Ankomst og afrejse

Velkommen om søndagen i hytten “la Foucheraie” på stedet “la Bégossière” 35610 Roz-sur-Couesnon fra kl. 18.00 eller velkommen på Pontorson togstation mellem kl. 18.00 og 20.00 efter forudgående reservation.
Aftensmad og overnatning på gîte.

Efter morgenmaden tager de enkelte ryttere af sted omkring kl. 12.00.
Hvis du rejser med tog, er der mulighed for at blive transporteret til Pontorson station (planlæg et tog fra kl. 12.30). Frokost er ikke inkluderet.

Dag for dag program

D2 – Roz-sur-Couesnon / Mont-Dol
Efter morgenmaden gør vi hestene klar til at køre til Mont-Dol. En passage gennem “Balcon de la Baie” i Roz-sur-Couesnon giver os mulighed for at nyde en fantastisk udsigt over polderne og hele bugten ved Mont-Saint-Michel. På vej mod “Hauts de Saint-Marcan” krydser vi en tæt skov med stejle stier. Vi kommer derefter til Chappe-telegrafen, et gammelt kommunikationsmiddel. Efter at have spist frokost på restauranten fortsætter vi vores vej og kører langs Saint Broladre-kammen ad træklædte stier. Sidst på dagen går vi langs en flod, som fører os til Mont-Dol, et 64 m højt klippefremspring, der ligger midt i mosen.
hjertet af mosen.
Middag og overnatning på gîte de la Morière.

Dag 3 – Mont-Dol / Saint-Benoît-des-Ondes
Fra Mont-Dol kører vi gennem polderne, de agerjordsområder, der er indvundet fra havet. Vi slalomerer mellem gartnerier og kornmarker, indtil vi når Saint-Guinoux, hvor vi gør holdt på en restaurant. Efter frokost forlader vi indlandsområdet og kører mod kysten. Middag og overnatning på et pensionat, der ligger 50 m fra havet. Polder og græsmarker dækker nu mere end 3000 hektar og udgør en unik natur- og landskabsarv. Polderne er geometrisk formet og afgrænset af diger. Her kan man observere mange fuglearter: rørhøg, vandrefalke, sandløber, pibeandøje, pibeandøje.

D4 – Cancale / Pointe du Grouin
I dag tager vi af sted til strandene og klipperne ved Cancale-kysten. Vi passerer tæt på Beauregard-slottet, og derefter drejer vi af mod Pointe du Nid, hvor vi kan se Fort du Guesclin. Vi krydser halvøen Cancale og passerer forbi stranden Orchard, Pointe de la Moulière, for at nå Pointe du Grouin! Denne klippefremspring byder på en af de smukkeste udsigter over Mont-Saint-Michel-bugten, Chausey-øerne og Normandiets kyst. Vi kan også se øen Landes, der er et ornitologisk reservat. Efter en picnic i fortryllende omgivelser fortsætter vi vores rejse langs Grande Rade de Cancale. Tilbage til pensionatet og smagning af de berømte østers fra Cancale! Cancale er berømt for sin østersopdræt. Den oprindelige østers i Mont-Saint-Michel-bugten er den flade østers eller “Pied de cheval”.

Dag 5 – Saint-Benoît-des-Ondes / Roz-sur-Couesnon
Vi tager kysten for at ride langs hele bugten, der strækker sig fra Cancale til Mont-Saint-Michel. Efter en lang galop langs strandene ankommer vi til Cherrueix, hvor vi spiser frokost på en restaurant ved havet. Herefter kører vi igen via Duchesse-Anne-dæmningen mod Sainte-Anne-kapellet, som er et pilgrimssted. Derefter krydser vi herbus, området mellem diget og havet. Det er dækket af havet ved meget høje tidevand, men i normale perioder er dette område stadig hjemsted for saltgræsfårene, navnet er dedikeret til bugtens berømte får, men også for mange fugle.
Overnatning på gîte og middag på en nærliggende restaurant.

Dag 6 – Mont-Saint-Michel-bugten. Denne morgen er den store dag! Vi tager den grønne vej, som fører os ud foran bugten med fint sand, som vi krydser med gode galopper! Under overfarten oplever vi intense øjeblikke. Den usædvanlige lysstyrke giver magiske farver til dette uendelige landskab. Øen Tombelaine, en enorm klippe midt i bugten, er også et fuglereservat, for ikke at nævne det imponerende og majestætiske Mont Saint Michel. Vores guide fortæller os historien og legenderne om disse mystiske steder. Derefter galoperer vi tilbage i dette uendelige landskab, hvor grænserne vil forblive flodoverskæringerne. Picnic på bredden af Couesnon-floden.
Tilbage til gîte og middag på en nærliggende restaurant.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.
BEMÆRK: Vi kan ændre ruten alt efter vejrforholdene og terrænets tilstand. Vi kan ikke altid gå alle steder, og tidevandet ændrer landskaberne og de mulige passager fra dag til dag. Vi kan også være nødt til at tilpasse programmet for denne dag for at tage hensyn til tidevandstiderne.

Påkrævet udstyr

Hjelm eller bombe i henhold til standard NF EN 1384 (obligatorisk: hvis du ikke har en hjelm eller bombe, skal du angive den på dit dossier sammen med din størrelse), ridebukser, minihjelm og vandresko. Undgå gummistøvler. Medbring regnjakke, en varm trøje, lommelygte, vandflaske, en opinel, en varm sovepose (afhængigt af årstiden), personlig førstehjælpskasse, solcreme, myggespray og skiftetøj til en uge. Undgå syntetisk undertøj. Medbring en rygsæk eller en blød sportstaske (ca. 40 liter) til transport af din bagage. Undgå så vidt muligt stive kufferter.

Der er alt rideudstyr til rådighed: engelske sadler.
Det er muligt at medbringe sin egen sadel, forudsat at den passer godt til den pågældende hest.
Hjelm eller spray efter NF EN 1384-standarden på forespørgsel.

Forplejning

Frokost: restaurant og picnic.
Aftensmad: restauranter og table d’hôtes.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Shuttlebus fra togstationen eller lufthavnen (ankomst og afgang) til stedet
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

En rytterferie fra Cancale til Mont-Saint-Michel