Ankomst og afrejse

D1 – Natflyvning til Bangkok.

Dag 2 – Bangkok
Ankomst til Bangkok. Velkomst i lufthavnen, transport til byen og installation på hotellet. Afhængigt af ankomsttidspunktet, første opdagelse af den thailandske hovedstad (gratis frokost). Gåtur til fods i Chinatown, Pat Klong Talat blomstermarked og det indiske kvarter “Little India”.
Aftensmad og overnatning på hotellet.

D14 og D15 – Bangkok / returflyvning
Afgang til fods for at besøge Grand Palace, Wat Phra Keo (Smaragdbuddhaens tempel) og Wat Pho (den liggende Buddhas tempel). Aftensmad D14 er fri. Hjemrejse.

NB: Afhængigt af hvilket flyselskab der benyttes, kan returflyvningen indebære afgang fra Bangkok D14, overnatning på flyet og ankomst D15 eller overnatning på hotel D14 og flyvning om dagen D15.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres på grundlag af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D3 – Ayuthaya
Transfer til togstationen og afgang med tog til byen Ayuthaya, som var hovedstad i kongeriget Siam fra det 14. til det 18. århundrede (1 times togtur). Afgang på cykel for at besøge nogle af templerne i den tidligere hovedstad: Wat Si Sanphet, Wat Chaiwattanaram. Fortsættelse af cykelturen til Banpga In med stop undervejs ved den tidligere portugisiske handelspost. Besøg i den kongelige residens i Banpga In, en gruppe af paladser og pavilloner i thailandsk, kinesisk og victoriansk stil. Ca. 30 km cykling. Tilbage til Ayuthaya med motoriseret kano og fri tid til at slappe af ved hotellets pool (værelse til rådighed til vask). Om aftenen transfer til togstationen og afgang med nattog til Lampang. Middag i toget eller på en lokal restaurant (afhængigt af togets afgangstid). Overnatning i en sovevogn i toget.

D4 – Lampang og Nan
Ankomst til Lampang station, en by, der er kendt for sine hestevogne. Morgenmad og besøg i Wat Phrathat Lampang Luang-templet, et smukt arkitektonisk kompleks i Lanna-stil, der er omgivet af en mur. Derefter afgang til byen Nan (230 km, 3.30 minutters kørsel) med stop undervejs ved Phae Muang Phi, “spøgelsesbyen”, hvor man kan se de mærkelige silhuetter af klipper, der er formet af erosion. Du ankommer til Nan og tjekker ind på dit hotel. Derefter en cykeltur (ca. 3 timer) for at opleve byens templer og det lokale liv.
Aftensmad og overnatning på hotellet.

Dag 5 – Trekking blandt Mlabris og Hmong
Afgang med minibus (2 timers kørsel) til bjerglandsbyen Bo Klua, som er startpunktet for trekket. I denne landsby opdager vi, hvordan indbyggerne udvinder salt på en håndværksmæssig måde. Vi begynder vores vandretur (ca. 4,5 timers vandring) gennem junglen i hjertet af Phu Fa National Park. Undervejs stopper vi for at møde Mlabri-stammen. Mlabris, der også kaldes Phi Thong Luang (ånder med gule blade), er et nomadefolk, og deres tradition er at flytte, så snart bladene, der dækker deres hytter, bliver gule.
Aftensmad og overnatning på campingpladsen.

D6 – Rafting på Wa-floden
En 30 minutters gåtur bringer os til raftingbasen. Efter at have modtaget information om navigationsteknikker og sikkerhedsinstruktioner tager vi af sted med tømmerflåde til en tur ned ad Wa-floden med passage af strømfald (klasse 1-4) (ca. 60 km navigation).
Picnic frokost. Aftensmad og overnatning på campingpladsen.

D7 – Rafting / Tilbage til Nan
Fortsættelse af raftingturen ned ad floden med strømfald (klasse 3-4) (20 km sejlads). Tilbage til Nan med minibus. Dagens frokost og aftensmad indtages på restauranten. Overnatning på hotellet.

