Ankomst og afrejse

D1 og D2 – Flyrejse til Bishkek
Velkomst i lufthavnen og transport til byen. Bishkek, Kirgisistans hovedstad, er bygget ved foden af bjergene på kanten af den kasakhiske slette. Rolig morgen, for at komme sig over rejsens træthed. Om eftermiddagen, mens vi slentrer gennem byens brede skyggefulde gader, lærer vi byens befolkning at kende, dels kirgisiske og dels russiske. Vi slentrer gennem basarerne, mødested for alle folkeslag i Centralasien. Nat på vandrehjem (740 m over havets overflade).

D-16 – returflyvning.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

TREK FROM CHON KEMIN (4 etaper)
3 – Chon Kemin
Afgang til Chon Kemin-dalen, 3 timers kørsel fra Bishkek (150 km). Vi når frem til mødestedet, hvor vores lokale guider og deres heste venter på os for at bære vores tasker. På den første etape af trekket går vi ind i den lille Toragir-dal, hvor vi først går langs åen midt i skoven. Derefter åbner dalen sig og giver os mulighed for at få en udsigt til toppene. 4 timers vandring / højdeforskel +400m. Lejr under telt (2300m).

4- Kol Toeur-søen
En række små dale giver os mulighed for at nå en højderyg med udsigt over Chon Kemin-dalen, med en baggrund af bjergtoppe på over 4000 m på grænsen til Kasakhstan. Vi stiger ned til den fantastiske sø Kol Toeur nedenfor. 4-5 timers vandring, højdeforskel +400m/-250m. Lejr i telte omkring 2450m.

Dag 5 – Toeur-passet
Efter at have ladet Kol Toeur-søen bag os, klatrer vi (3 timers gang) til Toeur-passet (3230m). Vegetationen er mere sparsom, vi befinder os i området med gemser, stenbukke og edelweiss. Vi stiger ned til Toeur-dalen, hvor de første yurtlejre dukker op med heste- og fåreflokke. 6 timers vandring, højdeforskel +800m/-500m. Lejr i telte (2700m).

Dag 6 – Issyk Kul-søen og Djety Oguz-dalen
Gennem en lille dal, nedstigning til Issyk Kul-søen. Undervejs stopper vi i yurtlejre og møder nomader. Ca. 10 km fra søens nordlige bred venter et køretøj på os, som skal overføre os til et andet bjergmassiv på den sydlige bred. Ca. 250 km, 5 timers kørsel, med et stop i byen Karakol til et hurtigt besøg (basar, ortodoks kirke…).
Derefter når vi Djety Oguz-dalen (“de syv tyre”) og dens berømte “knuste hjerte”, en splittet rød sandstensklippe, som en lokal legende er forbundet med. Vandring til lejren, 1h30 – 2 timer/stigning + 250 m. Lejr i telte eller yurter afhængigt af tilgængelighed (2300 m)

TREK I BLOMSTEDALEN (2 dage)
D7 – Blomsterdalen
Dagsvandring til “Valley of Flowers”, en stor græsklædt flade ved foden af Oguz Bashy-toppens imponerende nordside (4768 m). Undervejs er der yurte-lejre, der er installeret på græsgange i bjergene for sommeren. 6-7 timers vandring, højdeforskel 450 m. Telt- eller jurtelejr afhængigt af tilgængelighed (2300m).

Dag 8 – Kyzyl Suu
Vandring på tværs af landskabet fra Djety Oguz-dalen til Kyzyl Suu-dalen i et kuperet terræn mellem skove og kløfter med Issyk Koul-søen nedenfor, der byder på en smuk palet af landskaber. 5-6 timers vandring, højdeforskel +500m/-600m. Lejr ved floden (2200m).

Bjergcykling i kløfterne (3 dage)
Dag 9 – Mountainbike / Skaska Canyon
Transport til landsbyen Tosor ved søen (ca. 100 km). Efter justering af cyklerne sætter vi os op på dem og kører 8 km langs søens bredder. Derefter giver et sydvendt spor os mulighed for at stige i højden. 1½ times anstrengelse, inden vi ankommer til plateauet under nåleskovene. 37 km mountainbike, D+ 600 m. Lejr efter landsbyen Janet Bulak (2300m).

