Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Calgary
Møde i lufthavnen og transport til byen. Overnatning på hotellet i Calgary.

D18 – Transport til Vancouver lufthavn og fly hjem.

D19 – Ankomst af flyet.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Aktiviteter uden for UCPA-programmet
Der er masser af muligheder for at deltage i nogle spektakulære aktiviteter i eller i nærheden af nationalparkerne for et par dusin dollars mere. Det skal dog bemærkes, at UCPA ikke kan påtage sig noget ansvar for ulykker, der måtte ske under disse ikke planlagte aktiviteter. UCPA’s forsikring dækker ikke aktiviteter, der ikke er inkluderet.

Dag for dag program

Dag 2 – Banff National Park (2 dage)
Transport i minibus (170 km, 2 timer) til Banff, Rocky Mountains’ turisthovedstad og den ældste af de canadiske nationalparker. En kort vandretur for at få benene i form igen, en mulighed for at teste dit udstyr og din kondition. 2 timers vandring. Overnatning i telte i 1400 m højde.

Dag 3 – Heldagsvandring i Banff National Park. Vores sti stiger gennem en nåleskov op til en alpeeng med panoramaudsigt. Maksimal højde 2330 m, 650 m højdeforøgelse, 5-6 timers vandring. Overnatning i telte.

Dag 4 – Lake Louise
60 km kørsel til de klassiske steder med de storslåede Lake Louise- og Moraine-søer, ægte postkortlandskaber.
Vandretur fra Lake Louise (1700 m) til den romantiske Lake Agnes (2100 m), 2-3 timers vandring, 7 km, 400 m stigning. Indkvarter dig i 3 nætter på campingpladsen nær bjerglandsbyen Lake Louise. Overnatning i telte i 1500 m højde.

Dag 5 – Emerald Lake
Kør til Yoho National Park, der ligger i British Columbia på den vestlige skråning af Rocky Mountains. Efter at have vandret langs Emerald Lake (1300 m) stiger vi op til Yoho Pass (1830 m), hvorfra vi får en panoramaudsigt over de omkringliggende bjerge. Vandreturen tager 3-4 timer, og højdeforøgelsen er 530 m. Valgfri rafting på Kicking Horse River (130 $ CAD, der betales lokalt). Overnatning i telte i Lake Louise.

Dag 6 – Valley of Ten Peaks
Fra Moraine Lake (1890 m), i hjertet af Valley of Ten Peaks, vandrer du mod Larch Valley, mod Sentinel Pass (2611 m), hvorfra udsigten styrter ned i Paradise Valley. 720 m stigning, 4 til 5 timers vandring. Overnatning i telte i Lake Louise.

Dag 7 – Columbia Icefield
I minibus kører vi nordpå ad den berømte “Icefields Parkway”, en turistrute gennem de vigtigste parker i Rocky Mountains (250 km vej). I hjertet af Rocky Mountains ligger de enorme Columbia-gletchere, hvorfra floder løber ud i tre forskellige oceaner. Kort vandretur (2 timers gåtur) til Parker’s Ridge og den spektakulære udsigt over Saskatchewan-gletsjeren (2280 m). Overnatning i telte i 1000 m højde nær den lille by Jasper.

D8 – Jasper National Park
I hjertet af Jasper Park byder Maligne Lake Road os på en række spektakulære landskaber (60 km vej). Gå en tur i alpeenge (2170 m) og nyd udsigten til det turkise vand i Maligne Lake (1690 m), den største naturlige sø i de canadiske Rocky Mountains, omgivet af snedækkede bjerge i 3000 m højde. Mulighed for at nå et udsigtspunkt i 2600 m højde. 500 m til 900 m stigning, 2 til 6 timers vandring. Nat i telte.

Dag 9 – Mount Robson Park
Fra vores lejr i Jasper, ca. 80 km vej (1 time) til foden af Mount Robson, det højeste punkt i de canadiske Rocky Mountains på 3954 m, der først blev erobret i 1913. Vandretur i Mount Robson Provincial Park til Kinney Lake (2 timers vandring) eller videre op til White Falls (5-6 timers vandring). Overnatning i telte i 800 m højde.

D10 – Gennem British Columbia
Ned ad North Thompson River-dalen gennem Columbia-bjergene til den lille by 100 Mile House i hjertet af British Columbias store tørre, indre højsletter, de store hjorder og cowboys’ land. 360 km kørsel. Overnatning på hotellet.

D11 – Lilloo og Whistler
Kør mod vest. Gennem et vildnis af bjerge, skove og floder når vi til Whistler (ca. 200 km). Undervejs besøger vi den lille by Lilloo og får en tur tilbage til guldfebertidens dage. Whistler ligger ved foden af Whistler- og Blackcomb-bjergene og er et af Canadas smukkeste skisportssteder. En let gåtur til en sø, omgivet af smukke bjerge (1 til 2 timers gåtur). Vi slår teltet op for de næste 2 nætter i en park nær søer, hvor det er muligt at bade.

