Ankomst og afrejse

Dag 1 – Velkomst fra kl. 17.00 i UCPA’s sportsby i Saint-Pierre.

Hvis du har taget UCPA-flyet: ankomst om eftermiddagen i Aimé Césaire lufthavn, transport med bus til sportsbyen. Velkomst, installation og middag.

Dag 8 – Fri formiddag. Opholdets afslutning. Transfer til lufthavnen omkring kl. 14.00 og returfly til Paris med overnatning i flyet.

D9 – Ankomst til Paris om morgenen

Dag for dag program

Dag 2 – Halvdag (morgen) – Besøg i Saint-Pierre
Før udbruddet af Mount Pelee, der ødelagde byen i 1902, var Saint-Pierre et must-see sted i Vestindien, med tilnavnet “Lille Paris”. Dagen starter med et besøg i de bygninger, man ikke må gå glip af, såsom Louis Cyparis’ fangekælder, den eneste overlevende fra udbruddet, eller katedralen. Derefter fortsætter vi til det lille marked i Saint-Pierre med sine smukke boder fyldt med farverige lokale produkter, inden vi slutter ved Depaz-destilleriet, et af de ældste i Martinique. Efter en rundvisning i maskinerne for at vise de forskellige faser af romproduktionen slutter formiddagen med en smagning af rom og likører.

Eftermiddag: Vandretur til vandfaldet Rivière Couleuvre, et af de højeste på Ile aux Fleurs.
D+ 150 m – Afstand 3 km – Transport 30 min.
Undervejs vil vi sandsynligvis støde på træet mygale “Matoutou Falaise”, som er endemisk for Martinique. Der kan observeres mange kakaotræer blandt andre arter som f.eks. vejrtræer, flodtræer, zamaner… Ved ankomsten flyder Couleuvre-vandfaldet stille og roligt gennem junglens hjerte langs den enorme klippevæg.

D3 – Atlanterhavsdag: Vandretur på Caravelle-halvøen, der var et mekka for sørøvere.
Heldag, 4 timer, 8 km vandring, badning og picnic. Transfer til Caravelle 1h30.
Ændring af landskab! Efter en opvarmning på en grusvej går vi i gang med at klatre op til halvøens fyrtårn. Deroppe venter der os en betagende udsigt. 360° landskaber mellem Mount Pelée, Dominica, Atlanterhavet, Martinique-kysten og selvfølgelig Caravelle-halvøen. Vi kan se den fantastiske Baie du Trésor, hvor vi skal holde vores picnic. Derefter tager vi stien for at gå gennem en sand mosaik af landskaber, klipper revet af bølgerne, månestier på andesit, tør skov og til sidst mangrove… Ved picnictid er en svømmetur i det klare vand i denne godt beskyttede bugt et must. Efter frokost er der stadig en times vandring tilbage for at afslutte vores rejse gennem mangroverne og opleve dette overraskende økosystem. Vores anstrengelser vil blive belønnet med et stop ved Saint James-destilleriet, hvor vi vil smage forskellige rom- og likørtyper.

Dag 4 – Morgen eller eftermiddag: Oplev den caribiske kyst med en traditionel fiskeskib.
Afgang fra UCPA’s ponton ved foden af sportsbyen.
Jean Guy, fiskeren og historiefortælleren, tager dig med om bord på sin fiskeskib på en 2 timers tur langs den caribiske kyst. Du vil opleve Anses du Nord med sine stejle landskaber, der står i kontrast til de bløde strande. Mellem fortællinger og legender om Antillerne vil din guide holde øje med horisonten for delfiner, hvaler og skildpadder, der gerne vandrer i disse farvande… Der vil blive foreslået et stop for at fordybe sig i dette kæmpe akvarium, hvis du er en snorkelentusiast, eller blot for at svømme fra en strand ved verdens ende.

Den anden halve dag vil være fri.

