Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Rovaniemi (Finland) eller Kittilä (afhængigt af datoer og tilgængelighed).
Velkommen i lufthavnen og transport i minibus (240 km) til Rajamaa hostel, der ligger i Sverige på en lille ø i Muonio-floden, som markerer grænsen mellem de to lande. Indkvartering i hytterne, velkomstdrink og præsentation af ugens aktiviteter. Efter middagen er der fotomulighed og vi starter en af de temaaftener, der er dedikeret til præsentation af de fire vigtigste skandinaviske rovdyr. I aften er det lynxen! Overnatning i hytten.

Dag 8 – Transport til Kittilä lufthavn (100 km). Hjemrejse.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold.
I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Vandredag i den boreale skov
Om morgenen går vi nordpå gennem den boreale skov til de store strømfald ved Äijäkoski på Muonio-floden. Vi spiser frokost på dette smukke sted, hvorefter vi følger flodbredden nedstrøms til Rajamaa. Aften med et tema om jærv. Middag og overnatning i en hytte.

Dag 3 – Kanotur på Muonio-floden (grænsen mellem Sverige og Finland)
Transfer med bus nordpå til Yli-Muonio, hvorfra vi starter vores kanotur ned ad floden. Vi går om bord på Utkujoki-floden, en biflod til hovedfloden Muonio-floden, som vi til sidst mødes med. Vi padler gennem enge og bakker mellem Sverige og Finland og når frem til den lappiske kirkegård Akanmella. Vi spiser frokost ved et træbål, inden vi fortsætter sejladsen med kirketårnet i landsbyen Muonio i sigte på den finske kyst. Vi går fra borde og cykler tilbage til Rajamaa. Tidlig aften er viet til ulven. Aftensmad på restauranten. Efter middagen vil vi forsøge at spotte de flittige bævere på bredden af en vild flod. Tilbage til hytten, overnatning.

D4 – Mountainbiking og nat på udkig
En dag med mountainbiking. 30 til 35 km. Første stop ved Muodoslompolo kirken. Efter at have kørt langs Muodosjärvi-søen, picnic ved Merasjoki-floden og derefter cykling tilbage til Rajamaa. Efter middagen kort transport med minibus til Metelivaara. En kort gåtur og vi når frem til vores hytte, som har diskrete åbninger, så man kan se Lappeskovens dyr, der tiltrækkes af lokkemad. Der er køjer til rådighed til at hvile mellem de natlige stalke. Vi overnatter i hytten og vender tilbage til vandrerhjemmet for at få morgenmad.

Dag 5 – Cani-rando
Morgenhvile efter en nat uden lidt søvn. Ved middagstid afgang for at se vores venner huskierne (slædehunde). Gåtur i skoven med hundene, hvor hver enkelt kan gå med en husky fastgjort i bæltet. Koldt måltid undervejs, derefter hjemkomst med vores firbenede venner. Efter middagen, en aften med bjørnetema. Overnatning i hytten.

D6 – Vandreture / 2 dage
Kort bådtur til starten af vores 2-dages vandretur i vildmarken. Efter anløb går vi sydpå ad gamle stier. Vi spiser en picnicfrokost omkring et bål og vandrer derefter gennem fyrretræsklædte bakker for at nå vores mål sidst på eftermiddagen. Overnatning i en bjælkehytte midt i naturen ved Muonio-floden (sauna), fælles tilberedning af aftensmaden.

D7 – Vi følger et gammelt spor og når frem til Mukkaharjut, et gammelt stort samlingssted for rensdyr og saami. Vi møder Henrik Sevä, en samisk mand, hvis familie har været her i generationer. Han introducerer os til de lappiske traditioner og den lappiske levevis, som er fælles for hele det nordlige Skandinavien, i Finland, Sverige og Norge. Picnic omkring et bål, og derefter returnerer vi til Rajamaa. Overnatning i en hytte.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (højst 15 kg)
– 1 rejsetaske.
– 1 mellemstor rygsæk (30-40 liter) til dagens udstyr: kamera, jumper, regntøj, vandflaske, frokost.
– 2 store plastikposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
1 sovepose (dyne)
1 skummadras
2 eller 3 T-shirts
1 sweatshirt eller langærmet skjorte (solskoldning)
2 uld- eller fleecetrøjer
1 vindjakke
1 regnkappe, der dækker tasken
1 par bukser
1 par shorts
1 badedragt
Hat eller kasket
Hat og handsker
1 tørklæde
Solbriller, toiletartikler
Lille personligt apotek
1 let elektrisk lampe
1 vandflaske af aluminium
Lommekniv
Toiletpapir.
Kamera og kikkert til observation af dyr.

Til vandring
Robuste, vandtætte trekkingsko med hak i sålen og god støtte for anklerne
Et par tennissko til om aftenen og 2-3 par vandresokker.
Om sommeren kan myggene være talrige i den boreale skov. Planlæg at købe et repellent produkt på stedet, eller endda et net til beskyttelse af ansigtet på visse tidspunkter.

Til kanosejlads
Det er vigtigt at huske, at tøj, der bæres om dagen, kan blive vådt (vælg hellere uld, der holder på varmen, selv når det er vådt, eller syntetiske fibre frem for bomuld, som tørrer for langsomt).

Til cykling
Lange shorts eller træningsdragt, komfortable sportssko, vindjakke.

Specielt udstyr: mountainbike, hjelm, kano med pagaj, redningsvest.
Bemærk venligst, at der ikke stilles en sovepose til rådighed.

Forplejning

Måltiderne i vandrerhjemmets restaurant består af en buffet.
Den skandinaviske morgenmad er særlig solid.
På naturvandreture spises frokost udenfor ved brændeovne eller i lappiske kotas (på menuen: suppe, potée, brunt brød, smør, ost, kiks, kaffe eller te).

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Alle måltider
Kollektivt og specialiseret udstyr
Tilsyn
Alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Et blidt eventyr i Lapland, mellem Sverige og Finland.