Ankomst og afrejse

D1 – Natflyvning til Manila.

D2 – Ankomst til Manila. Velkomst i lufthavnen og transport til hotellet. Velkomstmøde. Afhængigt af ankomsttidspunktet og den tid, der er til rådighed, vandretur i Rizal Park og Intramuros, den gamle spanske by med mure. Middag til fri disposition, overnatning på hotellet.

D-13 – Transfer tilbage til Manila med offentlig færge (1,5 times sejltur) og derefter minibus (2,5 times kørsel) til den internationale lufthavn (gratis frokost undervejs). Fly retur.

D14 – Ankomst af flyet.

NB: Afhængigt af det anvendte luftfartsselskab kan returflyvningen indebære afgang fra Manila D13, overnatning på flyet og ankomst D14 eller overnatning på et hotel i Manila D13 og en dagflyvning D14.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Transfer med bus til Banaue landsby, der ligger i 1200 m højde i bjergene på den nordlige Luzon ø (350 km, 10 timers kørsel). Nat på vandrehjem i Banaue.

D4 – Vandring til Banaue (5 dage)
Kort transport med jeepney (lokalbus) til udsigtspunktet (belvedere) på rismarkerne, derefter Bangaan, startpunktet for vores trek (1 times kørsel). Besøg i denne landsby, der er opført på UNESCO’s liste, og derefter afgang til en 5-dages vandring gennem risterrasserne, der ingen steder i Asien når en sådan grad af skala og teknisk perfektion. Den første etape fører os ad en panoramisk bjergryg til Batad, der er berømt for sine risterrasser, som danner et gigantisk amfiteater. 4 timers vandring mellem 1200 og 1800 m. Overnatning på et gæstehus (lokal kro).

Dag 5 – Batad og Cambulo-vandfaldene
Om morgenen, 1 times vandring til Batad-vandfaldene (og 1 time til hjemturen). Efter frokost går eftermiddagsetapen til Cambulo. 3 timers let vandring, fladt og ned ad bakke. Overnatning på et lokalt vandrehjem med rustik komfort.

Dag 6 – Opstigning til landsbyen Patyay
Smukke etape i bjergskoven, hovedsagelig op ad bakke, for at nå foden af Amuyao-bjerget (2700 m), Filippinernes tredje højeste bjerg. 6 til 7 timers vandring, 800 m stigning, den sværeste etape. Nat i et lokalt hus i landsbyen Patyay (meget enkel komfort, sove på gulvmåtter).

Dag 7 – Vandretur til landsbyen Mayoyao
En meget smuk sti ned ad dalen fører os til Mayoyao, en smuk Ifugao-landsby blandt risterrasserne. 6 timers vandring, mest ned ad bakke eller fladt. Nat på et gæstehus (lokal kro).

D8 – Vandring i Mayoyaos rismarker, som er meget lidt besøgt. Tilbage til Banaue med jeepney (2 timers kørsel, frokost i Bangaan undervejs). Fri tid i Banaue, og sidst på eftermiddagen afgang til Manila med natbus (9 timers rejse, meget kraftig aircondition, klæd dig på i overensstemmelse hermed). Overnatning om bord på bussen, simpel komfort.

Dag 9 – På vej til Mindoro-øen
Tidlig ankomst til Manila. Transport til hotellet til morgenmad og derefter transport til Puerto Galera på Mindoro-øen (2 t. 30 min. med bus og 1 t. 30 min. med båd). Frokost og installation på hotellet på en stille strand i Puerto Galera-bugten. Afslapning, svømning, snorkling, gåture på den øde strand mod vest. Overnatning på hotellet.

D-10 – Puerto Galera-bugten
Bådtur til Puerto Galera-bugten med picnic frokost på stranden. Snorkling i Puerto Galeras havreservat, der er berømt for sine koralbanker. Denne bugt er en naturlig havn, hvor de spanske galeoner engang søgte ly, og er en af de smukkeste i verden. Overnatning på hotellet.

D11 og D12- Frie dage i Puerto Galera.
På stedet er der mulighed for mange valgfrie aktiviteter: dykning, vandsport, vandreture i baglandet m.m. (skal bestilles og betales på stedet).
Til orientering: 2 dyk koster 45€, 1 dyk 30€ og en dåb 50€. Hvis du har planer om at dykke, bedes du medbringe din logbog og dit niveaukort. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

To stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 20 kg).
1 stor rejsetaske eller rygsæk,
1 mellemstor rygsæk (35/40 l) til transport af personlige ejendele under den 5-dages vandring og til dagsture.

Anbefalet personligt udstyr
Beklædning :
1 par lette bomuldsbukser
Shorts, T-shirts (undgå bomuld, som er lang tid om at tørre, men foretrækker åndbare materialer)
1 langærmet skjorte
1 regnkappe, trøje eller fleece
Badedragt
1 vandflaske
Solbriller
1 hovedbeklædning
1 tørklæde
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Ørepropper (gerne ørepropper)
Lommelygte (praktisk pandelampe) med ekstra batterier

Til vandring:
Lette vandresko,
lette aftensko (sandaler eller klipklappere).
Vandresokker

Til svømning:
Maske, snorkel og evt. svømmefødder (bemærk, at dette udstyr ikke stilles til rådighed på stedet, men kan lejes for ca. 6 euro)
Sko til svømning (koraller)

Foto:
Medbring vandtætte poser til dit udstyr. Det ideelle er naturligvis et vandtæt kamera til at fotografere undervandsverdenen.

Til overnatning:
En let sovepose er nødvendig fra november til februar. Uden for denne periode er det tilstrækkeligt med en lagenpose.

Alt det nødvendige udstyr til aktiviteten stilles til rådighed af UCPA.

Forplejning

Dejlig og varieret mad. Amerikansk morgenmad. Buffeter med salater, supper, fisk og rejer, kød og grøntsager og selvfølgelig ris til frokost og aftensmad.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider undtagen dem, der er nævnt i afsnittet “ikke inkluderet”
Kollektivt udstyr
Tilsyn
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Fra rismarkerne i Banaue til bugten i Puerto Galera.