Ankomst og afrejse

D1 – Fly til San Francisco
Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Middag til fri afbenyttelse. Nat på vandrehjem.

D20 – returflyvning

D21 – Ankomst.

Aktiviteter uden for UCPA-programmet
Der er masser af muligheder for at deltage i nogle spektakulære aktiviteter i eller i nærheden af nationalparkerne for et par dusin dollars mere. Det skal dog bemærkes, at UCPA ikke kan påtage sig noget ansvar for ulykker, der måtte ske under disse ikke planlagte aktiviteter. UCPA’s forsikring dækker ikke aktiviteter, der ikke er inkluderet.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – San Francisco
Besøg San Francisco: Chinatown, Telegraph Hill, Fisherman’s Warf, Golden Gate Bridge. Aftenen er fri. Måltider på egen hånd. Overnatning på vandrehjem.

D3 – Fra Stillehavet til Sierra Nevada – 300 km
Afgang med minibus til Yosemite, den mest berømte park i Californien. Fra det tempererede klima ved kysten går vi over til varmen i de californiske bakker, før vi finder køligheden i Sierra Nevada. 4 timers kørsel. Frokost på egen hånd. Overnatning på camping.

D4 og D5 – Yosemite
Vandreture (5-6 timers vandring om dagen) i en af verdens ældste nationalparker, Yosemite, der blev oprettet i 1890 og er lige så stor som et halvt fransk departement (3000 km2). Fra bunden af dalen til toppen af mere end 4000 m er det et vildt landskab, der byder sig til forbløffede blikke: lodrette granitvægge (1000 m på én gang) af El Capitan og Half Dome, Vernall Falls og Nevada Falls (i begyndelsen af sommeren), Glacier Point … Nætter på camping.

D6 – High Sierra – 250 km
Kørsel til “High Sierra”. Stop ved Tuolumne Meadows til en 2 timers vandretur, og kryds derefter Tioga Pass (3031 m) for at stige ned til den østlige side af Sierra Nevada. Der er mulighed for at svømme i naturlige varme kilder. 4 timers kørsel. Overnatning på camping i Bishop.

D7 – Death Valley – Las Vegas – 500 km
Tidlig afgang til Death Valley. Efter Zabriskie Point og måske Bad Water (86 m under havets overflade, det laveste punkt i USA) når vi Las Vegas sidst på eftermiddagen. 6 timers kørsel. Middag og aften til fri disposition i den store spilleby. Nat på hotellet.

D8 – Til Zion – 280 km
Afgang fra Las Vegas til Zion National Park, et ekstraordinært naturområde, hvor vegetationens farver og kløftens røde sandstensvægge støder sammen. Stedet, der blev opkaldt efter Bibelen af mormonerne i 1860, blev erklæret for nationalpark i 1909. Frokost på egen hånd. Overnatning på camping.

D9 – Vandretur i Zion Park. Hvis vejret og vandforholdene tillader det, kan vi vandre op ad den berømte Virgin River Narrows. Vi vandrer mellem to klipper, der er op til 600 m høje (2 til 5 timers vandring). Derefter klatrer vi op til Angel Landing for at få en fantastisk udsigt over kløften. Overnatning på camping.

D10 – Kørsel til Bryce Canyon. 160 km
Talrige stop for at opdage et nyt sæt skulpturer, som skyldes usædvanlig erosion. Overnatning på camping.

D11 – Vandretur i Bryce Canyon Park
Gå gennem dette univers af røde klipper, der er eroderet af sne, frost, regn, vind og sol, og som er i evig udvikling: Queen’s Garden Trail, Navajo Trail. Og et magisk øjeblik: solopgangen ved Sunrise Point. Overnatning på camping.

D12 – Til Moab – 460 km
Kør til Moab, en lille by på bredden af Colorado River, og kør gennem Capital Reef National Park. Aftensmad på fritid. Overnatning på hotel.

