Ankomst og afrejse

D1 – Internationalt fly til Dubai.

D2 – Dubai / Khasab
Modtagelse i lufthavnen, derefter transport i bil til Musandam-halvøen ved at køre op langs De Forenede Arabiske Emiraters nordlige kyst, der grænser op til Rub Al Khali-ørkenen. Vi passerer tolden i Al Qir og ankommer til Khasab. Vi tager et par timer til at forberede os på afrejse. Vi læsser vores både til 4 dages autonomi og tager af sted sidst på eftermiddagen for 1½ times kajaksejlads. Første lejr i en bugt, der er omkranset af en sandstrand. Aftensmad og nat i bivuak. Svømning under stjernerne.

Dag 8 – Dubai
Transport i bil til Dubai, hvor du ankommer tidligt om eftermiddagen. Besøg i den utrolige by med alle udfordringer. Besøg i souken, inden du krydser floden med vandtaxi til byens historiske hjerte, hvor det hele begyndte: “Heritage”-kvarteret. Efter en pause for at beundre solnedgangen over byen spiser vi middag ved foden af verdens højeste tårn, Burj Khalifa: 818 m, inden vi tager flyet om aftenen.

Dag 9 – Ankomst.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D3 til D6 – Sham Bay i kajak
4 dage i Sham Bay, der er kendt for sit usædvanlige dyreliv: grønne skildpadder, delfiner, ørnebukke, revhajer (uskadelige). Typisk dag: Vi sejler lidt mere om morgenen end om eftermiddagen. Om eftermiddagen kan tiden bruges på at snorkle blandt korallerne eller på at gå en tur. I modsætning til det rå og mineralske landskab i bjergene er havbundens rigdom ekstraordinært mangfoldig. Sidst på eftermiddagen kan man indlede trollingfiskeri. I disse farvande er det ikke ualmindeligt at kunne forbedre aftensmåltidet med nogle fisk. På vandreture kan du opleve bugten i sin helhed.

Dag 3 – Sham Island og delfinobservation
Vi går ind i Sham Bay, det bedste sted at se pukkelryggede delfiner. Frokost på Falarat-stranden og fortsæt sejladsen langs Sham Island. Vi glider ind i havhulerne i kajak og tager en kort vandretur til toppen af Sham Island. Vi slår lejr på en nærliggende strand og svømmer for at opleve den smukke havbund. Middag på bivuak. 4 t navigation, 1 t vandring, højdeforskel: + 80 m / – 80 m.

Dag 4 – Vandretur på Sham-bugtens højderygge
Smuk solopgang på Telegraph Island, hvor briterne installerede forbindelsen til telegraflinjen mellem Indien og Det Forenede Kongerige i det 19. århundrede. Sejlads til bunden af bugten og en kort gåtur på ca. 1 time for at beundre Abbalayan Bay. Vi stopper ved en lille forladt landsby, hvor vi måske kan være heldige at se hajer, rokker og skildpadder i bugten. Vi stopper ved en lille forladt landsby, hvor vi måske kan se hajer, rokker og skildpadder i bugten. Vi tager vand i landsbyen Sibi og slår lejr på øen af samme navn, hvor vi vil nyde en smuk solnedgang over bjerget. Aftensmad og bivuak på stedet. 4 til 5 timers sejlads, 1 times vandring, højdeforskel: +120m / -120m.

Dag 5 – Trekking over de 4 bugter i Musandam
Kort sejlads for at nå til udgangspunktet for vores vandretur. Vi klatrer gennem de farverige og klippefyldte lag til et udsigtspunkt med udsigt over de 4 fjorde, der gennemskærer halvøen og åbner sig mod Den Persiske Golf, Hormuzstrædet og Det Arabiske Hav. Få dusin kilometer fra os ligger Iran. Om eftermiddagen tager vi kajakkerne til Telegraph Island, hvor vi snorkler blandt koralfisk. Aftensmad og bivuak ved vandet. 2 til 3 timers sejlads, 2 til 3 timers vandring, højdeforskel: + 380 m / – 380 m.

Dag 6 – Vandring til Habalayan Bay
Vi tager kajakkerne ud på en kort sejltur til den traditionelle tørstensby Maglab og begynder opstigningen til fods til toppen af den holm, der adskiller de to bugter Sham og Habalayan, for at nyde et storslået panorama. Hvis tiden tillader det, kan vi svømme i denne anden isolerede og indskårne bugt med udsigt over Det Indiske Ocean. Kort sejlads til den isolerede bugt Nazifi Village, hvor vi slår lejr for natten i skyggen af de hundrede år gamle akacier. Middag og bivuak på stedet. 2 timers sejlads, 3 timers vandring, højdeforskel: + 300 m / – 300 m.

D7 – Tilbage til Khasab
Vend tilbage i kajak til Khasab og nyd de sidste øjeblikke i denne enestående bugt, herunder et dejligt snorkelstop for enden af Humsi-stranden, hvor nogle sortspidsede hajer let kan observeres. Pak dit grej sammen, overnatter på et gæstehus i Khasab og spiser middag på en restaurant i byens centrum. Ca. 3 timers sejlads.

Påkrævet udstyr

To stykker bagage (indskudsbagagen må ikke overstige 15 kg pr. person)
1 lille rygsæk til vandreture og besøg i Dubai (30/40 liter)
1 bagagestykke til opbevaring af personlige ejendele, der ikke er nødvendige under kajakturen (som forbliver i Khasab)
Store plastiksække (120 liter) til at holde dine ejendele tørre (men vi stiller to vandtætte poser til rådighed)
på havkajakkerne har du to vandtætte kasser til at lægge dine ting i

Anbefalet personligt udstyr
komfortable lærredsbukser
lange nederdele til kvinder
fleece eller trøje til om aftenen
1 par badeshorts
2 syntetiske T-shirts
1 langærmet t-shirt (valgfrit)
1 langærmet lycra-T-shirt (valgfrit)
Hue, der dækker nakken, eller hat
1 vandtæt vindjakke
solbriller med snor, 1 ekstra par til de berørte personer
toiletartikler, et lille personligt apotek
meget effektiv solbeskyttelse
myggebalsam
lommekniv
2 vandflasker på en liter
lygte (praktisk pandelampe) med ekstra batterier
lette vandrestøvler (til vandreture og aftener)
brugte kondisko eller neoprensko til sejlads
maske og snorkel
særlig shampoo til havvand

Til overnatning
en let sovepose, helst af syntetisk materiale (tørring)

Billeder
en lille vandtæt taske eller en stiv vandtæt kasse, men tag et vandtæt kamera eller et engangskamera med til undervandsbilleder

Til vandreture
et par vandresko

Til Dubai
Klæd dig passende på til middagen på restauranten på D8. Mulighed for at skifte tøj, inden du går til restauranten

to-sæders kajak
vandtæt skørt
padle
godkendt redningsvest
to vandtætte poser pr. person
telte, skummadrasser og køkkenudstyr
opmærksomhed : soveposen er ikke inkluderet

Forplejning

Måltiderne tilberedes med lokale produkter, sæsonens grøntsager eller konserves (hvis der er flere måltider på egen hånd), og hvorfor ikke forbedre med frisk fisk, hvis fiskeriet er godt. I løbet af navigations- og vandredagene serveres kolde måltider ved middagstid.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Mad indtil frokost på D8
Lokal transport
Tilsyn og kollektivt og teknisk udstyr.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Havkajaksejlads i den “Arabiske Fjord”!