Ankomst og afrejse

Dag 1: Velkomst fra kl. 15.00 på Arc en ciel-gîte.
Derefter præsentation af kurset og måltid med højbjergguiden.
Der er mange vandreture omkring gîte’et (vandfald, plateau med udsigt over hele dalen). Du kan benytte dig af dem ved din ankomst eller blot slappe af på gîte’ets terrasse eller i haven.

Dag 7: Efter en solid morgenmad, oprydning og et besøg på det lokale marked, forlader vi gîten for at spise frokost. Vi kan køre dig til Die station.

Dag for dag program

Dag 2: Vi tager af sted for at udforske et enestående sted, det enorme Chaos du Claps (et bemærkelsesværdigt og fredet sted). En kort opvarmning i klippeblokkene ved Claps, inden vi lærer det grundlæggende om sikkerhed og håndtering af reb. Vi vil udforske pladeklatringsteknikker, der er perfekte til at opdage og udvikle tillid til fodpositioner.
Afslutning af eftermiddagen med fødderne i Drôme-floden, der flyder gennem midten af stedet med vandfald og klare vandbassiner.

Dag 3: Opdagelse af en klatreplads på højderne i Roanne-dalen (meget vild), ideel til de første pladser og til at lære teknikker til sikring og nedstigning.
Dagen slutter med en tilbagevenden til Roanne-dalen og dens smukke bassiner.

D4 : En dag til rekreation og en luftvandring i reservatet på højsletten. Gå i klipperne, mød stenbukke, udvid horisonten og oplev enestående landskaber.

Dag 5: Opdagelse af et fantastisk sted i hjertet af Saint Moirans kløfter. Klatring på smukke kalkstensklipper, der hæver sig over en biflod til Drome. Vi vil tilbyde dem, der ønsker det, en første oplevelse af en rute med 2 pladser og en nedfiring for allerede at spore nogle udviklingsspor.

Dag 6: Afhængigt af gruppen vil vi enten klatre på klipperne med udsigt over den storslåede landsby Saou, hvor hver person vil kunne lave en rute på sit eget niveau på klippe, der giver mulighed for fin klatring. Eller vi vil tage til det smukke sted Romeyer for at klatre 2-pitch ruter i 5. grad.

Påkrævet udstyr

Medbring blødt tøj egnet til klatring, en fleece- og en gore tex-jakke, en rygsæk (mindst 35 liter), en vandflaske på mindst 1,5 liter, solbriller, en kasket, badetøj og et håndklæde samt et par gode vandresko med et mellemhøjt skaft eller gode kondisko med hak i sålen.
Til miljøvenlige kolde måltider skal du medbringe let bestik og en beholder af typen “Tupperware” med en kapacitet på 0,7 eller 1 liter.
Til gite er der sengelinned og dyner til rådighed (vaskes og desinficeres mellem hvert kursus).
Du bedes medbringe dine egne toiletartikler.

Førstehjælpskasse
Typisk indhold :
– Personlig medicin, hvis du er udsat for særlige problemer (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at afhjælpe problemer med ankler og knæ: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Det tekniske udstyr (hjelm, reb, seletøj, støvler) udlånes. Hvis du har dine egne støvler, er det bedre at medbringe dem.

Forplejning

Maden på gîte er lavet med lokale og økologiske produkter fra lokale producenter. Laurence er en dygtig kok, som med glæde vil glæde jeres smagsløg til en god del af dagene. Vi picnicer ved klatrepladserne ved frokosttid.

Inkluderet med rejsen

Shuttlebus fra stationen til ferieboligen
Transport til øvelsesstederne
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

En uges introduktion til bjergbestigning for at blive selvstændig