Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Rangoon (Yangon)

Dag 2 – Rangoon
Velkomst i lufthavnen, derefter transfer til byen. Afhængigt af flyets ankomsttid, besøg i byen: Sulé-pagoden, Aung Saung-markedet, koloniale kvarter, Kyawthagyi-pagoden, Nationalmuseet. Ved mørkets frembrud besøges den vidunderlige Shwedagon-pagode. Overnatning på hotel i Rangoon.

Dag 15 – Rangoon
Morgen til fri disposition. Transfer til lufthavnen og hjemrejse.

D-16 – Ankomst.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Pegou (Bago)
Tidlig afgang med tog til Pegou, den tidligere kongelige hovedstad (80 km, 1 time 40). Besøg af byen og dens omgivelser på cykel: markedet, Burmas mest berømte “liggende Buddha”, Kyakhetwine-klosteret, Shwemawdaw-pagoden, Kyaikpun-pagoden, Hin Thar-bjerget osv. Sidst på dagen afrejse med natbus til Inle-søen (ca. 600 km og 9 timers kørsel).

Dag 4 – På Inle-søen
Ankomst om morgenen til Naung Shwe, en lille by i 900 meters højde nær Inle-søen. Efter at have spist morgenmad og afleveret vores tasker på hotellet, tager vi af sted med motorbåd til landsbyen Indein med pagoder fra det 16. århundrede. Derefter fortsætter vi med pirogger til Phaung Daw Oo pagoden, flydende haver, Ngaphe Chaung klosteret og forskellige håndværk. Vi vender tilbage til molen sidst på eftermiddagen. Overnatning på hotellet.

Vandring i Shan-landet (4 etaper)

Dag 5 – Start af trekket (4 dage)
Transport i privatbil til Pindaya (ca. 60 km og 1.30 min. kørsel), en lille by, der ligger i behagelige omgivelser ved en sø i 1180 m højde. Inden du forlader Pindaya, skal du besøge Shwe U Min-hulen med 8.000 Buddha-statuer, der er samlet gennem århundreder. Derefter begynder vi vores vandring med en første etape mod landsbyen Htut Ni, der er beboet af den etniske gruppe Danu, ad en kuperet sti gennem små bakker. Efter en 2 timers vandring når vi landsbyen See Kya Inn. Frokost, derefter udforskning af landsbyen og de omkringliggende plantager. Om eftermiddagen går vi en let vandretur, især ned ad bakke, til landsbyen Taung Myint Gyi (1450 m), der tilhører den etniske gruppe Palaung (2 til 3 timers vandring). 5 timers vandring i løbet af dagen. Nat i klosteret Taung Myint Gyi.

Dag 6 – Den længste etape af trekket! Om morgenen 4 til 5 timers vandring til landsbyen Kyaung Soe Gone gennem plantager og skove i et område, der er beboet af forskellige etniske grupper, Pa-O, Palaung og Shan. Frokost i Kyaung Soe Gone i et traditionelt hus. Om eftermiddagen 2 timers vandring til Hmwe Daw-klosteret, der ligger på toppen af en bakke (1350 m). 6-7 timers vandring på dagen. Overnatning i klosteret.

D7 – Afgang til landsbyen Thit Yar Bin (ca. 3 timers vandring). Frokost i landsbyen Naung Ye. Hvile, derefter vandring mod de buddhistiske grotter i Tha Ye Oo Hmin, der er mindre, men langt mindre besøgte end grotterne i Pindaya. Efter besøget vandrer du mod Na Wah Taung-klosteret (1450 m). 6 timers vandring på dagen. Overnatning i klosteret.

D8 – Afgang til landsbyen Myin Ka af den etniske Pao-gruppe. Vandring gennem skoven, hovedsageligt ned ad bakke, og afslutning af vandringen ved et kloster nær Kalaw, hvor et køretøj venter på dig ved slutningen af vandringen. Ca. 2 timers vandring.
Afgang i bil eller bus til det berømte Mount Popa, tilflugtssted for Nats (ånderne i Burma). Du ankommer til foden af Mount Popa (750 trin) omkring kl. 16.00. Bestig stedet og besøg Mount Popa til solnedgang. Derefter vender du tilbage til dit hotel. Overnatning ved foden af vulkanen Mount Popa.

Dag 9 – Mount Popa
Start vandreturen i skovene omkring Mount Popa (nationalpark), du vil få mulighed for at krydse vulkanens krater, som dominerer hele regionen. Trekket varer ca. 4 timer. Trekket slutter tidligt om eftermiddagen, afgang i bil til Bagan (1½ times kørsel). Fri aften i Bagan og overnatning på hotellet.
i Bagan.

