Ankomst og afrejse

Modtagelse om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00) bolig (om morgenen har du adgang til et sikkert lokale til at efterlade din bagage), tilvejebringelse af udstyr og dit ski-pass gældende fra den første dag i kurset.

For den første dag, øv efter eget valg i autonomi, vores teams giver dig alle oplysningerne til at starte dit ophold i sneen godt: sikkerhedsrådgivning, vejrinformation, sneforhold, pisteinformationer.

Rådet fra sportsbyen: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at skøjte.

Om aftenen, under Welcome Time og omkring en velkomstdrink, giver UCPA-personalet dig alle oplysninger om UCPA, livet i sportsbyen, de superviserede sessioner, der starter næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før” -optionen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du planlægger at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig indgangsdørkoden. Du vil så finde en kuvert med dit navn og anvisningerne til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Efter en sidste ustruktureret formiddag, skal du aflevere udstyret senest lørdag kl. 12.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.
Afgang fra sportsbyen kl. 14.

Dag for dag program

8 sessioner for 23 timers vejledning fra tirsdag til fredag.
Typisk dag – Kontinuerlig dag med vejlederen med koldt måltid på pisterne, husk at medbringe din rygsæk til picnic.

Sessioner med skiftende tekniske råd, individuelle råd, opdagelse af de smukkeste pister i stationen……. alt sammen med maksimal deling og glæde.

Teknisk niveau – Initieret

Du har allerede gennemført 1 til 3 uger på pisterne. Du kører ned ad grønne pister og nogle blå pister med tillid. Du har kontrol over din hastighed og din rute. Du begynder at lave sving med parallelle ski.
Denne uge vil din vejleder give dig alle de råd, du har brug for, til at være tryg på alle blå pister og nogle røde pister. Du arbejder med engagement på pisterne, du bliver behagelig på glat sne, og du tester besværligere pister og sne for at passe ind i “Mastery” gruppen i en fremtidig uge.

Teknisk niveau – Mastery

Du har opnået et “Mastery” niveau, fordi du kan styre din hastighed og din rute på blå pister og på de røde pister, når de er godt forberedt. Når pisterne er bumpede, på hård sne eller på pulversne, er du mindre tryg… og det er det, du vil udvikle teknisk denne uge med din vejleder.
Denne uge vil din vejleder udvikle din evne til at bevæge dig som behageligt på alle røde pister (glatte, isige, bumpy), men også nogle velpræparerede sorte pister i skiområdet. Denne komfort på denne type pister vil give dig mulighed for at være i “Confrimed” grupperne for dine fremtidige skiture.

Teknisk niveau – Bekræftet

Du har opnået et “bekræftet” niveau, fordi du flytter dig let på alle pisterne i skiområdet ved at styre dine ski, selvom du er mindre komfortabel, når terrænet er mere vanskeligt (højder, is, pulversne …)
Målet med din uge vil være nu at være komfortabel på alle slags sne og pister (selvom du skal fortsætte med at glide for at forbedre denne komfort), herunder at berøre “pulversne” for at skifte til “ekspert” niveau på en kommende skiferie og muligvis en off-piste ophold.

Teknisk niveau – Ekspert

Du er en ekspert fordi, uanset terræn og snetyper, kan du nemt og sikkert lave alle slags sving (kort og langt). Din erfaring gør det muligt for dig at læse terrænet godt og tilpasse din teknik til alle situationer, du kan støde på off-piste: stejle hældninger (op til 35°), bump, forskellige snekvaliteter (dyb, trafficked, crusty, frozen, …).
Denne uge, nyd dig selv med din vejleder, der vil finjustere din teknik endnu mere, og afhængigt af gruppens ønsker og vejret og terrænforholdene, vil du opdage en smuk off-piste og de smukkeste løber og pletter af hele skiområdet.

Forløbet af denne programm er givet som en indikation.
Det kan undergå ændringer eller justeringer, afhængigt af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er det kun de UCPA-ansvarlige, der er berettigede til at tage de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til de deltagendes tekniske og fysiske niveau, deres fysiske tilstand.

Påkrævet udstyr

1 vest og 1 par skibukser
1 eller 2 trøjer eller fleecetrøjer
1 par varme leggings
1 godt par skihandsker eller vanter
1 skihue
1 par solbriller med UV-filter
1 skimaske
1 solcreme med høj beskyttelse, 1 læbepomade

Husk at beskytte dig selv lige meget mod kulde og varme.

En hjelm anbefales (ikke leveret af UCPA).

Medbring en rygsæk til din picnic og en vandflaske (eller en termokande).

For off-piste kurser, skal du have en rygsæk på 20 til 30 liter, der kan bære en skovl, et sonde, skistave eller snowboard.

Medbring dit eget håndklæde (lagner leveres af UCPA).

Medbring en hængelås til at låse dit skab og en anden for at sikre dit udstyr.

Teknisk udstyr kan udlånes: rygsæk, teleskopstænger, sko.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra frokost på den første dag til frokost på opholdets sidste dag.
Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic (ingredienserne leveres i form af en buffet ved morgenmaden). Du skal selv medbringe din picnic frokost hver dag).
Husk at tage en “madkasse” eller lignende med til at transportere dine frokostsalater i din taske. For at undgå overforbrug af plastik og engangsemballage stilles disse ikke til rådighed.
Husk også at tage en vandflaske med.

Til heldagsaktiviteterne er der løbende mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, anbefaler vi, at du også tager noget med.

Aftensmåltider i hytter, gites, campingpladser eller bivuakker kan bæres og tilberedes af dig selv med hjælp fra guiden eller ledsageren, eller leveres af hytten eller gite’en.
I nogle af de højtliggende hytter, især i Schweiz, er der ikke andet vand end vand på flaske, som du så selv skal betale (kan overstige 6 euro pr. flaske…).

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Transport i forbindelse med aktiviteten, skilifter inkluderet i programmet
Forplejning
Tilsyn
Specifikt udstyr
10 sessioner (i form af 6 dage med raid) under tilsyn af en guide fra midmountain, der er specialiseret i trail running, fra søndag til fredag.

Teknisk niveau

Mont-Blanc-massivet, skiens fornøjelse uanset dit niveau i 6 dage