Ankomst og afrejse

Velkommen søndag morgen fra kl. 9 og ideelt set inden kl. 17
Morgenmad og indkvartering stilles til rådighed.
Fri dag. Udnyt den til at opdage den mytiske by Chamonix.
Pakken, der udleveres ved din ankomst, giver dig også adgang til Aiguille du Midi-kabelbanen med sin berømte “skridt ud i det blanke”, eller til Montenvers-toget. Vores team vil give dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold godt.
Der vil blive arrangeret en specifik tid, efterfulgt af en aperitif, for at give dig alle de oplysninger, der er relateret til aktiviteten sidst på dagen.

Hvis du har købt muligheden for at ankomme dagen før, byder vi dig velkommen lørdag mellem kl. 18 og 19:30.
For enhver senere ankomst, bedes du kontakte receptionen via email på chamonix@ucpa.asso.fr

Efter en sidste fri formiddag, slutter dit ophold senest lørdag kl. 14. Du vil på forhånd skulle frigøre dit værelse. Tak for den “lille hjælpende hånd”, der er meget værdsat. Din pakke til skilifterne er stadig gyldig, for et sidste panorama fra toppen af en svævebane.

Dag for dag program

Fra dag 2 til dag 6 vil vi udvikle en samlet tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og fremgang vil være forbundet konstant.
Vi vil begynde at klatre fra den første session, efter at have set eller gennemgået det grundlæggende: justere en klatresele, binde sig ind, sikring.
Derefter, afhængigt af dit niveau, vil vi gennemgå forskellige temaer, såsom:
– grundlæggende teknikker: forberedelse, “check partner”, placering af en quickdraw, kæde manøvrer, folding et reb, sikring af en anden, sikring af en leder, spotting, rapelling, kommunikation…
– mere komplekse teknikker: nødudstigning, opstilling af rappel, relæ øverst på ruten, tilføjelse af beskyttelse, osv.
– klatrebevægelser: grundlæggende holdning, fodplacering, leadklatring, fald, opposition, kryds, gruppering-afgruppering, skift,…
– at læse en rute, identificere forskellige greb, variere sin fremgangshastighed, vejrtrækning, afslapning, forvaltning af indsats, tillid og engagement.
– nøglefaktorer for fremgang afhængigt af dit niveau.
– bedømmelser, “regler for aktivitet”, klassifikation og udstyr af en klippe, det naturlige miljø (stedets geologi, flora og fauna), læsning af en topos, udstyr.

Du vil klatre som andenmand og som leder, i tomandshold, på ruter der er tilpasset dit nuværende niveau. Vi vil besøge forskellige klipper for at variere stilarter og lade dig opleve alle stedets rigdomme.

Forløbet af dette program er givet som en indikator.
Det kan ændres eller justeres, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I disse tilfælde er kun UCPA-teamlederne berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagerenes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Tøj og personligt udstyr der skal medbringes
Kasket eller tørklæde, hue eller pandebånd, solbriller (beskyttelse 3 minimum), “åndbar” t-shirt, fleece jakke, vandtæt og åndbar jakke, klatrebukser, varme leggings, shorts, 2 eller 3 par sokker af frotté-type, et par lette handsker, sneakers eller tennissko, vandflaske eller plastflaske, 1 kniv, en stor affaldspose på 50 liter (til at beskytte dine personlige ting i rygsækken), toiletartikler, lille håndklæde, lille personligt førstehjælpssæt (tag en solcreme af typen “total beskyttelse”).

Der er mange sportsbutikker på stedet med stort udvalg. Hvis du er i tvivl om det nødvendige udstyr, kan du med vores guider hjælp finjustere dit valg af udstyr afhængig af vejret og sneforholdene i højden.

Førstehjælpssæt
Vi opfordrer dig til at medbringe et lille personligt førstehjælpskit.

Typisk indhold
– Egen medicin hvis du lider af specifikke lidelser (allergi, etc.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: klæbebånd.
– Noget til at rengøre små sår: imprægnerede kompresser.
– Solbeskyttelse til huden og læberne.
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter.

Spørg din læge og apoteker om råd.

Alt teknisk udstyr kan lånes: klatresko, sele, hjelm, rygsæk, sikringsudstyr osv.
Udstyret er nyt og i orden.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra frokost på den første dag til frokost på den sidste dag af dit ophold.
Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic.
Der er løbende mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af “cornflakes” eller chokolade, bedes du medbringe din egen mad!

Inkluderet med rejsen

Ski liftkortet
Lokal transport (for mere fleksibilitet kan vi dog bede dig om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr – 0,4 €/km – og forsikring for køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Specifikt udstyr
Animation
10 klatringssessioner

Teknisk niveau

Klatring inden for alles rækkevidde: kom og opdag nye fornemmelser!