Ankomst og afrejse

D1 og D2 – Flyrejse til Kathmandu (overnatning på flyet)
Velkomst i lufthavnen og transport til byen. Fri tid til frokost. Overnatning på hotellet.

D19/20 – Flyrejse Kathmandu-Paris
Fri tid i Kathmandu. Frie måltider. Fly Katmandu-Paris.

NB: Afhængigt af hvilket flyselskab der benyttes, kan returflyvningen indebære afgang fra Kathmandu D19, overnatning i flyet og ankomst til Paris D20 eller overnatning på hotel D19 og flyvning om dagen D20.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Kørsel til Himalaya: fra Kathmandu (1300m) til Salleri (2360m)
Tidlig afgang med privat minibus til landsbyen Phaplu. Dagens køretur fører os gennem rismarker, bjerge og talrige landsbyer. Fra Pattale nyder vi en storslået udsigt over Himalaya, herunder Mount Everest. Ankomst til Salleri, hovedstaden i Solukhumbu-distriktet. Indkvartering og overnatning på en lodge. Rejsetid: 270 km, ca. 8 timers kørsel.

Vandring på 14 etaper (fra 2510 m til 5364 m højde)

Dag 4 – Kørsel til Bupsa og start på trekket til Paiya
Transport i jeep (5 timer på spektakulære spor) til landsbyen Bupsa (2510 m), en sherpa-landsby, hvor mange af højbjergguiderne er fra. Vi begynder trekket, og vores første skridt fører os tæt på Paiya (2940m), hvor vi overnatter.
Højdeforøgelse: +600m / -200m. 2 til 3 timers vandring, overnatning i en lodge.

Dag 5 – Paiya (2730m) – Phakding (2610m)
Første rigtige dag med vandring. Vi starter vores vandring i en bambusskov og går derefter ned til landsbyen Surke, fødested for den berømte bjergbestiger Passang Lhamu, Sherpa og den første nepalesiske kvinde, der besteg det formidable Mount Everest (og mistede livet). Efter frokost kører vi ned til Lukla lufthavn og fortsætter ad en sti med udsigt over Dudh Kosi-floden til Phakding. Vi passerer gennem flere små Sherpa-landsbyer, hvor vi kan se Mani-væggene (vægge, hvorpå buddhistiske mantraer er indgraveret eller malet) og de uundgåelige bønneflag. Ankomst til Phakding, porten til Everest-dalen.
Højdemæssig stigning: +1000 m / – 900 m. Ca. 7 timers vandring, overnatning på en lodge.

D6 – Phakding – Namche Bazar (3440 m)
Denne dag begynder med en vandring langs Dudh Kosi-floden. Stien stiger svagt opad. Flere gange krydser vi floden, passerer landsbyen Jorsale (2805 m) og begynder derefter en stejl stigning til Namche Bazar. En halv time senere kan vi se Everest. Vi ankommer til Namche tidligt nok til at opleve denne landsby, der har fået tilnavnet “Sherpaernes hovedstad”; det vigtigste handels- og turistcenter i Khumbu. Nogle butikker og handlende sælger smykker og kunsthåndværk fra Tibet. Højdeforøgelse: + 900 m / – 50 m. Ca. 5 timers vandring, overnatning på en lodge.

D7 – Namche (3440 m) – hviledag
For dem, der ønsker det, er der mulighed for en valgfri udflugt: vandring til Thame (3820 m), en sherpa-landsby 7 km nordvest for Namche, mod passet, der fører til Tibet. Der skal afsættes 4 timers vandring til og fra Thame. Natten tilbringes i den samme lodge som på D6.
Højdemæssig stigning: + 600 – 600 m. Valget af frokoststed træffes af din guide (på lodgen eller under vandreturen) afhængigt af vejret og gruppens form.

Dag 8 – Namche – Phortse (3800 m)
Med udgangspunkt i Namche Bazar-landsbyen stiger stien på bjergsiden gradvist op til Mong-passet. Udsigt til Ama Dablam (6812 m) og Kantega (6782 m), to af de mest spektakulære toppe i Nepal. Herefter går vi ned til Phortse Tenga (3600m), på bredden af Dudh Kosi-floden, og stiger en smule op til landsbyen Phortse.
Højdemæssig stigning: + 760 m / – 300 m. Ca. 5 timers vandring, overnatning på en lodge.

Dag 9 – Phortse – Pheriche (4270 m)
Trekket fortsætter med en langsom og jævn stigning op ad Khumbu-dalen til Pangboche, en landsby, der domineres af Ama Dablam (6812 m). Vi følger derefter Inijakhola-floden i 1.30 min. for at nå Shomare. Derefter følger vi Lobuche Khola-dalen til Pheriche. Højdeforøgelse: + 560 m / – 100 m. 5 til 6 timers vandring, overnatning i lodge.

D10 – Pheriche – Lobuche (4910 m)
Let vandring i 1 time, derefter stiger stien let op til Thokla (4620 m). Stigningen bliver derefter stejl indtil Thokla-passet (4830 m), hvor der er blevet rejst mange chortens til minde om de bjergbestigere og sherpaer, der mistede livet under bestigningen af Everest. Stien er stenet indtil Lobuche. Højdemæssig stigning: + 640 meter. 4 til 5 timers vandring, overnatning i en lodge.

