Ankomst og afrejse

Dag 1 – Lefkada Island
Fly til Athen. Velkomst i lufthavnen og transport med bus til Nidri på øen Lefkada (5 timers bustur). Check-in på Dessimi-campingpladsen på øens østkyst, middag på basislejren. (I tilfælde af sen ankomst, første nat i Athen, og tidlig overførsel på D2).

D15 – Transport til lufthavnen og hjemrejse.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – S.U.P. (Stand Up Paddle) indvielse
Første dag 100% sjov. Formiddagens introduktion til Paddle Board i bugten Desimi. Om eftermiddagen, en tur tilbage til en nærliggende strand. Tilbage til basislejren, middag på stedet. 4 timers paddle boarding i løbet af dagen.

Dag 3 – Introduktion til havkajakroning
Dag med kajaksejlads i en sløjfe for at blive fortrolig med havkajakkerne. Afgang om morgenen til den lille ø Thilia, der ligger syd for lejren, picnic på en af strandene. Sikkerhedsmanøvrer under sejladsen og tilbagevenden til basislejren omkring kl. 17.00. Anden nat i lejren, middag på stedet.
Ca. 10 km kajaksejlads i løbet af dagen, eller 5,4 sømil (1 sømil = 1,852 km).

Dag 4 – VTC-dag
Vi får styr på vores cykler. Vi begiver os ud på en tur på øens små veje til Nidri for at gå ombord på færgen til øen Meganisi. Cykeltur til landsbyen Vathy og derefter til stranden Fanari. Svømning, frokost på en taverna og tilbagevenden til basislejren, middag på stedet.
Ca. 20 km cykling i løbet af dagen.

Dag 5 – Kajaksejlads og cykling
Kajak sydpå til en imponerende havhule ved udgangen af Poros-bugten. Picnic på en afsondret strand, tilbage til basislejren tidligt om eftermiddagen. 7 sømil.
Sidst på eftermiddagen cykling på Geni-halvøen, stop ved et lille kapel foran Nidri, badestop på vejen tilbage foran Giannis-tavernaen. Tilbage til basislejren. 8 km på cykel. Aftensmad og overnatning i basislejren.

Dag 6 – Fri dag
Mulighed for at bruge sportsudstyr (på eget ansvar): cykler, pagajer. Frit besøg på øen Lefkas. Fri frokost. Aftensmad og overnatning i basecampen.

D7 – øen Meganissi
Klargøring af udstyret til 4 dages vandring. Afgang omkring kl. 11.00 til vores første etape, picnic på øen Meganissi. På vej mod øst går vi rundt om den nordlige spids af Meganissi for at slå vores første bivuak op på Fanari-stranden, der ligger lige før øens østlige spids. Sidst på eftermiddagen går vi til landsbyen Katomeri. Aftensmad på vores bivuak.
En kort etape på 5 sømil.

Dag 8 – Kalamos-øen
Tidlig morgenafgang i kajak for at sejle, før vinden tager til. Vi sejler mod øst til den nordlige spids af Kalamosøen og går fra borde i Episkopi-bugten (6 sømil på tværs). Efter en picnic- og badepause går vi langs Kalamos’ nordlige kyst. Tilbage til Episkopi, middag på bivuak.

Dag 9 – Kalamos – Kastos
Vi omgår Kalamos ved den nordøstlige spids og går ned mod syd for at nå øen Kastos. Picnic stop. Vi følger derefter den sydøstlige kyst af Kastos til landsbyen af samme navn. Vi slår bivuak op i nærheden af havnen, spiser middag på en taverna i landsbyen og overnatter i bivuak. 7,5 sømil på dagen.

D10 – Kastos – Formicula – Meganisi – Desimi
Afrejse tidligt om morgenen. Vi sejler til den sydlige spids af Kastos og sejler derefter mod nordvest for at nå den lille ø Formicula. Vi holder en pause for at svømme og vender derefter tilbage til vores kajakker for at nå den sydlige spids af øen Meganisi, nær øen Kithros. Picnic-stop. Om eftermiddagen går vi op langs hele Meganisis sydvestlige kyst, som er meget spektakulær med sine høje klipper og havhuler. Ankomst til basecampen i Desimi-bugten sidst på eftermiddagen. 14,5 sømil på denne sidste dag med kajaksejlads. Aftensmad og overnatning i basislejren.