Dag 12 – Vandreture i Coastal Range
Vi tager gondolen op til en højde på 1800 m, og derfra har vi flere vandrestier at vælge imellem. F.eks. en alpin vandretur med udsigt over Garibaldi Parkens store skove, funklende gletsjere og turkisgrønne søer (9,5 km, højdeforøgelse 300 m). Overnatning i telt i Whistler.

Dag 13 – Vancouver Island
På vej mod syd når vi havet ved Squamish. Derefter følger vi vestkysten af Howe Sound, en slags canadisk fjord, hvor bjergene styrter ned i havet, og når derefter molen nær den lille by West Vancouver (110 km kørsel). Krydsning med færge af den spektakulære “Inside Passage” (1½ time med færge), en smal søkorridor, der snor sig gennem fjorde i ly for dønningerne mellem skovklædte øer. Når vi ankommer til Vancouver Island, kører vi til Parksville. Vi overnatter på camping (brusere) under Douglas-pinjetræer nær en stor sandstrand. Overnatning i telte.

D-14 – Pacific Rim National Park
Gennem bjerge og skove krydser vores vej Vancouver Island mod vestkysten (150 km), hvor Pacific Rim National Park ligger. Mellem landsbyerne Tofino og Ucluelet går vi på en af de vandrestier, der løber langs Long Beach, mellem de strande, der er slået af Stillehavets store bølger, og den storslåede primære regnskov med sine majestætiske træer. Overnatning i telte.

D15 – Oplev landsbyerne Tofino og Ucluelet, som tidligere var hippiebyer, der er blevet mere eksklusive. Gå på vandreture mellem skoven og stranden, og nyd valgfrie aktiviteter som f.eks. bådture og surfinglektioner (skal betales lokalt). Overnatning i telte.

D-16 – Victoria
Langs den skovklædte kyst er der 300 km vej til Victoria, British Columbias hovedstad i den sydlige ende af øen. Undervejs kan du stoppe ved Mac Milan Provincial Park for at beundre de imponerende cedre og douglasgraner i Cathedral Grove. Nogle af disse træer er over 800 år gamle og kan være op til 9 meter i diameter.
Fri tid i Victoria med sine butikker og restauranter omkring Inner Harbour. Selv om hovedstaden i British Columbia, der er kendt for sit milde klima, ligger ud til USA, har den bevaret en meget britisk atmosfære med mange bygninger i victoriansk arkitektur. Overnatning i telt under cedertræer i nærheden af Victoria.

D17 – Vancouver
Kørsel og færge (3h30) til kontinentet og Vancouver. Fri eftermiddag til et besøg i “den smukkeste by i Nordamerika”, der er bygget på en fantastisk beliggenhed mellem hav og bjerge. Oplev skyskraberne i “Downtown”, totemerne i Stanley Park, de gamle kvarterer i Gastown, Chinatown, havnen, hvor krydstogtskibe og fragtskibe sejler, museerne … Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 20 kg pr. person)
1 stor rejsetaske
1 mellemstor rygsæk (30 til 40 liter)
2 store plastikposer (affaldsposer) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn

Anbefalet personligt udstyr
Medbring udstyr, der er tilpasset et bjergklima, som kan være koldt og vådt.
2 eller 3 T-shirts
1 sweatshirt eller langærmet trøje (solskoldning)
En uld- eller fleecetrøje, 1 anorak eller dunjakke
1 vindjakke, 1 regnkappe, der dækker tasken
1 par bjergbukser
1 par shorts
1 badedragt
Hue eller kasket
Hue, handsker
1 tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
1 elektrisk lygte med ekstra batteri
1 vandflaske af aluminium
Lommekniv

Til overnatning
1 varm sovepose (ekstrem temperatur på -10 °C),
evt. en selvopblæsende madras af typen “Thermarest” for større komfort

Til vandring
Trekkingsko, solide, med hak i sålen og god støtte for anklerne
Et par tennissko til om aftenen
2 til 3 par varme vandresokker
Nyttige vandrestave og gamacher

Campingmadras af skumgummi, telte, tallerken, skål og bestik.
Bemærk venligst: Der er ikke en sovepose.

Forplejning

Middagsmaden er kold. Om aftenen tilberedes varme måltider af guiden og deltagerne selv.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Forplejning undtagen de nedenfor nævnte måltider
Tilsyn
Kollektivt og specialiseret udstyr
Alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen samt lufthavnstransport

Teknisk niveau

En fantastisk rejse gennem det vestlige Canada, fra Rocky Mountains til Vancouver