Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Las Vegas
Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Middag til fri afbenyttelse. Overnatning på hotellet.

D20 – returflyvning

D21 – Ankomst.

Aktiviteter uden for UCPA-programmet
Der er masser af muligheder for at deltage i nogle spektakulære aktiviteter i eller i nærheden af nationalparkerne for et par dusin dollars mere. Det skal dog bemærkes, at UCPA ikke kan påtage sig noget ansvar for ulykker, der måtte ske under disse ikke planlagte aktiviteter. UCPA’s forsikring dækker ikke aktiviteter, der ikke er inkluderet.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Til Grand Canyon i Colorado – 450 km
Kørsel til Grand Canyon National Park. Ca. 5 timers kørsel. Frokost på egen hånd. Overnatning på camping.

D3 – Vandretur til Grand Canyon
Vi vil med vores skridt måle de gigantiske dimensioner af dette vidunderlige naturfænomen. Vi stiger ned fra sydkanten i over 2000 meters højde ad Bright Angel Trail til plateauet i 1250 meters højde, hvorfra vi har en imponerende udsigt over kløften og Colorado-floden. Rundturen med en højdeforøgelse på 950 m kræver mindst 7 timers vandring og ligger et godt stykke over sværhedsgraden af de andre vandreture på denne tur. Det er dog muligt at tilpasse vandreturen til deltagernes niveau, især midt om sommeren, hvor varmen ofte er meget stærk. Overnatning på camping.

D4 – Til Lake Powell. 350 km
Kørsel til Lake Powell. Overnatning på camping.

D5 – Fri dag ved Lake Powell
Hele dagen ved søen, gåture og svømning. Lake Powell er 250 km lang og blev skabt i 1963 ved opførelsen af Glen Canyon-dæmningen på Coloradofloden. Søens bredder er prydet med tusindvis af små kløfter, den ene smukkere end den anden. Overnatning på camping.

D6 – Monument Valley. Moab ‘ 250 km
Afgang til Monument Valley, hjertet af Navajo-nationen og nok det mest alment kendte amerikanske natursted med sine monumentale klipperelieffer. Kør gennem de store åbne vidder, som John Wayne og John Ford elskede, og kør derefter til Moab, en lille by på bredden af Colorado. Aftensmad i fritiden. Nat på hotellet.

D7 & D8 – Arches og Dead Horse Point
Moab er porten til to af USA’s smukkeste natursteder: Dead Horse Point, et udsigtspunkt over Colorado River og Canyonslandets kløfter, og de naturlige buer i Arches NP, der spænder i bredde fra 90 cm til 90 m, hvoraf den smukkeste har tilnavnet “Delicate Arch”. Vandreture for at opleve disse to storslåede parker. Overnatning på camping.

D9 – Til Bryce Canyon. 460 km
Kørsel til Bryce Canyon, hvor vi passerer gennem Capital Reef National Park. Overnatning på camping.

D10 – Vandretur i Bryce Canyon Park
Vandretur gennem dette univers af røde klipper, der er eroderet af sne, frost, regn, vind og sol og er i evig udvikling: Queen’s Garden Trail, Navajo Trail. Og et magisk øjeblik: solopgangen ved Sunrise Point. Overnatning på camping.

Dag 11 – Kørsel til Zion. 100 miles.
Kør til Zion National Park, et ekstraordinært naturområde, hvor vegetationens farver og de røde sandstenskløftevægge støder sammen. Stedet, der blev opkaldt efter Bibelen af mormonerne i 1860, blev erklæret for nationalpark i 1909. Talrige stop for at opdage et nyt sæt skulpturer, som skyldes en usædvanlig erosion. Overnatning på camping.

D12 – Vandretur i Zion Park. Hvis vejret og vandforholdene tillader det, kan vi vandre op ad den berømte Virgin River Narrows. Vi vandrer mellem to klipper, der er op til 600 m høje (2 til 5 timers vandring). Derefter klatrer vi op til Angel Landing for at få en fantastisk udsigt over kløften. Overnatning på camping.