Dag 11 – Nidri – Frikes
Morgen afslapning, padleudflugt for de mest motiverede. Klargøring af cykler og udstyr, derefter om eftermiddagen om bord på færgen til øen Ithaka. Vi slår vores bivuak op i en lille bugt nordøst for havnen i Frikes. Middag på en taverna i Frikes, tilbagevenden til bivuak for natten.

D-12 – Ithaka – Nidri
Cykeltur til landsbyen Exogi, der ligger på øens vestlige side i 300 meters højde over havets overflade med panoramaudsigt over hele Ithaka. Nedkørsel til stranden i Polis til en velfortjent svømmetur og frokost på en taverna. Tilbage til Frikes via landsbyen Stavros. Gå om bord på færgen for at vende tilbage til Nidri. Aftensmad og overnatning i basislejren. Ca. 13 km cykling i løbet af dagen, højdeforskel + 400 m / – 400 M.

Dag 13 – Nidri vandfald
Morgen afslapning, padle ud for de mere motiverede. Efter picnicen cykler vi til Nidri-vandfaldene, som vi opdager ved at gå op ad en kløft, der ligger bag landsbyen Rachi. Vi stopper ved Nidri på vejen tilbage og cykler derefter tilbage til Desimi-campingpladsen. Fri middag og sidste nat i baselejren. 15 km cykling, højdeforskel + 80 m / – 80 m.

Dag 14 – Delphi
Tidlig afgang i bil til det antikke sted Delphi. Dette storslåede sted, der blev bygget i det 4. århundrede f.Kr. ved foden af Parnassus-bjerget, havde en betydelig religiøs og politisk indflydelse. Du vil kunne beundre den hellige vej, den athenske skat, Apollontemplet og teatret. Gratis besøg på stedet (i 2017: 9 euro for det kombinerede sted og museum, 6 euro for stedet alene, gratis hvis du har et studiekort). Hvis du ikke ønsker at besøge stedet, kan du gå en tur i landsbyen Delphi (smuk byzantinsk kirke). Du kan også besøge Athenas Parthenon, som er gratis, i en storslået bjerglandskab med udsigt over Pleistos-dalen, der som en flod, der er omdannet til en olivenlund, løber ud i Korinthbugten. Frokost i fritiden, middag på campingpladsens taverna og overnatning på campingpladsen i Delphi.

Påkrævet udstyr

Bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg)
1 lille rygsæk (20-30 liter) til korte vandreture
1 rejsetaske eller duffelbag, som kan efterlades i basecampen med de ting, du ikke har brug for på ruten
I kajakkerne lægges ejendele (tøj, dyne) direkte i vandtætte poser

Anbefalet personligt udstyr
1 sovepose (kompakt) og 1 selvopblæsende madras
Letvægtstøj: shorts, T-shirts, badetøj, lette bukser eller jeans
1 trøje
1 vindjakke
Toiletartikler
Et lille personligt apotek
Lommekniv, vandflaske
Lommelygte (praktisk pandelampe).
Lette sko til om aftenen (sandaler) og 1 par lette vandresko til vandreturene.

Til sejlads
Shorts eller badedragt
1 par vandresko med tykke såler eller 1 par gamle sportssko, der kan gå i vandet
Hat eller kasket påkrævet
1 langærmet T-shirt for at undgå solskoldning
1 overdel af syntetiske fibre, der holder dig varm, selv når du er våd
1 par handsker (for at undgå vabler i hænderne).

Valgfrit
1 lille vandtæt taske til dine ejendele for dagen
Evt. maske, snorkel og finner.

Til cyklen
Cykelshorts og / eller gel-sadel anbefales
Eventuelt et par cykelhandsker.

Billeder
Medbring en vandtæt taske til dit udstyr.

Dækkajak (enkelt- og dobbeltsædet)
Padle
Redningsvest
Vandtæt skørt og to vandtætte poser
Telte
VTC, beskyttelseshjelm
Padlebræt med tilpasset padle
Bemærk venligst: sovepose og madras leveres ikke!

Forplejning

Skiftende måltider på kroer eller måltider tilberedt af gruppen (varme eller kolde).
På ruterne er der morgenmad og aftensmad baseret på lokale produkter, som tilberedes i bivuakker eller på lokale kroer. Vi køber mad i de landsbyer, hvor vi kommer forbi.
Nogle dage er der kold frokost.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Færgeoverfarter
Indkvartering
Måltider (undtagen frokost D6, middag D13, frokost D14, morgenmad D15, og måltider D15)
Tilsyn
Kollektivt udstyr (telte) og teknisk udstyr samt generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet (undtagen adgang til det antikke sted Delphi).

Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Et varieret program, der er tilgængeligt for alle