Ankomst og afrejse

D1 – International flyvning til Johannesburg med et rutefly. Overnatning om bord.

Dag 2 – Soweto / Pretoria
Velkomst i lufthavnen af din guide, derefter afgang til Soweto, 20 km vest for Johannesburg. Guidet rundvisning i verdens mest berømte township, hvor Nelson Mandela boede før sin arrestation. Turisterne, der engang blev ignoreret, inviteres nu til at opleve traditionerne i disse townships. Traditionel frokost på en lokal restaurant. Transport til Pretoria, Sydafrikas administrative hovedstad. Middag på fri fod i byen. Overnatning på B&B eller gæstehus. 100 km kørsel i løbet af dagen.

D-15 – Transfer til Johannesburg lufthavn og om bord på det internationale fly. 370 km kørsel.

D16 – Ankomst af flyet.

Dette program er angivet som en indikation. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Du er tilmeldt et “adventure circuit”-kursus, en rejseform, der er helt anderledes end de traditionelle turistruter: det ubehag, det uventede og de sanitære forhold, som du kan møde i Sydafrika, kræver af alle en god fysisk form, en god tolerance- og holdånd og eventyrlyst.

Dag for dag program

Dag 3 – Blyde River Canyon
Kør til Blyde River Canyon, den tredjestørste kløft i verden. Dette er den tredjestørste kløft i verden og byder på en ekstraordinær udsigt med en bred vifte af geologiske formationer fra millioner af år tilbage i tiden. Picnic frokost undervejs, middag tilberedt af guiden. Overnatning i en hytte i Blyde Canyon. 380 km kørsel.

Dag 4 – Guds vindue
Vandretur gennem Tufa Gorge, som er en del af kløften (ca. 3 timers vandring). Vi vender tilbage til den naturskønne rute via God’s Window, som byder på en storslået udsigt over kløften. Vi vender tilbage til vores minibus og kører til den berømte Kruger Park. Frokost undervejs. Middag tilberedt af guiden. Overnatning på campingplads tæt på parken nær landsbyen Numbi. 100 km kørsel.

Dag 5 – Game drive i Krugerparken
Tidlig morgen game drive i den vågnende busk: vi er i landets største vildtreservat! 20 000 km2 hvor dyrene er konge! Vi går på jagt efter de “fem store”: løver, elefanter, leoparder, næsehorn og bøfler. Vi vil også se zebraer, giraffer, fugle og mange andre dyr, som vil få os til at føle os meget sårbare! En absolut uforglemmelig oplevelse! Picnic frokost og aftensmad tilberedt af guiden. Tilbage til Numbi-campingpladsen.

D6 og D7 – Safari i Krugerparken
Anden og tredje dag i Krugerparken for at fortsætte vores safari i andre områder af parken. Picnic frokost og middag tilberedt af guiden. Overnatning på camping i Numbi.

Dag 8 – Swaziland / Hlane
Tidlig morgenafgang mod den østlige del af landet til kongeriget Swaziland. Denne lille stat er klemt inde mellem Sydafrika og Mozambique, men har ikke desto mindre en stærk kulturel identitet, fordi Swaziland i modsætning til Sydafrika aldrig har været underlagt apartheid. Picnic frokost undervejs. Indkvartering på Hlane Game Reserve-campingpladsen i den østlige del af Swaziland, vildtudsigt sidst på eftermiddagen, middag tilberedt af din guide. 250 km kørsel.

D-9 – Hlane Game Reserve game drive, køretur til havet.
Om morgenen vildtkørsel i reservatet med rangerne for at forsøge at se hvide næsehorn. Mulighed for at komme ud af køretøjet og gå nogle ture i selskab med rangerne. Kørsel til Kosi Bay ved grænsen til Mozambique ved Det Indiske Ocean, picnic frokost undervejs. Middag tilberedt af guiden, overnatning på camping i Kosi Bay. 290 km kørsel.

D10 – Kosi Bay
Dag til at opleve dette smukke sted, vandreture langs Kosi-søen og stranden, svømning. Mulighed for at sejle i kano på søen (valgfrit, skal betales på stedet). Picnic frokost, middag tilberedt af guiden, overnatning på samme campingplads som dagen før.

D-11 – Sodwana Bay
Kørsel til Sodwana Bay, der ligger ved kysten 100 km længere mod syd. Dette sted er en del af iSimangaliso-reservatet og er et særligt vildt vådområde, der er klassificeret som et verdensarvsområde af UNESCO. Picnic frokost, middag og overnatning på en lodge ved stranden.

Dag 12 – Sodwana Bay
Trekking i skoven og på den himmelske strand, mange bademuligheder. Sodwana Bay er kendt for sine dykkersteder, der er mulighed for at dykke i løbet af denne dag (valgfrit, betales på stedet). Picnic frokost, middag og overnatning i samme indkvartering som dagen før.

D-13 – Tilbage til Swaziland / Mlilwane
Kørsel til Mlilwane, et vildtreservat beliggende i den vestlige del af Swaziland. 310 km kørsel i løbet af dagen. Picnic frokost undervejs, middag tilberedt af guiden, overnatning på campingpladsen.

D-14 – Mlilwane Vildtreservat
Heldags game drive i reservatet, herunder ca. 3 timers vandretur. Muligheden for at observere antiloper, gnuer, zebraer og vortesvin til fods er en unik oplevelse. Picnic frokost, middag tilberedt af guiden, overnatning på samme lejrplads som dagen før. Mulighed for en ridetur i løbet af denne dag (valgfrit, skal betales på stedet).

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage: Vi beder dig om at begrænse vægten af din personlige bagage (15 kg) for at undgå at overbelaste køretøjet.
1 stor sportstaske eller 1 stor rygsæk, der skal medbringes i køretøjet (undgå kufferter).
1 mellemstor rygsæk (30 l) til at bære dagens ejendele under vandreturene.

Til natten
En mellemstor til varm sovepose afhængigt af årstiden (se klimaoplysninger) og et lagen.
Bemærk venligst: Der leveres ikke en sovepose.

Beklædning
Lette bomuldsbukser
1 goretexjakke
1 varm trøje eller fleece til om aftenen
Et par par sokker
Trøje eller sweatshirt, 1 eller 2 afhængigt af årstiden
T-shirts
1 par shorts
1 badedragt.

Sko
1 par tennissko
1 par trekkingsko til vandreture
Flip-flops (nyttige til brusebad på campingpladserne).

Tilbehør
1 x 2 liters vandflaske
1 lommelygte (pandelampe, hvis muligt) med batterier og reservepærer
solbriller med effektive filtrerende linser
1 kasket
1 kniv
1 kikkert til observation af dyrene
Toiletartikler og en lille personlig førstehjælpskasse. Ørepropper, hvis det er nødvendigt.

Billeder
Til dit fotoudstyr anbefaler vi en vandtæt taske til at beskytte dit udstyr og et UV-filter.

Alt nødvendigt udstyr, herunder bestik, madrasser og telte
Bemærk venligst, at der ikke stilles en sovepose til rådighed!

Forplejning

Vi bestræber os på at tilbyde dig en varieret og afbalanceret kost. Picnic frokost og varmt måltid om aftenen. Måltiderne tilberedes af personalet og deltagerne selv.

Inkluderet med rejsen

Transfers og safarikøretøjer
Indkvartering
Måltider (undtagen middage i Pretoria på D2 og D15 i lufthavnen)
Tilsyn
Kollektivt udstyr
Adgangsgebyrer til reservater og parker og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

To sider af landet på én rejse!