D2 og D15 hjælper vi alle med at tilberede maden.

Inkluderet med rejsen

Overførsler inkluderet i programmet
Indkvartering
Måltider
Tilsyn

Teknisk niveau

13 dages vandretur fra Ascu til Conca på GR20, den hårdeste sti i Europa.