Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Bogota
Modtagelse i lufthavnen i den colombianske hovedstad i 2600 meters højde. Transport til byens historiske centrum (30 min.). Middag til fri afbenyttelse. Nat på hotellet.

D-13 – Fri tid til en sidste spadseretur i den gamle bydel (afhængigt af flyplanen), gratis måltider. Transfer til lufthavnen og hjemrejse (med mellemlanding), overnatning på flyet.

D14 – Ankomst af flyet.

Dag for dag program

Dag 2 – Bogota
Denne morgen afgår du til fods for at opleve Bogota: historisk rundtur i det koloniale centrum af Candelaria (et sted fuld af charme med sine farvestrålende huse, udskårne træbalkoner og blomstrede gårdhaver) med programmet: Bolivar-pladsen, Plaza del Chorro, med sine kunstnere og koloniale huse.
Efter frokost, opdagelse af det berømte guldmuseum (lukket om mandagen), der rummer en samling af præcolumbianske genstande, og af Botero Foundation Museum, der udstiller mange værker af kunstneren (lukket om tirsdagen). Aftensmad på egen hånd, overnatning på hotellet.

D3 – Bogota / Villa de Leyva
Transfer til Bogotas store marked (20 min.) eller “Paloquemao-markedet”, og en kort gåtur for at opleve Colombias eksotiske smagsoplevelser, hvor du kan finde alle slags frugter og grøntsager, fra de mest berømte til de mest originale. Derefter kører vi nordpå til Villa de Leyva, en af de smukkeste kolonibyer i landet. Besøg i byen: den store Plaza Mayor, et levn fra den spanske kolonisering, men også et uldvæveværksted og håndværksbutikker. Ca. 4 timers kørsel, overnatning på hotellet.

D4 – Vandreture i Leyvas omgivelser
Dagens vandretur begynder langs Sáchica-floden til et verdensarvsområde med klippemalerier. Stadig ved Sáchica-flodens bredder fortsætter vandringen mod varme kilder. Der er mulighed for at bade i disse vilde omgivelser, hvor de varme kilder (af vulkansk oprindelse) løber ud i Sáchica-floden. Denne flod, der har sin oprindelse i Iguaque-paramo’en, tilføres vand fra forskellige vandløb og kløfter i det bjergsystem, der omgiver dalen. Vores rute følger derefter den gamle ridesti, der indtil det 20. århundrede blev brugt til at forbinde Villa de Leyva med Sachica. Denne sti inviterer os til at rejse tilbage i tiden: den blev engang brugt af muldyrskaravaner, der transporterede mange varer gennem de stejle bjerge. Denne smukke sti løber gennem bjergene og er nu en vild og uberørt sti.
Ca. 6 timer og 15 km vandring. Nat på hotellet (Villa de Leyva).

Dag 5 – Barichara-landsbyen & opdagelse af en tobaksplantage
I dag fortsætter vi vores rejse nordpå mod landsbyen Barichara. Langs Suarez-floden falder højden, klimaet ændrer sig og landskaberne forvandles. Vi spiser frokost i Barichara og har derefter fri tid til at udforske landsbyen. Gå f.eks. ind på værkstedet, hvor agavefibre forvandles til papir.
Midt på eftermiddagen kan du opleve en af regionens vigtigste aktiviteter, nemlig tobaksproduktionen. Besøg en traditionel tobaksplantage et par kilometer fra Barichara, med miljøvenlige produktionsmetoder. Oplev de forskellige faser i tobaksproduktionsprocessen: fra planteskolen til plantning, høst og tørring til salg af tobak i løs vægt. Derefter inviteres du til middag, hvor du kan smage de typiske smagsoplevelser fra Santander-regionen og dele et øjeblik med vores værtsfamilie. 4,5 timers kørsel, overnatning på hotellet.

D6 – Landsbyerne Guane og San Gil og abseiling
Vi følger en sti, der går tilbage til den spanske kolonisering (El Camino Real), og går ned til den lille landsby Guane, hvor livet synes at være vugget af en forfædrenes rytme. Dens hvidkalkede lerhuse, dens stengader og dens lille arkæologiske museum tager os tilbage i tiden.
Vi kommer forbi udsigtspunktet over Suarez-kløften, som Guane byder på, og kører derefter til San Gil for at spise frokost.
Efter frokost afgang til Juan Curi-vandfaldene, hvoraf det største er 200 m højt, hvor vi skal abseiles ned 80 m (udstyret vandfald). Efter denne spænding kan du slappe af og svømme i en naturlig pool.
1 times kørsel. 2h30/3 timer til fods. Ca. 2 timers abseiling. Nat på hotellet.

D7 – Rafting og grottevandring i San Gil’s omgivelser
Denne morgen rafting på Rio Fonce. Efter en briefing om sikkerhedsreglerne og de tekniske grundprincipper får hver person sit eget personlige udstyr, hjelm, redningsvest og pagaj. En 12 km lang strækning, hvor holdånd er afgørende for at overvinde strømmene. Pragtfuldt landskab og optimale betingelser for begyndere: strømme på niveau I, II og III.
Om eftermiddagen er der hulelegemet på dagsordenen, og efter endnu en kort briefing (hjelm og pandelampe stilles til rådighed) fortsætter eventyret med opdagelse af La Vaca- eller Indio-hulen. Vi går ned i en fascinerende atmosfære, opdager geologiske formationer, krydser klippegange, og vandets lyde og refleksioner er et prikken over i’et på vores underjordiske vandstigning. Tilbage til hotellet. 1 times kørsel (transfer) – 1½ til 2 timers rafting. 2 timers grottevandring. Nat på hotellet.