Dag 5 – Havkajaksejlads i lagunerne mellem Îlets du Robert.
Hele dagen, ingen vandring. Transport til Pointe du Robert 1.30.
Kajakdagen er tilgængelig for alle og gode nyheder, vi har fod på 80 % af strækningen! Fra kajakklubben, et par slag med pagajen for at sikre, at du har styr på dit grej, og så er du på vej ud for at opleve Chancel Islet og Iguana Islet. Mødet med disse fantastiske dyr finder sted under besøget i ruinerne af en gammel teglfabrik.
Picnic på en af lagunens strande med svømning, snorkling og siesta i et paradisisk miljø.

Dag 6 – Eftermiddag: Besøg i Céron-huset, en sukkerfabrik fra det 17. århundrede i byen Prêcheur.
Besøg og badning ved Anse Céron. Transport 20 min.
I Vestindien er Habitations de gamle sukker- eller kaffefarme. De er et vidnesbyrd fra kolonitiden. Habitation Céron er en tidligere sukkerfabrik fra det 17. århundrede, som er omdannet til en agroturisme-struktur midt i en stor botanisk park. Efter at have passeret ruinerne af det oprindelige hus, tager vi af sted for at opdage mange plantearter i et område, der er designet til at inspirere til ro og fordybelse. Højdepunktet på dette besøg er det spektakulære trehundrede år gamle Zamana-træ, der står midt på ejendommen, og som er stolt af at have vundet prisen for det smukkeste træ i Frankrig! Herefter kan du tage til butikken/baren for at shoppe lidt. Når det er sæson, kan du smage chokolade fra de kakaobønner, der er høstet på godset. Formiddagen slutter ved Anse Céron-stranden, hvor du kan tage en svømmetur i bølgerne på denne vilde strand.

Fri formiddag eller valgfrit besøg i Balata-haverne (skal bestilles på stedet efter tilgængelighed).
Transfer 45 m.
I 1982 vendte Jean-Philippe Thoze, gartner, landskabsgartner og kunstner i hjertet, tilbage til sporene fra sin barndom i sine bedsteforældres kreolske hus. Herfra er der opstået en passion for botanik, som skulle føre ham til alle fire verdenshjørner. Haven, der er anlagt omkring familiens hus med sin typiske kreolske arkitektur, er resultatet af en perfekt alkymi mellem en tilbagevenden til sine rødder og en atypisk kunstner.

D7 – Fri dag: Afslapning eller opdagelse efter eget ønske.
Mulighed for at leje en bil for at nyde øens vigtigste aktiviteter efter eget ønske: Svømning omkring Îlets François, opdagelse af de sydlige strande, vandreture på Pelée-bjerget, besøg i Balata-haverne.
Holdet i sportsbyen Saint-Pierre vil introducere dig til de vigtigste aktiviteter på Martinique, som du endnu ikke ville have gjort.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i forhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

For din komfort

En lille førstehjælpskasse til eventuelle skader, personlig medicin, salver eller myggespray.

Pas på solen! Medbring mindst en langærmet T-shirt, hat eller kasket, solbriller (med lukning), beskyttende creme til ansigt og læber, og ikke at forglemme badetøj, en vandflaske og en regnjakke i K Way-stil.

Glem ikke noget, for du finder måske ikke det, du har brug for på stedet.

Sko og rygsæk stilles til rådighed af UCPA.

Forplejning

Fuld pension
Vestindisk tradition: fra brødfrugt til colombo og hvidt kød.
Alt er hjemmelavet med lokale produkter og helst i kort kredsløb.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og måltider med helpension
1 besøg i Saint-Pierre og Depaz romfabrik
1 vandretur til Couleuvre-vandfaldet
1 dagsvandring på Caravelle-halvøen
1 halvdagsudflugt til Anses du Nord i en traditionel fiskerjolle
1 dag med kajaksejlads i Îlets Robert
1 besøg i Habitation Céron, en tidligere sukkermølle og en ejendom fra det 17. århundrede
Aftenunderholdning

Teknisk niveau

Sol, ro og natur…oplev blomsterøen!