Ankomst og afrejse

Reception søndag fra kl. 14.00, helst inden kl. 17.00.

Der er ingen aktiviteter under opsyn på ankomstdagen, så du kan ankomme til lejren fra kl. 14.00 (men helst inden kl. 17.00) for at overtage din indkvartering og modtage dit sportsudstyr.
Du kan også benytte dig af forslag til selvstændige aktiviteter, da lejren ligger tæt på starten af f.eks. vandrestier. Der er adgang til Embrun-søen og Serre Ponçon-søen til fods.

Velkomsttid kl. 18.00.

Hvis du har købt muligheden “Ankomst dagen før”, skal du ankomme til Lake Camp om lørdagen mellem kl. 17 og 19.

Lørdag – Slap af om morgenen, nyd en sidste gang solen i Serre-Ponçon, ved bredden af søen eller ved Embrun-søen. Kurset slutter kl. 11.

Dag for dag program

Programmet er angivet som en indikation. Afhængigt af gruppen kan aktiviteterne være anderledes sammensat.

Mandag – Le Méale
Opvarmnings- og akklimatiseringsdag. I starten af lejren krydser du alpernes historie. Dens bondehuse, som stadig lever af udnyttelsen af bjergene, dens græsgange og får, dens skove og kilder. Der er mange opdagelser, før vi når til toppen af Méale, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Roc d’Embrun og Durance-dalen. Højdeforøgelse: +/- 1600m

Tirsdag – Mont Guillaume
Dette er en grøn dag, da dagens bestigning af Mont Guillaume vil have samme nul-kulstofpåvirkning som i går. I starten af lejren vil du gøre status over al den forskellige vegetation, der findes i bjergene. Fra søens grønne bredder til de klippefyldte skråninger på toppen vil fauna og flora være på mødestedet, inden du når frem til et af de smukkeste forterræner i Serre Ponçon. Mod syd er der udsigt til søen og Parpaillon Embrunais-massivet, mod nord synes Ecrins ufremkommelige. Højdeforskel: +/-1800m

Onsdag – Le Grand Morgon
Med udgangspunkt i Boscodon-klosteret kommer man ind i en af de mest mystiske skove i Alpe-bogen. Energierne her er meget anderledes end andre steder. Du føler dig rolig og i fred. Hvad kunne være bedre end denne atmosfære på den tredje dag af bestigningen? Den vil give organismen mulighed for at regenerere sig. På toppen kan du opleve det smukkeste udsigtspunkt med udsigt over søen Serre Ponçon. Her kan du se søens to arme, der mødes og peger som en pil mod vandets mål, Provence! Den mere luftige opstigning via Charance-stigerne er også en mulighed, der kan overvejes. Højdeforskel: +/-1200m

Torsdag – Tête de Vautisse
Målet med denne vandretur er at nå ugens højeste punkt. Tête de Vautisse og dens 3156 højdemeter dominerer hjertet af den centrale zone af Ecrins Nationalpark, den største i Frankrig. Opstigningen, panoramaet og nedkørslen uden for pisten, alt er storslået på denne rute. På toppen vil du nyde en betagende udsigt over Ecrins. Højdemæssig stigning: +/- 1500m

Fredag – L’Aupillon
Med udgangspunkt i Les Orres, en vandretur, der fører dig til den mærkelige Gautier-fårestald, den smukke Sainte Marguerite-sø og endelig til de vilde skråninger af Aupillon, der kulminerer i 2916 meter højde. På toppen er der udsigt over Ubaye-dalen og alle de sydlige alper. På nedturen er der to muligheder. Enten en tur tilbage ad samme rute eller et dyk i hjertet af den lille dalens alpehede og dermed lave Boussolenc-turen. Højdeforskel: +/-1300m

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Vigtigt: lejr overnatning under teltdug, glem ikke at medbringe sovepose og en lommelygte (foretrækker dynamolamper).
En øko-borgerlig gestus for at hjælpe UCPA med at reducere sit økologiske fodaftryk. Vi takker dig for at medbringe et lagen i størrelsen 190 x 80 i din bagage.

Beklædning og personligt udstyr, der skal medbringes :

1 par tennissko,
1 badedragt,
1 lille rygsæk,
1 par vandresko eller 1 par gamle tennissko til vandet
solbriller med UV-filter (mindst beskyttelse 3, med snor)
1 lommelygte eller pandelampe
1 kasket eller 1 bob
Til mountainbike-dagen anbefales det at medbringe cykelshorts og handsker.
Kasket, pandebånd,
åndbar(e) T-shirt(s),
Fleecejakke eller pullover,
vandtæt jakke,
lette, hurtigtørrende lærredsbukser,
shorts til vandreturen,
2 par sokker,
brugte tennissko (til vandet)
håndklæde til vandet,
vandflaske eller plastflaske på mindst 1,5 l,
1 kniv, en stor affaldssæk på 50 liter (til beskyttelse af dine personlige ejendele i rygsækken),
lille personlig førstehjælpskasse (tag solcreme med),
lommepenge,
identitetspapirer.

For de programmer, der omfatter nætter i et refugium eller bivuak, er det vigtigt med et dynebetræk (kødpose) samt flip-flops eller lette sko, en hat og handsker i bunden af tasken, da det kan være koldt i højden.

På stedet er der mange sportsbutikker med et stort udvalg og konkurrencedygtige priser… Hvis du er i tvivl om det udstyr, du har brug for, kan du med hjælp fra vores instruktører præcisere dit valg af udstyr afhængigt af vejrforholdene.

Typisk indhold i førstehjælpskassen :

Personlig medicin, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier osv.).
Noget til at forebygge og behandle vabler.
Noget til at afhjælpe problemer med ankler og knæ: “Elasto”-bånd.
Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
Solbeskyttelse til hud og læber.
Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
Noget til at lindre hovedpine og smerter.
Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Alt teknisk udstyr vil blive stillet til rådighed (vandrestøvler, vandrestave, rygsæk). Hvis du medbringer dine egne sko og stave, er du dog sikret komfort.

Forplejning

Vores kok og hans team tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, som svarer til dine daglige behov.
Alle måltider er inkluderet, fra frokost på den første dag til frokost på kursets sidste dag. Restauranten er til selvforplejning. Det tager 5 minutter at gå til restauranten, undtagen til morgenmad, som serveres på stedet.
Klimaet i Haute-Alpes gør det muligt at nyde morgenmad og aftensmad hovedsageligt på terrassen. Ved frokosttid får I en picnic på aktivitetens område. Medbring din egen vandflaske.
Til heldagsaktiviteterne er der forplejning, men hvis du er storforbruger af müslibarer, chokolade eller energibarer, anbefaler vi, at du også medbringer dem.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Lokale overførsler i forbindelse med aktiviteten
Forplejning
Tilsyn
Specifikt udstyr
10 vandreaktiviteter (på 5 dage)

Teknisk niveau

Store åbne vidder, sport og frihed i hjertet af Ecrin de Serre Ponçon!