D13 – Las Vegas. 280 km.
Vej til Las Vegas (3 timers kørsel). Middag og aften til fri disposition i den store spilleby. Overnatning på hotel.

D14 – Death Valley – 500 km
Afrejse til Death Valley. Efter Zabriskie Point og måske Bad Water (86 m under havets overflade, det laveste punkt i USA), når vi Bishop sidst på dagen. 6 timers kørsel. Mulig svømning i naturlige varme kilder. overnatning på camping.

Dag 15 – High Sierra. 250 km
Vej til “High Sierra”. Passerer Tioga Pass (3031 m), stop ved Tuolumne Meadows til en vandretur på ca. 2 timer, inden du går ned til Sierra Nevadas vestlige skråning. 4 timers kørsel. Overnatning på campingplads i nærheden af Yosemite National Park, den mest berømte park i Californien.

D16 og D17 – Yosemite
Vandreture (5-6 timers vandring pr. dag) i en af verdens ældste nationalparker, Yosemite, der blev oprettet i 1890 og er lige så stor som et halvt fransk departement (3000 km2). Fra bunden af dalen til toppen af mere end 4000 m er det et vildt landskab, der byder sig til forbløffede blikke: lodrette granitvægge (1000 m på én gang) af El Capitan og Half Dome, Vernall Falls og Nevada Falls (i begyndelsen af sommeren), Glacier Point … Nætter på camping.

D-18 – Fra Sierra Nevada til Stillehavet – 300 km
Afgang med minibus til San Francisco. Fra Sierra Nevada’s kølighed overgår vi til varmen i de californiske bakker, inden vi finder det tempererede klima ved kysten. 4 timers kørsel. Gratis måltider. Nat på vandrerhjem.

D-19 – San Francisco
Besøg i San Francisco: Chinatown, Telegraph Hill, Fisherman’s Warf, Golden Gate Bridge. Aften til fri afbenyttelse. Måltider på egen hånd. Overnatning på vandrerhjem.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage:
– 1 stor blød rejsetaske (50L). Ingen kufferter med hjul!
– 1 lille rygsæk (20/30L) til dagens ejendele og fotoudstyr.

Lad være med at overbelaste dig selv, det er muligt at vaske vasketøj regelmæssigt.

Anbefalet personligt udstyr
Let tøj til dagen, afslappet tøj til byerneUldtrøje eller fleeceAnorak eller dunjakke (nyttig til de kolde nætter i juni og september),VindjakkeSwimmershortsShortsSolbrillerPersonlig førstehjælpskasse,Elektrisk lampe (medbring et ekstra batteri, hvis batteriet er fladt), pandelampe anbefalesStore isolerede vandflaskerLette sko til aftenen (tennissko og klipklappere)

Til overnatning
Mellemstor sovepose (stor variation i højde og temperatur, fra -5°C til +25°C)Skum eller selvopblæsende campingmadras

Til vandring
Lette vandresko med en hakket sål og god ankelstøtte. Til Zion skal du medbringe lukkede sko, der kan gå i vandet (gamle kondisko).

2-sæders telte og køkkenudstyr.
Bemærk venligst: dyne og skummadras er ikke inkluderet i prisen.

Forplejning

Generelt er der picnic til frokost (blandede salater og sandwiches) og et varmt måltid om aftenen, som tilberedes af guiden og deltagerne på campingpladsen. Det er vigtigt at deltage aktivt i gruppens indkøb, madlavning og opvask. Måltider i San Francisco, Las Vegas og Moab er ikke inkluderet. Der skal regnes med mindst 10-15 USD pr. måltid.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider (undtagen dem, der er nævnt under “ikke inkluderet”)
Campingafgifter
Tilsyn
Kollektivt udstyr
Alle de ydelser, der er anført i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Fra Las Vegas til San Francisco – de smukkeste parker i det amerikanske vesten