Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ankomst til Albanien
Internationalt fly til Tirana. Velkomst i lufthavnen og transport til hovedstaden Tirana. Middag og overnatning på hotellet.
Kort byrundtur i henhold til dit ankomsttidspunkt.

D11 Afslutning af programmet. Transport til lufthavnen og internationalt fly til Frankrig.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Pellumbas-hulen / Erzeni Canyon / Lin og Tushemisht-landsbyerne
Transport i minibus til Pellumbas-hulen (40 minutter). Vi begynder vores vandretur ved foden af landsbyen for at nyde den smukke udsigt over Erzeni-floden og dens område. Efter halvanden times vandring ankommer vi til indgangen til den “sorte grotte”! Den er 360 meter dyb og var beboet i bondestenalderen (- 10 000 år f.Kr.)… i dag gemmer den stadig på smukke eksemplarer af stalagmitter og stalaktitter. Derefter går vi ned ad bjergstien til Erzeni-flodens kløft med sit smukke turkisblå vand. Vi vender tilbage til vores minibus og kører til landsbyen Lin (2 timer), der ligger på bredden af en lille halvø ved Ohrid-søen. Lin er en charmerende lille fiskerby med smalle og maleriske gader. Vi kører til Tushemisht (40 min.), syd for Ohrid-søen, hvor mange film og dokumentarfilm blev optaget i den kommunistiske periode. Fri tid om eftermiddagen til at bade. Picnic frokost, middag og overnatning på hotellet.
3 timers vandring / Højdeforøgelse +300m / – 300m.

Dag 3 – Voskopoje / Korça
Afgang til landsbyen Voskopoje, der engang var et velstående handelsmæssigt kryds mellem Grækenland og Makedonien. Landsbyen har stadig mange kirker; vi vil besøge det ortodokse kloster St. Johnrodome og tårnet i dets klokketårn, der blev bygget i 1632. Besøg i resten af landsbyen og dens andre monumenter (mellem 3 timer og 3.30 timer på stedet). Tidlig eftermiddag transfer til Korça. Byen, der nogle gange kaldes “Lille Paris”, har stadig en vis fransk indflydelse på grund af tilstedeværelsen af soldater under Første Verdenskrig… Det franske gymnasium og Alliance française er stadig meget aktive her… Vi vil nyde det livlige liv om aftenen… Middag og overnatning på hotellet.
3h30 gåtur, højdeforskel +400m / -400m.

D4 – Rehova / Gramoz-bjerget
Transport i minibus til landsbyen Rehova (1h30), hvorfra vores vandretur til Gramoz-bjerget starter. Efter en smuk rundtur vender vi tilbage til landsbyen; eftermiddagen vil være afsat til at mødes og udveksle med den lokale befolkning … Rehova er kendt for sin kulinariske knowhow og sine stenhuse.
Aftensmad og overnatning hos de lokale.
4h30 vandring, højdeforskel +400m / -400m.

Dag 5 – Langarica Canyon / Permet
Vi forlader Rehova i minibus til Langarica Canyon-regionen ved Vjosa-floden (3h30 transport) … et fantastisk landskab ledsager os hele dagen … Vi vil nyde de varme vandbade i regionens termiske kilder (medbring plastiksandaler eller kajaksko!).)….sidst på eftermiddagen når vi frem til byen Permet, som også ligger ved Vjosa-floden…specialiteten i denne lille by er kandiserede frugter, som vi får mulighed for at smage…Picnic frokost, middag og overnatning på hotellet.
2 timers vandring, højdeforskel +50m / -50m.

Dag 6 – Rafting på Vjosa / Gjirokastra
Raftingaktivitet om morgenen på Vjosa-floden, i idylliske omgivelser til nogle adrenalin-øjeblikke! Transport til byen Gjirokaster, “stenbyen”. Byen blev i 2005 klassificeret som UNESCO’s verdensarvsliste og er kendt som fødested for den store albanske forfatter Ismaïl Kadaré, men også som den tidligere kommunistiske diktator Enver Hoxhas hjemby. Besøg de smukke typiske kvarterer, citadellet og det etnografiske museum, som vidner om en stor del af landets historie. Picnic frokost, middag og overnatning på hotellet.
Rafting klasse 2, ingen tekniske vanskeligheder.