D13 & D14 – Arches og Dead Horse Point
Moab er porten til to af USA’s smukkeste natursteder: Dead Horse Point, et udsigtspunkt over Colorado River og Canyonslandets kløfter, og de naturlige buer i Arches NP, der varierer i bredde fra 90 cm til 90 m, hvoraf den smukkeste har tilnavnet “Delicate Arch”. Vandreture for at opleve disse to storslåede parker. Overnatning på camping.

D-15 – Monument Valley – 250 km
Afgang til Monument Valley, hjertet af Navajo-nationen og nok det mest alment kendte amerikanske natursted med sine monumentale klipperelieffer. Kør gennem de store åbne vidder, som John Wayne og John Ford elskede, og kør derefter til Lake Powell. Overnat på camping.

D16 – Fri dag ved Lake Powell
Hele dagen ved søen, gåture og svømning. Lake Powell er 250 km lang og blev skabt i 1963 ved opførelsen af Glen Canyon-dæmningen på Coloradofloden. Søens bredder er prydet med tusindvis af små kløfter, den ene smukkere end den anden. Overnatning på camping.

D17 – Til Colorado-flodens Grand Canyon – 350 km
Kørsel til Grand Canyon National Park. Overnatning på camping.

D18 – Vandretur til Grand Canyon
Vi vil opleve de gigantiske dimensioner af dette forunderlige naturfænomen på første hånd. Vi stiger ned fra sydkanten i over 2000 meters højde ad Bright Angel Trail til plateauet i 1250 meters højde, hvorfra vi har en imponerende udsigt over kløften og Colorado-floden. Rundturen med en højdeforøgelse på 950 m kræver mindst 7 timers vandring og ligger et godt stykke over sværhedsgraden af de andre vandreture på denne tur. Det er dog muligt at tilpasse vandreturen til deltagernes niveau, især midt om sommeren, hvor varmen ofte er meget stærk. Overnatning på camping.

D-19 – Las Vegas
Vej til Las Vegas (450 km). Ca. 5 timers kørsel. Besøg og fritid. Aftensmad på fritid. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage:
– 1 stor blød rejsetaske (50 l). Ingen kufferter med hjul!
– 1 lille rygsæk (20/30 l) til dagens ejendele og fotoudstyr.

Lad være med at overbelaste dig selv, det er muligt at vaske vasketøj regelmæssigt.

Anbefalet personligt udstyr
Let tøj til dagen, afslappet tøj til byerne
Uld- eller fleecetrøje
Anorak eller dunjakke (nyttig til de kolde nætter i juni og september)
Vindjakke
Badetøj
Kasket
Shorts
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Elektrisk lampe (medbring et ekstra batteri, hvis batteriet er fladt), pandelampe anbefales
Stor isoleret vandflaske
Lette sko til om aftenen (tennissko og klipklappere)

Til overnatning
Mellemstor sovepose (stor variation i højde og temperatur, fra -5°C til +25°C)
Skum eller selvopblæsende campingmadras

Til vandring
Lette vandresko med en hakket sål og god ankelstøtte. Til Zion skal du medbringe lukkede sko, der kan gå i vandet (gamle kondisko).

2-sæders telte og køkkenudstyr.
Bemærk venligst: dyne og skummadras er ikke inkluderet i prisen.

Forplejning

Generelt er der picnic til frokost (blandede salater og sandwiches) og et varmt måltid om aftenen, som tilberedes af guiden og deltagerne på campingpladsen. Det er vigtigt at deltage aktivt i gruppens indkøb, madlavning og opvask. Måltider i San Francisco, Las Vegas og Moab er ikke inkluderet. Der skal regnes med mindst 10-15 USD pr. måltid.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider (undtagen dem, der er nævnt under “ikke inkluderet”)
Campingafgifter
Tilsyn
Kollektivt udstyr
Alle de ydelser, der er anført i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Fra San Francisco til Las Vegas – de smukkeste parker i det amerikanske vesten