Ankomst og afrejse

Dag 1 – Podgorica / Virpazar
International flyvning til Podgorica i Montenegro. Velkommen og transport til Virpazar, der ligger ved bredden af Skadar-søen, der ligger på tværs af Montenegro og Albanien (ca. 30 km). Indkvartering på din bolig, middag og overnatning.

Kotor / Perast
International flyvning til Tivat i Montenegro. Modtagelse i lufthavnen og transport til Kotor. Indkvartering på et gæstehus eller hotel. Afhængigt af ankomsttidspunktet besøg i den gamle bydel, der er klassificeret som UNESCO’s verdensarvsliste, og transfer til Perast for en bådtur til ø-museet Our Lady of the Reef. Aftensmad og overnatning på pension eller hotel.

D12 Afslutning af programmet, overførsel til Podgorica lufthavn og internationalt fly hjem.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Sutorman Mountain
Dagsvandring i Sutorman-bjerget, der ligger mellem Skadar-søen og Adriaterhavskysten. Middag og overnatning på vores tidligere dags overnatningssted.

Dag 3 – Kajaksejlads på Skadar-søen / Katun
Håndtering af kajakkerne på Skadar-søen, afbrudt af svømmepauser… Efter frokost, overførsel til Kolasin. Besøg af Moraca klosteret undervejs, grundlagt i 1252 og meget berømt i landet. Fortsættelse i 4×4 køretøj til Katun, i bjergene (1800 m højde). Indkvartering i en bjerghytte (små bungalows) og middag på stedet.

Dag 4 – Biogradska Gora nationalpark / Bjelasica-bjerget
Vi tager tidligt om morgenen af sted for at opleve denne storslåede nationalpark med dens varierede og bevarede økosystem: der findes mere end 80 træsorter og 220 plantearter, for ikke at nævne de 150 fuglearter… I disse skove finder vi også bjørne, hjorte, ulve, ræve… Vi går på Bjelasica-bjerget, inden vi begynder en nedtur mod Biograd-søen. Der er mulighed for at svømme afhængigt af vejret og gruppens motivation! Transfer til vores tidligere dags hytte, middag på stedet.
Ca. 5 timers vandring, højdeforskel +150m / -650m

Dag 5 – Rafting på Tara-floden
Morgentransport til raftingturens startsted i Durmitor Nationalpark i den nordlige del af landet. Et af Durmitorparkens vidundere er Tara-kløften, som lidt eftertrykkeligt kaldes “Europas flodjuvel”. Dens ry er ikke uberettiget, da Tara Canyon er den største kløft i verden med hensyn til dybde (1300 m) efter Colorado-kløften. Tara-floden er den længste i Montenegro (144 km) og er berømt for sine klasse 3-rapider. Vi sejler med rafting gennem nogle af disse strømfald. Badning og frokost på en af de vilde strande langs floden. Besøg i grotten og vandfaldene “Bajlovica sige” inden et velfortjent hvil i bungalows ved floden. Ca. 45 km rafting.

Dag 6 – Rafting på Tara-floden
Morgentransport til raftingturens udgangspunkt i Durmitor Nationalpark i den nordlige del af landet. Et af Durmitorparkens vidundere er Tara Canyon, som lidt eftertrykkeligt kaldes “Europas flodjuvel”. Dens ry er ikke uberettiget, da Tara Canyon er den største kløft i verden med hensyn til dybde (1300 m) efter Colorado-kløften. Tara-floden er den længste i Montenegro (144 km) og er berømt for sine klasse 3-rapider. Vi sejler med rafting gennem nogle af disse strømfald. Badning og frokost på en af de vilde strande langs floden. Besøg i grotten og vandfaldene “Bajlovica sige” inden et velfortjent hvil i bungalows ved floden. Ca. 45 km rafting. Transport til Zabljak, middag og overnatning.

D7 – Durmitor Nationalpark
Durmitor Nationalpark (39.000 ha) ligger i “Dinariske Alper” og har siden 1978 været på UNESCO’s verdensarvsliste. Denne naturpark byder også på et bredt udvalg af vandreture til de imponerende bjergtoppe på over 2.000 m eller rundt om de mange søer, hvor vi kan beundre de storslåede landskaber. Besøg i “ishulen” (Ledena Petchina – 2100 m). På vejen tilbage gør vi holdt i en “katun” (alpeby).
Ca. 7 timers vandring, 850 m opstigning. Tilbage til Zabljak for at overnatte.
I tilfælde af dårligt vejr vil din guide vælge en vandretur omkring søerne Crno, Zminje, Jablan).

