Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ankomst til Madeira / Sao Roque de Faial
Fly fra Paris til Funchal. Velkommen i lufthavnen og transport til Sao Roque de Faial, en lille landsby typisk for nordkysten på en klippefremspring mellem havet og bjergene. Indkvartering på et gæstehus. Middag og overnatning.

D-12 – Transfer til lufthavnen og internationalt fly hjem.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Sao Roque / Castelejo / Cruz
Fra vores indkvartering går vi til en lille landsby, der også ligger på en klippeskråning. Vi går gennem terrasserede marker. Vi har udsigt over en dyb dal, inden vi går ind i den primære skov til levadaens kilde. Vi går rundt i dalen for at vende tilbage til den anden side. Ankomst til landsbyen Cruz. Tilbage til Sao Roque de Faial.
5 timers vandring, højdeforskel +300m / -200m.

Dag 3 – Penha de Aguia
En enorm klippe peger sin næse mellem cirkusene Porto da Cruz og Faial: “Penha de Aguia”, “ørneklippen”, som dominerer havet. Vi bestiger dette geologiske levn blandt mimoser og eukalyptustræer. Der er en fantastisk udsigt over “picos” og Sao Lourenço. Nedkørsel til Faial gennem en fyrreskov. Svømning, hvis vejret tillader det, og tilbagevenden med transport til vores indkvartering fra dagen før.
5 timers vandring, højdeforskel +250m / -300m.

D4 – Pico do Arieiro / Pico Ruivo / Arco Sao Jorge
En rute med nogle passager med udsigt over tomrummet. Vi går med minibus op til Pico Areeiro, øens næsthøjeste top. Vi tager af sted på en ekstraordinær passage af højderygge med klipper i alle nuancer af rødt og okker, der er omkranset af afgrundsdybder (800 m lodret på hver side af stien). Her venter os storslåede landskaber og en imponerende udsigt over nordkysten. Vi når Pico Ruivo, øens højeste punkt med et 360° panorama. Vi kører til Arco Sao Jorge, en lille landsby med udsigt over havet. Indkvartering på en pension.

Dag 5 – Levada dos Tornos
Kort transport til landsbyen Achada da Madeira, der ligger tabt i bunden af øens grønneste dal. Vi ankommer til en “levada” (vandingskanal), der markerer begyndelsen på en dag med fordybelse i Madeiras dybeste natur: “Laurisilva”, “primærskoven”, der er beskyttet af UNESCO. Vi vender tilbage til havet ved at gå mellem afgrøderne. Svømning, hvis havet tillader det. Tilbage til lodgen langs en strækning af den historiske Madeira-vej med udsigt over havet.
5h30 vandring, højdeforskel +400m / -500m.

Dag 6 – Rabaçal / Fanal / Porto Moniz
En transfer bringer os til sydsiden. Gennem en tunnel kommer vi ind i en smuk og vild natur, dækket af den typiske Madeira-vegetation under lyng og kæmpe mælkebøtter. Vi fortsætter mod Rabaçal, hvor der løber små kilder i en cirque midt i den røde klippe. En sti snor sig gennem vegetationen mod plateauet Paul da Serra. Vi ankommer til Fanal, et magisk sted, der inspirerer fantasien og ånder af ro. Tilbage i bil til Porto Moniz ved havet. Indkvartering på vores overnatningssted.
5h30 vandring, højdeforskel +600m / -100m.

Dag 7 – Lamacieiro
Vi når landsbyen Ribeira do Janela med køretøj. En sti snor sig gennem vinmarkerne. Vi vinder hurtigt højde og ankommer til markerne i Lamacieiro. Små stier fører os mellem husene, og vi når frem til en levada, der snor sig gennem afgrøderne. Vi går ned til landsbyen Santa og derefter til Porto Moniz ad den gamle asfalterede vej med udsigt over vandet.
5 timers vandring, højdeforskel +600m / -600m.

Dag 8 – Ponta do Pargo / Paul do Mar
Transport til landsbyen Ponta do Pargo. En levada fører os til flere landskaber på den sydlige side af øen. Med udsigt over havet, omgivet af bregner, passerer vi skiftevis under æbletræer, fyrretræer og midt i afgrøderne. Vi ankommer til landsbyen Paul do Mar via en del af Madeiras ældste vej. Svømning mulig. Transport til hotellet i Funchal (1 time og 15 minutter). Aftensmad og overnatning.
4 timers vandring, højdeforskel -650 m.

Dag 9 – Båd til Porto Santo
Transfer med færge til øen Porto Santo. Denne ø ligger i en lavere højde end Madeira og er varmere og mere tør end sin nabo. Med sine 9 km gylden sandstrand er det et godt sted at slappe af efter flere dages vandring. Vi går langs stranden til vandrerhjemmet. Middag og overnatning i Porto Santo.

D10 – Pico do Facho / Pico Branco
Over landsbyen står en vulkan: Pico. Den er dækket af en fantastisk fyrreskov med en duft af harpiks. Vi kan se øens nordvendte side og små hyrdehuse. Tilbage til landsbyen for at nyde havet.
4h30 vandring, højdeforskel +350m / -450m.

Dag 11 – Funchal
Vi tager af sted for at opleve de smukke “basaltiske orgler” på Anna Ferreira-toppen. En sti fører os op i højderne, for at gå ned til den smukke strand ved Calheta Point. Tilbage på cykel til landsbyen. Transfer med båd til Funchal. Indkvartering på vores værelse på vores overnatningssted, middag på egen hånd.
3h30 cykling / højdeforskel +270m / -270m.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg i alt)
1 lille rygsæk (30 liter) til dagen
1 robust rejsetaske til at bære dine personlige ejendele fra den ene etape til den anden.

Anbefalet personligt udstyr
2 shorts
2 til 3 T-shirts
1 let sweatshirt
1 badedragt
1 uldtrøje eller fleecejakke
1 vindjakke
1 paraply
1 regnkappe, der dækker tasken
1 eller 2 par lette bomuldsbukser
solbriller og hat
Solcreme, toiletartikler
Et lille personligt apotek
1 vandflaske på en eller to liter.
Morgenerne kan være kølige: medbring varmt tøj eller en K-way, hvis du fryser

Til vandring
Trekkingsko med en god sål med hak (tennissko kan ikke anbefales, da de ikke er egnet til det til tider stejle og glatte terræn)
Vandresokker
Vandrestave (hvis du ønsker det!)

UCPA stiller ikke noget særligt udstyr til rådighed.

Forplejning

For det meste vil frokosten være en picnic.
Varme måltider om aftenen tilberedes af gruppen selv eller indtages på en lille lokal restaurant, alt efter mulighederne.
For måltider, der ikke er inkluderet i prisen, skal du regne med et beløb svarende til ca. 15-20 euro for et fuldt måltid på en restaurant.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Bådtur retur til Porto Santo
Indkvartering
Måltider fra middag D1 til frokost D11
Tilsyn
Kollektivt udstyr og generelt alle de tjenester, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Hav- og bjergcocktail på Madeira