D7 – Butrint arkæologiske udgravningssted / Albansk riviera
Afgang med minibus til det arkæologiske område i Butrint. Den ligger i hjertet af nationalparken af samme navn og er siden 1992 blevet klassificeret som UNESCO’s verdensarvsliste: romerske bade, volde, rester af en akvædukt og en byzantinsk kirke ligger side om side i et beroligende naturmiljø. Herefter fortsættes til den albanske riviera, der strækker sig over hundrede kilometer langs landets sydvestlige kyst … Med sit turkisblå vand, sine landsbyer under en allestedsnærværende sol og sine citrusplantager lever rivieraen op til sit navn … Picnic frokost, middag og overnatning på campingplads (i telte).

D8 – Kajaksejlads på Det Ioniske Hav
Kajaksejlads på det turkisblå vand i Det Ioniske Hav; vi tager os tid til at udforske små bugter og grotter i løbet af dagen. Vi krydser bugten Porto Palermo, et vidunderligt sted, der siden oldtiden har været kendt som Panorma. I kommunisttiden blev bugten brugt som ubådsbase… Det er ikke længere tilfældet i dag, og stedet er fuldstændig beskyttet… På en lille halvø står et af de slotte, som Ali Pacha byggede i det 19. århundrede. Dens meget specielle trekantede form er virkelig et besøg værd. Fri eftermiddag til afslapning og badning. Picnic frokost, middag og overnatning på campingplads (i telte).
3h30 kajaksejlads (ca. 15 km)

Dag 9 – Anden dag med kajaksejlads
Vi fortsætter med at udforske rivieraens små bugter…dagen vil være afbrudt af svømning…Retur om eftermiddagen til vores udgangspunkt. Picnic frokost, middag og overnatning på camping (i telte).

D 10 – Tirana
Transport til Tirana, hovedstaden i et Albanien i forandring. Besøg af byens vigtigste seværdigheder, Skanderbeg-pladsen (stor åben plads i hjertet af byen) eller Tabakkane-broen fra den osmanniske periode. Tirana er også kendt for sine flerfarvede bygningsfacader, hvis færdiggørelse symboliserede afslutningen af diktaturet i 1985. Aften i “Blok”-kvarteret, som engang var forbeholdt nomenklaturaen og nu er et trendy ungdomskvarter. Middag og overnatning på hotellet i nærheden af byens centrum.
4 timers transport / 230 km.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
1 stor rejsetaske (undgå kufferter)
1 rygsæk (20/30 liter) til dagens ejendele og lidt mad
1 stor plastikpose (type skraldespand) til at holde dine ting tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
1 dyne
2 eller 3 T-shirts
1 sweatshirt eller langærmet trøje (solskoldning)
1 uld- eller fleecetrøje
1 par bomuldsbukser, 2 shorts
1 badedragt
Solbriller, kasket eller kasket af lærred
Flip-flops eller sandaler
Toiletartikler
Lille personligt apotek
1 elektrisk lygte med ekstra batteri
1 vandflaske
Toiletpapir.

Til vandring
solide trekkingsko med hak i sålen og god støtte for anklerne
1 par tennissko til om aftenen
2 til 3 par sokker (glem ikke bandager til behandling af eventuelle vabler).

Til sejlads
Shorts eller badedragt
1 par vandresko med tykke såler eller 1 par gamle sportssko, der kan gå i vandet
Hat eller kasket påkrævet
1 langærmet T-shirt for at undgå solskoldning
1 overdel af syntetiske fibre, der holder dig varm, selv når du er våd, eventuelt et par handsker (for at undgå vabler på hænderne).

Billeder
Medbring en vandtæt taske til dit udstyr.

Usinkbare og selvlænsende sidde- på-top-kajakker (enkelt- og dobbeltsiddende), pagajer
redningsveste
Vandtætte beholdere
Flåder
Telte, campingmåtter, campingudstyr
Bemærk venligst: Soveposer stilles ikke til rådighed!

Forplejning

Det albanske køkken er i høj grad påvirket af det tyrkiske, græske og italienske køkken: kolde måltider til frokost og varme måltider om aftenen på restauranter eller tilberedt i bivuak (4 aftener).

Inkluderet med rejsen

Lokal transport i minibus eller 4×4 (små grupper på 4-5 personer)
Indkvartering
Måltider fra middag D1 til morgenmad D11
Drikkevand under måltider og sportsaktiviteter
Tilsyn af en engelsktalende guide
Lån af kajakker og raftingudstyr
Adgangsgebyrer til de steder, der er opført i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen samt lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Albaniens bjerge og kystlinje, et land, der skal udforskes!