D8 – Lovcen nationalpark
Transport til Lovcen Nationalpark i det sydlige Montenegro (3.30 minutters kørsel). Vejen snor sig ind i parken med mange hårnålesving og byder på et fantastisk panorama mod Kotor-bugten. Når vi er i parken, spiser vi en picnicfrokost. Vi kan nu nyde godt af stedets enestående relief, der minder om et meget stenet månelandskab. Nedkørsel til landsbyen Njegusi og transport til Budva ved havet. Aftensmad og overnatning. 4h30 vandring. Højdeforøgelse -1450m.

Dag 9 – Kotor-mundingen / Perast
Udflugt til Kotors munding, en tidligere gletsjerdal, der er blevet geninvesteret af havet; besøg i byerne Kotor og Perast. Frokost i Kotor, fri tid til at nyde byen, der er præget af en lang venetiansk tilstedeværelse, og som er opført på UNESCO’s liste over naturarv.
Kotor vidner om regionens rige historie med sine volde, kirker, brostensbelagte gader, stenhuse og sin katedral fra det 12. århundrede, som er en af de ældste i Europa. Sankt Johannes-fæstningen, der ligger højt over byen, har udsigt over bugten og byder på en betagende udsigt. Perast er en af de mest charmerende landsbyer i Kotor-mundingen med sine venetiansk inspirerede paladser, kirker og mange terrasser ved havet. Her synes tiden at stå stille. Denne lille landsby er også berømt for den kunstige lille ø, der blev skabt midt i bugten i det 15. århundrede, og som huser en lille kirke. Middag og overnatning på samme overnatningssted som dagen før.

D10 / D11 – Budva
Frie dage til at nyde kysten. Stenmure bygget af venetianerne omgiver de smalle gader i den middelalderlige gamle bydel (Stari Grad). Denne historiske bydel indeholder et citadel med udsigt over havet samt forskellige religiøse monumenter.
Frokost og middag er ikke inkluderet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (ikke over 15 kg)
1 stor rejsetaske, hvor alle dine ejendele kan være i (eller en rygsæk, hvis du har en sådan)
1 lille rygsæk til dine papirer, fotoudstyr, kort og bøger. Den vil blive brugt på vandreturen.

Personligt udstyr
1 vandtæt jakke (voks- eller gore-tex-typen)
1 trøje af uld eller polarpels
2 par komfortable bukser
1 par vandresko (vandrestøvler eller terrængående sportssko)
vandresokker
1 par sandaler eller plastiksandaler til kajaksejlads og sandvandring
Shorts, badedragt, t-shirts
Solbriller, pandelampe (med ekstra batteri),
Toiletartikler (med biologisk nedbrydelig sæbe), vandflaske, lommekniv
Lille personligt apotek
1 par briller med korrigerende linser for de berørte (med brilleholder)

Rafting-aktivitet
Medbring et langærmet undertøj med rullekrave som Damart eller Lifa, Helly Hansen, Lycra
For at undgå kolde fødder: 1 par neopren-sokker (3 mm), der skal bæres sammen med et par lette vandresko (lette vandresko).
eller et par vandrestøvler (men med tykke såler).

To-sæders kajak, pagaj, redningsvest
Flåde, redningsvest, pagaj, hjelm, vindjakke
Sikkerhedssæt og neopren våddragt i tilfælde af vanskelige vejrforhold.

Forplejning

Picnic eller frokost på restaurant til middag og varme måltider om aftenen.
Maden er enkel, men velsmagende og baseret på traditionelle opskrifter.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering på stedet
Lokale overførsler
Tilsyn af en engelsktalende guide under hele turen
Måltider fra aftensmad D1 til morgenmad D12, undtagen frokoster og middage D10 og D11
Adgangsgebyrer til nationalparker og seværdigheder
Kajak- og raftingaktiviteter samt det nødvendige udstyr til disse aktiviteter.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Kotor, det er for stærkt!