D10 – Bagan på cykel
Opdagelse af Bagan-stedet, hvor der på få kilometer står tusindvis af stupas og templer, der for størstedelens vedkommende er bygget mellem det 11. og 13. århundrede, ligesom de store katedraler i Vesten. Med vores cykler kan vi nemt bevæge os fra det ene sted til det andet ad stier eller små veje. Overnatning på hotellet.

D-11 – Bagan på cykel
Fortsæt med at besøge det arkæologiske område i Bagan på cykel, kør gennem de traditionelle lakridsbyer. Om aftenen, solnedgang på pagoderne fra en lille bakke. Overnatning på hotellet.

D-12 – Krydstogt på Irrawaddy-floden
Tidlig morgen afgang til et krydstogt på næsten 200 km på Irrawaddy-floden, som tager os fra Bagan til Mandalay på 9/10 timer. Frokost på båden. Afhængigt af vejrforholdene og flodens vandstand, ankomst til Mandalay sidst på eftermiddagen. I tilfælde af tørke og manglende mulighed for sejlads, foregår turen med bus. Fri aften og overnatning på hotellet.

D-13 – Mandalay
Om morgenen transport til Ava (20 km fra Mandalay). Besøg i byen, den tidligere kongelige hovedstad, hvorefter vi krydser Irrawaddy-floden for at nå Sagaing, lige overfor Ava, på den anden bred af floden. Sagaing-bjerget er dækket af mange pagoder og klostre. Sidst på eftermiddagen er der en kort køretur til Amarapura og den berømte U Bein-bro. Undervejs kan du besøge de lokale håndværkere, der fremstiller Buddha-statuer (bronze og marmor). Solnedgang ved U Bein Bridge. Overnatning på hotel i Mandalay.

D-14 – Mandalay og transfer til Rangoon.
Denne morgen besøger du Mandalay Hill: Kuthodaw Pagoda, Shwe Kyaung-klosteret, Mahamuni-pagoden og guldbladværkstedet om morgenen. Om eftermiddagen kører du til Mandalay-molen, hvor en båd venter på os, og sejler til Mingun (45 minutter). Besøg i den gamle kongeby Mingun hele eftermiddagen.
Tilbage til Mandalay sidst på eftermiddagen, transfer til Mandalay lufthavn og fly til Rangoon, overnatning på hotellet.

NB: Bemærk venligst, at vi aldrig er sikre på aflysninger af fly eller ændringer i flyveplaner, så det er undtagelsesvis muligt, at transporten fra Mandalay til Rangoon foregår med natbus.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage
– 1 stor og modstandsdygtig rejsetaske (mange overførsler) med alle rejsens ejendele (som forbliver på hotellet i Nyaung Shwe fra D10 til D13).
– 1 lille rygsæk (20 til 30 liter) til at bære dagens ejendele.
Derudover skal du medbringe en lille taske (20-30 liter) til at bære dine ejendele under vandreturen (skiftetøj, toilet, lagen eller dyne). Denne taske vil blive transporteret af assistancekøretøjet.
1 bæltetaske eller “nakketaske”, som skal bæres skjult under tøjet til dit pas og dine penge.

Anbefalet personligt udstyr
Letvægtstøj,
T-shirts,
Lette og luftige bomuldsbukser (shorts bør undgås, især til visse tempelbesøg),
Fleece til morgen og aften,
vindtæt jakke,
regnkappe,
Toiletartikler,
Lille personligt apotek,
lommekniv,
Lommelygte (praktisk pandelampe) med ekstra batteri,
Skærm til beskyttelse mod solen.

Til vandring
Pas på, tørt terræn om vinteren, vådere og til tider mudret om sommeren (se afsnittet om vejret).

Om vinteren (november til marts), lette vandrestøvler.
Om sommeren: vandresko, solide og vandtætte, med udhulede såler og god støtte for anklerne.

Overnatning
Til de 3 nætter under vandreturen: let dyne (november til marts) eller kødpose og eventuelt en lille campingmadras.
Medbring et myggebalsam (tøj og hud).

Alt det nødvendige udstyr til aktiviteten stilles til rådighed af UCPA.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet: middagsretter, kolde måltider under vandreture eller udflugter, aftensmad på lokale restauranter.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Måltider
Adgangsgebyrer til de vigtigste steder
Tilsyn
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Oplev Burma til fods og på cykel, med tog, med båd og med bus.