D-11 – Lobuche – Gorakshep (5140m) – Everest Base Camp (5364m) – Gorakshep
Vi går langs den enorme Khumbu-gletsjer, stigningen er relativt let indtil vi når Gorakshep. Den tidligere sø Gorakshep er nu et stort sandområde. Vi tjekker ind på lodgen, og om eftermiddagen tager vi en tur til Everest Base Camp og vender tilbage til Gorakshep.
Højdemæssig stigning: + 250 m / -250 m. Ca. 4 timers vandring, overnatning på lodge.

D12 – Gorakshep – Kala Pattar (5545 m) – Dingboche (4350 m)
Vi tager af sted tidligt om morgenen for at nyde udsigten og klatre stejlt op til Kala Pattar. Denne gang er vi der! Vi ankommer i hjertet af et enormt og majestætisk amfiteater omgivet af verdens højeste og mest prestigefyldte tinder i højbjergenes mineralske verden. Blandt disse isklædte titaner: nærliggende Pumori (7 165 m), Everest (8 850 m), Lhotse (8 501 m), Nuptse (7 861 m) … Men det er allerede tid til at gå tilbage ned til Dingboche. Højdeforøgelse: + 460 m / – 1250 m. 7 til 8 vandreture, overnatning i lodge.

D13 – Dingboche – Tengboche (3860 m)
Vi går ned gennem Pangboche, hvor vi finder et af de ældste buddhistiske klostre (Gompa) i Nepal. Efter flere dage i en mineralverden vender vi tilbage til skoven og stiger ned til Tengboche, det åndelige hjerte i Khumbu-dalen. Vi besøger dets berømte kloster, et storslået sted domineret af Ama Dablam. Højdeforøgelse: + 150 m / -640 m. Ca. 5 timers vandring, overnatning i en lodge.

D-14 – Tengboche – Monjo (2800 m)
En lang nedstigning til Dudh Kosi-floden og en opstigning til Sanasa før frokost i Namche. Om eftermiddagen stiger vi ned til Monjo, hvor vi overnatter. Højdemæssig stigning: + 450 m / -1400 m. Ca. 6 timers vandring, overnatning på en lodge.

Dag 15 – Monjo – Paiya (2835 m)
Vi krydser Gumila skoven og flere små Sherpa landsbyer, prydet med Mani vægge og de uundgåelige bedeflag. Vi passerer under Lukla lufthavn langs Dudh Koshi-floden mod landsbyen Paiya, hvor vi overnatter.
Højdeforøgelse: + 600 m / – 550 m. 5 til 6 timers vandring, overnatning i lodge.

D-16 – Paiya – Bupsa (2360 m) – afslutning af vandreturen og vej til Salleri
Efter en kort nedstigning til fods tager vi den firehjulede bil tilbage til den lille by Salleri (5 timers vandring).
Højdemæssig stigning: + 600 m / – 200 m. Ca. 1,5 times vandring, overnatning på en lodge.

D17 – Salleri (2360 m) – Kathmandu
Vi møder vores private bus for at nå Kathmandu (8 timers kørsel). Fri tid i Kathmandu.
Overnatning på hotel.

D-18 – Kathmandu
Besøgsdag i Kathmandu med vores guide: Vi vil opleve Patan, Pashupatinath-helligdommen og den store stupa Boudhanath. Efter besøgene slutter dagen og aftenen er fri i Thamel.
Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (1 i kabinen og 1 i lastrummet).
– 1 rygsæk (30 liter) til vandreturen (bruges som håndbagage på flyrejsen)
– 1 stor rejsetaske (bruges som lastrumstaske til flyrejsen, maks. 18 kg til flyrejsen, maks. 12 kg til trekket, ekstra kg vil blive opkrævet, mulighed for at efterlade rejseeffekter i Kathmandu i en lille opbevaringstaske).
Kuffert skal undgås for enhver pris.

Anbefalet personligt udstyr
1 meget varm sovepose (-15°)
Valgfri sovepose
Varme sokker
Flip-flops
Letvægtsbukser og varme bukser
Trøje eller fleece
Regntøj som f.eks. en poncho
Hue
Varmt undertøj til om aftenen
Meget varm dunjakke eller anorak
Et par handsker
Shorts
T-shirts eller polo shirts
Tørklæde
Lommetørklæder
Hovedbeklædning
Solcreme
Læbestift
Badedragt
Solbriller, ekstrabriller til de berørte
Minitoiletartikler
Vandflaske af metal eller en brudsikker termokande
Elektrisk lampe med 2 ekstra batterier
2 store plastikposer
Kamera
Lidt let tøj til turen og opholdet i Kathmandu

Fodtøj:
Vandtætte trekkingsko med en sål med godt greb (og om muligt med justerbare klatrejern)
Et par gamacher
Træningssko

Afslutning af vandreturen
Hvis du ønsker det, kan du medbringe relativt brugt tøj, som du kan efterlade hos sherpaerne og bærerne. Dette tøj indsamles af gruppelederen og gives til sirdaren, enten midlertidigt (ved passage af et pas, lav temperatur) eller permanent ved afslutningen af vandreturen.

ALT ER KLART.
Bemærk venligst: soveposen er ikke inkluderet i prisen.

Forplejning

Under razziaen er der vestlig og lokal mad: bl.a. chapatis, en slags pandekage, der erstatter brød, og som kan spises med salt eller sukker, og ris i alle afskygninger.
Restaurant i Kathmandu-dalen (på egen regning), regn 500 rupee for et simpelt måltid på en lokal restaurant, op til 1000 rupee på en mere sofistikeret restaurant.

Inkluderet med rejsen

Overførsler
Tilsyn
Indkvartering
Forplejning under vandreturen
Trekkingtilladelse
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale fly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

En af de mest eftertragtede højdeture i Nepal