Ankomst og afrejse

Rytterne bydes velkommen lørdag fra kl. 18.00 på Camurac-stopstedet, en lille landsby i højden, hvor tiden ikke har nogen indflydelse.

Kurset slutter lørdag efter morgenmaden, og efter morgenmaden ankommer vi med en shuttlebus til La Franqui station omkring kl. 10.30.

Dag for dag program

D2 – Camurac (gîte) / Espezel (gîte)
Vi begynder at ride og krydser pal de Boom. Vi rider over Frau-slugterne og fra pas de l’Ours kan vi beundre udsigten til Frau-bjerget, Soularac-toppen og Montségur-slottet. Vi krydser Plateau de Languerail mod vest, en sommergræsmark, hvor flokke af gascognekøer og pyrenæerheste græsser fredeligt hele sommeren. Derefter går vi ned til plateauet Sault, hvor vi nyder de galopperende stier. Vi ankommer sidst på eftermiddagen til vores gîte i den lille landsby Ezpezel.
4h30 ridning.

Dag 3 – Espezel / Ayguebonne (gîte)
Vi forlader Sault-plateauet for at ride ned til Rebenty-slugterne. Vi krydser den øvre Aude-dal og passerer derefter forbi Puylaurens-slottet. Det står på sin klippefremspring og er stadig velbevaret. Det er beskyttet af en original bane, og dets brystværn er næsten intakt. Vi rider et par minutter mere for at nå frem til Ayguebonne-gitteret.
35 km og mere end 6 timers ridning.

Dag 4 – Ayguebonne / Le Bouchard (gîte)
Vi rider gennem Fenouillède-dalen, der er kendt for sine vinmarker. Derefter passerer vi foden af Pech du Bugarach, et bjerg omgivet af mystik. Til sidst stiger vi op til gîte du Bouchard, et gîte midt i et vildtreservat, hvor man kan observere hjorte og dådyr. Udsigten over Pyrenæerne er overdådig.
5 til 6 timers ridning.

Dag 5 – Le Bouchard / Tuchan (gîte)
Vi rider mod øst gennem landsbyen Cubières. Senere nyder vi de fantastiske udsigter, der venter os: slottet Peyrepertuse, svimmelhedens citadel, og landsbyerne Dhuilac og Cucugnan. Vi passerer foden af slottet Queribus, der ligger på den sidste højderyg af de høje Corbières. Vi ankommer til landsbyen Tuchan til vores gîte.
5 til 6 timers ridning.

D6 – Tuchan / Opoul (gîte)
Vi rider gennem de vilde garrigues, der dufter af Middelhavet. Vi krydser Caval-passet, passerer forbi Aguilar-slottene og når vores gîte, Val d’Oriol, der ligger tabt midt i garriguen.
4 timers ridning.

D7 – Opoul / La Franqui (gîte eller hotel)
Vi forlader Val d’Oriel og rider langs skråningerne af Serre de la Murtra. Snart ser vi dammene i Leucate, La Palme og Middelhavet. Ved ankomsten til den vilde strand Les Coussoules, i hjertet af naturparken, begiver vi os ud på de sidste store galopstrækninger, hvor vi kan slippe hestene løs.
5 til 6 timers ridning.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Kuffert eller solid bagage (venligst ingen små poser, der kan åbnes og intet uden for bagagen), vær forsigtig med pladsen!
Dine personlige ejendele (undertøj, skiftetøj, toiletartikler, …), et par minisko, sko til ridning (med hæle) og behagelige sko til at gå i, en god gore-tex-jakke, fleece (bjergbeklædning), da vejret er omskifteligt og nætterne kølige, en bjergdyne (+ oppustelig pude), dine solbriller, en hat (sol- eller regnhat), mindst to par ridebukser, en badedragt, en lommelygte eller en pandelampe, et par handsker, tennissko eller lette vandresko (til om aftenen). Vandflaske på mindst 1 liter.

Rytteren tager følgende med sig (på hesteryg i de medfølgende sadeltasker): vandflaske, kamera (på eget ansvar), solcreme (!), mackintosh, picnic.

Bemærk venligst! Hvis du ønsker at tage nogle små personlige og skrøbelige genstande med, anbefaler vi, at du medbringer en vandtæt taske. Vær forsigtig med kameraer eller andre skrøbelige genstande (flodovergange, træer, dug osv.). Rygsække er ikke praktiske på hesteryg og giver mange rygsmerter.

Vi opfordrer dig til at medbringe et lille sæt til personlig pleje.
Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: bånd af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Sadelmageri, saddeltasker, rideheste.

Forplejning

Varmt lokalt måltid om aftenen, blandet salat til frokost, lokale produkter.

Inkluderet med rejsen

Lufthavn transfer fra Ax-les-Thermes togstation
Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten
Priser for besøg, museer og slotte, der er inkluderet i turen

Teknisk niveau

Forkæl dig selv med en 8-dages ridetur fra Pyrenæerne til Middelhavet