Ankomst og afrejse

Velkommen om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udstyr og dit skipas, der er gyldigt fra første kursusdag.

Den første dag, hvor du øver dig på egen hånd, giver vores teams dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinformation, sneforhold, oplysninger om pister.

Sportsbyens råd: vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at glide.

Om aftenen vil UCPA’s personale under velkomsttid og over en velkomstdrink give dig alle de oplysninger, du har brug for om UCPA, livet i sportsbyen og de overvågede sessioner, der starter næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres middagsmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag til fredag, ca. 23 timers tilsyn, i form af hele dage, frokostpauser i form af picnic udenfor eller i særlige lokaler “off-sac” i skiområderne, afgang til aktiviteten omkring kl. 9.00, afslutning af kurset omkring kl. 16.00. Programmet kan se således ud afhængigt af forholdene.

Mandag – Domaine du Tour
Kontrol af deltagernes niveau på pisterne og på siderne af pisterne. Gruppens kendskab til de grundlæggende regler for offpistekørsel, sikkerhedstræning, briefing om D.V.A.-søgning.
Offpistekørsel i henhold til instruktørens ekspertise. Der lægges vægt på teknisk tilpasning til terrænet og bevidstgørelse om problemerne ved offpistkørsel for gradvist at strukturere gruppen med henblik på større sikkerhed og den bedst mulige ridekomfort i løbet af ugen.

Tirsdag – Grands Montets, Tour/Balme, Brévent eller Flégère-området
Udveksling af viden om læsning af sneen og terrænet, valg af ruter og fortsættelse af uddannelsen i lavineforskning. Udøvelse af offpiste skiløb i nærheden og gradvist mere omfattende vekslende med tekniske sessioner: individuel forbedring, udviklingshastighed, glidning i skoven, stejle skråninger, spring.

Onsdag – Uovervåget dag
Efter eget valg, hvile, snowboarding på egen hånd, besøg i Chamonix, besøg i Aiguille du Midi. (undtagelsesvis kan denne dag, hvis vejrforholdene er vanskelige, bruges som en wild card-dag, afhængigt af aktivitetslederens beslutning)

Torsdag og fredag – Grands Montets, Tour, Brevent/Flegere eller Plan de l’Aiguille (hvis gruppens niveau eller sneforholdene tillader det)
Udarbejdelse af mere omfattende ruter alt efter gruppens tekniske niveau og de aktuelle forhold. Forbedring og teknisk tilpasning til de forskellige terræner (tur i skoven, stejlere skråninger) og opdagelse af bjergmiljøet (valg i forhold til sneens forvandling, skråningsretninger).

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontrollér venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Påkrævet udstyr

Til skiløb
1 skidragt, 1 eller 2 trøjer eller fleecejakker, 1 par varme strømpebukser, 1 par skihandsker, 1 hat, 1 par solbriller (UV-filterende), 1 skimaske, 1 solcreme med høj beskyttelsesgrad, 1 læbestift.

Hjelme anbefales (stilles ikke til rådighed).
Der er mulighed for at leje en hjelm afhængigt af tilgængelighed (10 euro for en uge, 8 euro for en pause).

Medbring venligst håndklæde og badedragt for at få adgang til swimmingpoolen, der er inkluderet i dit skipas.

Du kan medbringe en hængelås til at sikre dit klædeskab eller dit udstyr.
Vi anbefaler også, at du medbringer en vandflaske og en lille rygsæk i tilfælde af måltider på pisterne.

Medbring dine egne håndklæder (lagner stilles til rådighed af UCPA).

Ski, støvler og stave. Sikkerhedsudstyr (taske, D.V.A., skovl, sonde).

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic (mulighed for et enkelt varmt måltid efter tilmelding dagen før).
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af müslibarer, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (lagner, men ikke håndklæder)
Skiliftene fra søndag morgen til lørdag kl. 13.00 (undtagen 2. sektion af Grands Montets og Les Houches, som kun er tilgængelige med en instruktør, afhængigt af niveau, program og forhold) i henhold til programmet
gæstekortet (gratis transport i dalen i løbet af dagen)
Forplejning
Tilsyn i 23 timer fordelt på 8 sessioner
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
Animation

Teknisk niveau

Erfarne skiløbere, offpiste- og freeride-terrænet i Chamonix-dalen venter på dig!