D8 – Chicamocha Canyon og besøg på en kaffeplantage
Tidlig afgang mod bredden af Magdalena-floden, Colombias længste flod. Undervejs vil vi gøre flere stop. Det første er at tage svævebanen gennem Chicamocha Canyon, og nyde en betagende udsigt! Andet stop på El Roble kaffeplantage: en gåtur gennem hacienda-plantagen og opdagelse af de forskellige kaffesorter, der findes i verden, men også af de forskellige stadier af kaffens forarbejdning, fra plante til kop. Besøget slutter med en kaffesmagning: vil vi være i stand til at genkende de forskellige aromaer i en af landets bedste kaffer? Ankomst til Barrancabermeja sidst på dagen.
5 timers kørsel. Overnatning på hotellet.

Dag 9 – Båd- og bustransport fra Barrancabermeja til Mompox.
Transfer med båd fra Barrancabermeja til El Banco om bord på en typisk motorbåd kaldet “chalupa”, et transportmiddel, der sparer os for en meget lang rejse ad landevejen. Under overfarten vil vi opleve flodens liv, de mennesker, der bor ved floden, og observere regionens fugle. Vi anbefaler, at du medbringer en sweatshirt (eller vest) og en vandtæt jakke om bord (for at beskytte dig mod vind og vand). Bemærk også, at transportforholdene er meget enkle, og at der er meget lidt plads om bord. Frokost på El Banco, derefter privat transport til byen Mompox, en lille kolonial juvel. Slutningen af dagen er til fri disposition. Middag og overnatning i hjertet af landsbyen. Ca. 6 timer med båd og 2 timer på vej. Nat på hotellet.

D10 – Mompox
Oplev det historiske centrum af Mompox på cykel, i dit eget tempo (cykeludlejning i 4 timer). Denne by, der er erklæret kulturarv for menneskeheden af UNESCO, og som blev grundlagt i 1530 af spanierne, bevarer en meget smuk kolonial arkitektur med sine huse og kirker på bredden af den majestætiske Magdalena-floden. Efter frokost afgang om bord på en motorpirogger for at opleve Pijiños sumpområder, som er et sandt fugleparadis med en utrolig variation af fugle: hejrer, hejrer … Måske vil du også observere leguaner og brøleaber? Solnedgangen er et magisk øjeblik. 2 timers sejlads med motorbåd. Nat på hotellet.

D-11 – Mompox – Cartagena
Kørsel til Cartagena, Caribiens perle (6 timers kørsel). Om eftermiddagen besøg i denne by med en blandet og eksotisk arv og en fantastisk kulturel rigdom. Opdagelse til fods af de koloniale kvarterer San Diego og Santo Domingo: Plaza de los Coches, Plaza Aduana, Bolívar Park, Plaza de Santa Teresa, Plaza de Santo Domingo, murene og Bóvedas. Denne gåtur gennem Cartagenas gader tager os tilbage til kolonitiden med dens farverige huse og livlige parker.
Middag til fri disposition. Nat på hotellet.

D-12 – Udflugt til Isla Grande
Morgentransport til marinaen Santa Cruz de Manga (10 min. kørsel) og båd til Isla Grande (ca. 1 times overfart), den største ø i Rosario øgruppen. Velkomst og præsentation af de aktiviteter, der er tilgængelige på øen, kanoer er til din rådighed samt strandmadrasser til en doven eftermiddag (valgfrie aktiviteter, der skal betales på stedet: snorkling, panoramatur på øen, massage). Du kan tilrettelægge din dag og nyde øens største hvide sandstrand, som du ønsker det. Tilbage til Cartagena sidst på eftermiddagen. Slutning af dagen til fri disposition. Vi mødes til en sidste fælles middag. Valgfrit: salsaundervisning mod ekstra betaling. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg).
– 1 rygsæk (30-35 liter ca.) til dagens ejendele
– 1 stor rejsetaske til resten af dine ejendele.
Vandtætte poser eller plastikposer (affaldsposer) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
1 par bukser, der er varme nok til bjergene
1 par lette bukser til de tropiske dale og den caribiske kyst
Sødt eller fleece
Regntøj som f.eks. en poncho
Shorts
Badetøj/shorts
T-shirts eller polo shirts
en lycra t-shirt
Tørklæde
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflaske
Lommelygte
Store plastikposer eller vandtæt pose

Billeder
Kamera + beskyttelse. Medbring en vandtæt taske til dit udstyr.

Til vandring
Vandresko, solide og vandtætte, med hak i sålen og god støtte for anklerne
Et par tennissko eller sandaler til om aftenen
Et par par sokker til vandreture
Træningssko, der kan gå i vandet (abseiling, rafting og grottevandring), med en hakket sål og god fodstøtte.

Alt det nødvendige udstyr til aktiviteten stilles til rådighed af UCPA.

Forplejning

Picnic frokost under vandreturene og varme måltider på lokale restauranter.
NB: nogle gratis måltider: 2 middage i Bogota, 1 middag i Cartagena (og måltiderne i D13).
(prisen for et måltid: mellem 10 og 15 euro).

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider undtagen de nedenfor nævnte
Tilsyn
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Eller hvordan man opdager et land, der koncentrerer alle Latinamerikas rigdomme!