D8 – Kørsel til Chiang Mai
Afrejse med minibus til byen Chiang Mai (330 km, 5 timers kørsel). Stop undervejs ved Phayao for at se den smukke sø og besøge den mærkelige have Wat Si Khom Kham, en buddhistisk helvedesstatue. Frokost undervejs. Ankomst til Chiang Mai, hvor du slentrer gennem Wororot-markedet. Middag på restaurant og overnatning på hotellet.

D9 – Trekking i Chiangdao-området (3 dage)
Afrejse med minibus mod nord. Stop undervejs på det typiske marked i Mae Malai, derefter til Chiangdao for at besøge grotterne (70 km). Frokost på en restaurant, derefter fortsættelse (i varevogn) ad en bjergvej med stop ved udsigtspunktet Kiewlum. Derefter vandring (2 timer) til en landsby af Lisu-stammen. Aftensmad og overnatning i landsbyen.

D10 – Trekking i Karen-området
Vi vandrer gennem majsmarker, rismarker, tropisk skov med bambus, teak og vilde orkideer. Vi går op og ned ad bakkerne. Karen-folket er kendetegnet ved deres farverige tunikaer. De lever generelt af at dyrke ris og forskellige grøntsager. Dagsvandring (5 til 6 timer) i junglen. Middag og overnatning i en Karen-landsby.

D11 – Møde med elefanter og trekking i Lahu-land
Møde med elefanterne: Vi lærer dem bedre at kende og kommer tættere på dem ved at fodre dem og give dem et bad (vi tilbringer ca. 1 time med dem). Herefter går vi tilbage til en landsby af Lahu-stammen, ca. 3 timers vandring.
Middag og overnatning i landsbyen.

Dag 12 – Bambusflådning / Tilbage til Chiang Mai
Ned ad floden med bambusflåde (2 timer) til en landsby af Shan-stammen. Tilbage med varevogn til landsbyen Mae Taeng (1½ times kørsel); vi møder minibussen, der kører os til Chiang Mai (45 minutters kørsel). Middag på restaurant og overnatning på hotellet.

D-13 – Chiang Mai
Besøg i det buddhistiske kloster Doi Suthep. Frokost på restaurant, derefter transport til lufthavnen og fly til Bangkok. Transfer og installation på hotellet. Middag til fri afbenyttelse. Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

To stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 20 kg).
– 1 stor rejsetaske,
– 1 lille rygsæk (30-40 liter) til transport af personlige ejendele under den 4-dages vandring og til dagsture.

Anbefalet personligt udstyr
Let tøj: shorts, t-shirts, badetøj, lette bomuldsbukser, 1 regnkappe, en hue, en trøje eller fleece til om aftenen (nætterne er undertiden kolde fra december til februar), solbriller, håndklæde, toiletartikler, et lille personligt apotek (se listen i afsnittet “sundhed”), lommelygte (praktisk pandelampe). Medbring vandtætte poser til dit fotoudstyr.

Til overnatning
For din komfort kan du tage en “kødpose” (lagenpose) med.
Medbring en dyne med en komforttemperatur på ca. 10 °C i de koldeste måneder (december til februar).

Til vandring
Vandresko, solide og vandtætte, med udhulede såler og god støtte for anklerne

Til rafting
1 par brugte tennissko, shorts, let vindjakke, T-shirt eller trøje af syntetiske fibre. Undgå bomuld.

Alt det nødvendige udstyr til aktiviteten stilles til rådighed af UCPA.

Forplejning

Vestlig morgenmad. Thailandske retter: restauranter i Bangkok og under transporten. I de etniske minoritetsbyer tilberedes måltider af gruppen.

Inkluderet med rejsen

Internationale og indenrigsflyvninger Chiang Mai / Bangkok
Lokale overførsler,
Indkvartering
Måltider (undtagen dem, der er nævnt i afsnittet “ikke inkluderet”)
Kollektivt udstyr
Tilsyn,
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og, hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

En vinteropdagelse i Thailand