Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ankomst til Kroatien / Transfer til Montenegro
International flyvning til Dubrovnik, velkomst i lufthavnen. Transfer til Montenegro, hvor du krydser grænsen og sætter dig til rette i Kotor-bugten (Boka Kotorska), en af landets vigtigste naturseværdigheder, en slags fjord, der styrter 28 km ind i landet, der er spækket med øer. Indkvarter dig i 3 nætter i vores indkvartering. Middag og overnatning. Ca. 70 km med minibus i løbet af dagen.

D8 – Transfer til Dubrovnik / afslutning af programmet
Transfer til lufthavnen (140 km), internationalt fly hjem.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, færgeplaner, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s personale, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Byen og bugten Kotor
Vandretur gennem Vrmac-massivet, som dominerer den østlige del af den store bugt. Picnic frokost undervejs. Vi ankommer til Kotor og besøger den gamle bydel med en lokal guide (UNESCO’s verdensarvsliste). Den gamle bydel, der er særlig velbevaret, afspejler den venetianske indflydelse både i sin arkitektur og i sin struktur. Byen var nemlig under Venedigs kontrol mellem 1420 og 1797. Tilbage til vores indkvartering, middag og overnatning.

Dag 3 – Kotor-bugten
Ombordstigning på en båd til en smuk sejlads i det, som nogle kalder “den største middelhavsfjord”. Picnic frokost, svømning. Besøg på den lille ø Our Lady of the Rock med sin lille, rigt udsmykkede kirke og den smukke by Perast på kysten, som også i høj grad er præget af den venetianske æra (opførelse af paladser osv.). Tilbage til vores indkvartering, middag og overnatning.

D4 – Dubrovnik / Korcula
Tidlig hjemrejse til Kroatien og Dubrovnik, Dalmatiens nervecenter. Guidet rundvisning i den gamle bydel (som også er på UNESCO’s verdensarvsliste) med dens store gågader, paladser, pladser og kirker… Frokost på stedet. Fri eftermiddag til at nyde de mange muligheder i byen. Svømning, frie besøg. Sidst på eftermiddagen transfer til øen Korcula og installation for 4 nætter. Middag og overnatning. Ca. 210 km med minibus i løbet af dagen.

D5 – Peljesac
Dagsudflugt til halvøen Peljesac, der ligger nord for Korcula, 15 minutter med båd. Under overfarten en kort afstikker til de små øer, der ligger i kanalen. Fra Orebic kan du vandre til højderne af Our Lady of the Angels, et franciskanerkloster, der ligger over havet. Fantastisk udsigt over øen Korcula og i det fjerne Mljet, Lastovo og Elaphite-øerne. Gennemkørsel af Viganj og Kuciste, små landsbyer med røde tegltage ved havet. Overfart til Korcula, picnic frokost, fritid i den gamle bydel og hjemkomst til Lumbarda sidst på eftermiddagen. Aftensmad og overnatning i Lumbarda.
2 timers vandring. Højdeforøgelse +100 / -100 m.

Dag 6 – Hvar
Transfer med båd til øen Hvar (“Den lange ø”). Fra byen af samme navn vandrer vi langs kysten mod den sydlige del af øen og derefter til landsbyen Mlina med udsigt over havet. Picnic frokost og badning. Frit besøg i byen Hvar, en lille badeby, men rig på monumenter med arkitektur hovedsagelig fra renæssancen. Tilbage med båd om aftenen. Aftensmad og overnatning i Lumbarda.
4 timers vandring, højdeforskel +150m / -150m.

D7 – Nationalparken Mljet
Overfart med båd til øen Mljet, et lille paradis med en kystlinje skåret af bugter med krystalklart vand. En dag i hjertet af nationalparken i den vestlige del, det mest skovklædte område. Vandretur omkring saltsøen Veliko Jezero, der huser et kloster beliggende på en lille ø. Picnic frokost. Tilbage til Korcula med båd sidst på eftermiddagen. Aftensmad og overnatning i Lumbarda.
2 timers vandring

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg i alt)
1 mellemstor rygsæk til dagsvandringer
1 stor rejsetaske til opbevaring af dine “byting”, som bliver på overnatningsstedet.

Anbefalet personligt udstyr
1 par shorts
2 til 3 T-shirts
1 let sweatshirt
1 par sko til svømning i vandløbene
1 badedragt
1 trøje eller polarpels (maj og slutningen af september)
1 vindjakke
1 eller 2 par lette bomuldsbukser
Solbriller og hat
solcreme
Toiletartikler og et lille personligt apotek
1 liters vandflaske
1 stor plastikpose til at holde dine ejendele tørre (f.eks. en affaldssæk).

Til vandring
Vandresko med god støtte til anklerne.

UCPA stiller ikke udstyr til rådighed.

Forplejning

Kolde måltider til frokost (salater, sandwiches).
Om aftenen indtages måltiderne i pensionerne.
Måltiderne til frokost D1 og på hjemrejsedagen D8 (undtagen morgenmad) er for egen regning.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport og overførsler
Indkvartering
Måltider fra middag D1 til middag D7
Tilsyn af en kroatisk eller fransktalende guide
En kulturel guide til besøget i Dubrovnik og Kotor og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Hvis du har bestilt transport med UCPA: internationale flyvninger tur/retur og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

To lande på én rejse!