Dag 10 – Mountainbike / Kokbulak
Overskridelse af højsletten på mountainbike, inden du stiger ned til landsbyen Bakonbaevo. Stop ved basaren, inden du kører tilbage til Kokbulak. Stigning i 5 km, før du igen træder i pedalerne på et plateau, hvor du stopper for at møde en berømt “berkoutchi” (ørneopdrætter). 30 km mountainbike, D+ 300 m. Lejr i telt eller yurter afhængigt af tilgængelighed (2300m).

D11 – Mountainbike / Ak Sai Canyon
Et par kilometer mountainbike på højsletten, hvor du krydser små landsbyer, inden du kaster dig ud i den fantastiske Ak Say-kanal og Issyk Koul-søen. De sidste 10 km går gennem en imponerende geologisk labyrint. 30 km mountainbiking, derefter svømning i søen (vand på 20° om sommeren). Lejr ved søen (1600 m).

KAYAKING PÅ ISSYK KOUL SØEN (3 dage)
D12 – Kajaksejlads på Issyk Kul-søen
Vores nye legeplads er nu selve Issyk Kul-søen. Efter en påmindelse om havkajakteknikkerne tager vi af sted på 3 timers sejlads. Svømning og vandring opstrøms fra lejren, hvilket giver en flot udsigt over kløfterne. Lejr under telt.

D13-J14 – Havkajaksejlads på Issyk Kul-søen
Kystkajaksejlads på søen. Kirgisistans perle, beliggende i 1610 m højde over havets overflade. Issyk Kul er den næststørste højdesø i verden (efter Titicacasøen). Ca. 4 til 5 timers sejlads pr. dag. Lejre på bredden af søen.

Dag 15 – Bishkek
Sidste overførsel for at nå den kirgisiske hovedstad (260 km, 6-7 timers kørsel). Nat på vandrerhjem.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
– 1 mellemstor rygsæk (30-40 liter) til at bære dine ejendele for dagen, kamera, vindjakke, regnjakke, evt. en del af den fælles frokost, 2 vandflasker på 1 liter (i kabinen på flyet).
– 1 sportstaske eller 1 robust rejsetaske, der skal bæres af køretøjet eller af pakheste eller muldyr (i flyets lastrum)

Anbefalet personligt udstyr
1 meget varm sovepose (dun) (-10° til -15° )
1 campingmadras af skumgummi (Karrimat-type)
2 eller 3 T-shirts
Sweatshirt eller langærmet trøje (solskoldning)
Uld- eller fleecetrøje
Anorak eller dunjakke
Vindjakke
Regnkappe, der dækker tasken
Bomuldsbukser
Shorts
Svømmedragt
Hat eller kasket
Hat, tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Let elektrisk lampe med ekstra batteri
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
Vandflaske i aluminium
Lommekniv.

Til vandring
Robuste trekkingsko med takkede såler og god støtte for anklerne.
Et par tennissko til om aftenen
Et par par vandresokker.
Gaiters, der er nyttige i begyndelsen af sæsonen (sne), samt vandrestave og sandaler til at vade gennem vandløb.
Gaiters, der er nyttige i begyndelsen af sæsonen (sne), samt vandrestave og sandaler til at gå gennem vandløb.

Til cykling
Cykelshorts anbefales kraftigt
1 par cykelhandsker
1 par solide tennissko
Gel-sadel, valgfri, men stærkt anbefalet.

Til havkajaksejlads
1 par gamle sportssko til at gå i vandet

Campingudstyr: telte, fælles køkkenudstyr.
Bemærk venligst, at dyne og madras ikke er inkluderet i prisen.

Sportsudstyr: mountainbike, hjelm, havkajak og pagajer, sikkerhedsvest…

Forplejning

Under turen tilberedes måltiderne på campingpladsen af guiderne og deltagerne. Måltider på restauranter i byen.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Måltider undtagen i Bishkek
Tilsyn
Kollektivt udstyr (telte) og sportsudstyr (mountainbike, kajak)
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Multi-aktiviteter i store vildmarksområder