Ankomst og afrejse

Dag 1 – Wien / Passau
International flyvning til Wien, Østrigs hovedstad. Vi bliver mødt i lufthavnen af din guide og transporteret med tog til Passau i Tyskland (lige ved grænsen!), hvorfra vores smukke vandretur langs Donau starter.Den bayerske by Passau ligger ved sammenløbet af tre floder, og derfor har den fået navnet “byen med de tre floder”.
Afhængigt af vores ankomsttidspunkt vil vi gå en tur for at opleve charmen ved de storslåede bygninger langs Donau, hvilket giver os en smagsprøve på den barokstil, som vi finder i Østrig.
Middag og overnatning på et komfortabelt hotel i Passau.

D8 – Programmet afsluttes og du transporteres til lufthavnen for at tage det internationale fly hjem.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Passau / Schlögen
Flodtur på Donau, hvis vi ikke havde tid til det på dag 1. Derefter fordeling og justering af cyklerne, kort opvarmning. Afgang til vores første etape langs flodens skovklædte og stenede slyngninger for at nå Schlögen (tidligere romersk by). Her danner Donau en sløjfe, den berømte “Schlögener Schlinge”, hvor floden drejer sig 180°. Undervejs besøges Engelhartszell-klosteret, der blev grundlagt i 1295 i ren rokokostil og er berømt for produktionen af en “egen” likør.
Picnic frokost, middag og overnatning på et komfortabelt hotel i Schlögen. Ca. 43 km på cykel.

Dag 3 – Schlögen / Aschach / Linz
Vi fortsætter vores rejse langs floden, der i denne del er omkranset af skovlandskaber. Vi passerer de charmerende landsbyer Aschach og Ottensheim, inden vi når Linz, hovedstaden i Oberösterreich og Østrigs tredjestørste by. Vi kan tage Pöstlingberg-toget til toppen af bakken med udsigt over byen. På 20 minutter tilbydes os en storslået udsigt.
Picnicfrokost, middag og overnatning på et komfortabelt hotel i Linz. Ca. 59 km på cykel.

Dag 4 – Linz / Perg
Mulighed for at tage Pöstlingberg-toget, hvis vi ikke havde tid på dag 3. Vi kører langs den venstre bred af Donau til Pleschinger See. Vi passerer Abwinden, landskabet veksler mellem marker og skovområder. Da vi når Mauthausen, drejer vi af mod Perg, hvor vi overnatter.
Picnicfrokost, middag og overnatning på et komfortabelt hotel i Perg (traditionel middag med lokale specialiteter). Ca. 42 km på cykel.

D5 – Perg / Grein / Persenbeug / Maria Taferl
Vi forlader Perg langs floden og vender tilbage til den højre bred via Donaubrücke Grein. Vi kommer ind i en smallere del af Donau kaldet “Strudengau” og passerer den smukke ø Wörth og videre til Ybbs an der Donau for at slutte dagen ved Maria Taferl. Maria Taferl er et af de vigtigste pilgrimssteder i Niederösterreich; basilikaen, der blev bygget i det 17. århundrede, er et fint eksempel på barokarkitektur.
Picnic frokost, middag og overnatning på et meget komfortabelt hotel i Maria Taferl. Ca. 60 km på cykel.

D6 – Maria Taferl / Melk / Krems
Vi kører ind i en af landets smukkeste regioner, “Wachau”, der er dækket af vinmarker og frugtplantager, og som er spækket med charmerende vinbyer med deres flotte arkitektur: Melk, Spitz, Dürnstein (med sine smukke gyder og slotsruiner) og endelig Krems, en meget livlig by om sommeren.
Picnic frokost, middag og overnatning på et meget komfortabelt hotel i Krems. Ca. 47 km på cykel.

D7 – Krems / Tulln / Greifenstein / Wien
Sidste dag på vores tur langs Donau. Efter at have passeret Tulln og dens smukke torv, derefter Greifenstein, den første forstad til Wien, dukker hovedstaden op i det fjerne i svinget. Efter at have sat cyklerne af, når vi hovedstaden med tog (21 km).
Picnic frokost, middag og overnatning på et meget komfortabelt hotel i Wien. 52 km på cykel + 21 km med tog.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage: Din bagage transporteres i bil, men vi anbefaler, at du medbringer et praktisk stykke bagage. Undgå kufferter!
1 stor rygsæk eller rejsetaske.
1 lille rygsæk på 20/30 liter til at opbevare dine ejendele for dagen.

Anbefalet personligt udstyr
Hat eller kasket
Solbriller
T-shirt(s)
Sweatshirt
1 fleece eller 1 stor trøje
1 lille paraply (valgfri, men meget praktisk)
shorts, bermudashorts
1 badedragt
1 par lette lærredsbukser
halvhøje sokker
fritidssko til aftenen
1 vandflaske
1 sæt toiletartikler, solcreme
lommepenge
Et lille personligt apotek (medicin til allergikere, plaster til vabler).

Til cykling
Cykelshorts anbefales kraftigt, ellers lange shorts eller træningsdragt
Cykelsko eller tennissko
En god vindjakke og effektivt regntøj (cykelkappe)
Mountainbike-hjelm

En cykel med 21 gear.
(Hvis du er højere end 1,90 m eller kortere end 1,60 m, bedes du give os besked på disse mails: jherve@ucpa.asso.fr og iflaud@ucpa.asso.fr)
2 cykeltasker pr. cykel.
Mulighed for at reservere en elcykel ved at vælge “Elcykel” ved tilmeldingen mod en merpris på 80 euro.

Forplejning

Kolde måltider ved frokosttid. Varme måltider om aftenen på hotellet.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Alle måltider fra middag D1 til morgenmad D8
Tilsyn og teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr, der stilles til rådighed), og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Cykling langs den blå Donau!