Ankomst og afrejse

Mød op i sportslandsbyen til frokostbuffet.
Shuttle til Aix-en-Provence TGV (kontakt os for at kende afgangstiden for UCPA-shuttlen).
Velkomst, installation. Præsentation af ugen.

Le Bastidon
Velkomst til ophold, aktiviteter starter kl. 14.
Vandreturen starter fra Bastidon-sti markøren, der ligger mellem Palud sur Verdon og Maline-chalet. Stien starter i skoven og på en relativt stejl nedstigende højde på 118 m, som svarer til næsten hele nedstigningen af ruten. Det er på denne vej, vi “oh overraskelse” stødte på en af gemsbukkene, der er tilpasset Verdon’s naturområder. Da han hurtigt var nede i kløften, ville det være nødvendigt at gå hele højden op for at nå over på col de les voûtes d’Emeraudes. Denne passage er ret tør og varm, hvis solen skinner. Det er fra disse hvælvinger, at det er mest synligt, at vi er i Gorges med opdagelsen af ​​la Basse Ralingue og Bau de la Quille. Spektakulær vandretur i Gorges du Verdon. Du vandrer i midten af klipper, som er mere end 300 m høje, og lige så imponerende som disse stenede tinder, der står side om side.
4 til 5 timers gang. Højdeforskel: + 500 m.

Le Roubion
Dette bjerg ligger syd for Castellane og indrammer den lille landsby Roubion. Man kommer til Roubion, det højeste (1660 m) fra nord, men det ideelle er at omgå det fra syd, fra landsbyen af samme navn, så gennem passet, stadig med samme navn, så Pas de la Colle (fantastisk!) Derefter stien på altanen langs Verdon og stigningen. Nedstigningen og returretten til landsbyen foregår i øst (meget stejl); man kan gøre det modsatte og gå direkte op til Sainte-Trophime kapellet, derefter efter cirka 150 m følge et rødt markering til højre og derefter stenhøje.
Fra toppen, i meget, meget klart vejr, kan man se havet og et panorama over begyndelsen af slugterne og Castellane.
6 timers gang. Højdeforskel: + 800 m
Slut på opholdet og afgang til TGV-stationen Aix-en-Provence kl. 16. Ankomst til stationen fra kl. 18.30.

Dag for dag program

Tirsdag – Les cadières de Brandis
Besøget ved den dolomitiske ryg Cadières de Brandis, der troner sin store statur opstrøms Gorges du Verdon som et enormt følelsesladet slot, med en bonus, bestejningen af toppen af Pré Chauvin. Cadiéres er pragtfulde klipper, meget romantiske, ligesom ridderenes sprækker.
Man kan klatre op ad forskellige ruter; min favorit er den, der starter fra Chasteuil og tager den gamle romerske vej, der forbinder Castellane til Moustiers. Først besøger man Saint-Jean, kapellet med det lyse stilhed, hævet som en græsk anachorets eremitbolig; derefter stiger man op mod Brandis (landsby strengt forbudt, beboet af “Brandis venner”(sic)) og op til PTT relæet. Stien passerer bag Cadiéres og fortsætter mod vest ind i en naturlig skov og marmorerede klipper (usikker blå afmærkning og skrøbeligt miljø) helt op til Pré Chauvin (1741m): fantastisk panorama og berusende ensomhed! Gå ned mod syd til Blieuxpasset, som man kan se fra toppen, og derefter tilbage til Chasteuil.
5 timers vandring. Højdeforskel: + 800 m

Onsdag – Imbut-stien og efterfulgt af Martel-stien, tilbyder den smukkeste, mest spektakulære, mest imponerende og mest tekniske rute i Gorges du Verdon. Den smukkeste og sværeste vandretur i Verdon-gorgerne er uforglemmelig! Garanterede fornemmelser!
6 timers vandring. Højdeforskel: + 500 m

Torsdag – Le Chiran
Radikal ændring efter flere dages vandring i bunden af Grand Canyon du Verdon, denne tur næsten blottet for buske vegetation. Toppen er besat af et astronomisk observatorium og en bemandet hytte. Sainte-Croix-søen er synlig, men Grand Canyon er for indsnævret, den lader sig kun gætte. Efter Imbut- og Bastidan-stierne tillader denne lille stigning at frigøre sig fra den undertrykkende atmosfære pålagt af Grand Canyons temmelig specielle univers. En lille omvej i højden er velkommen til at afslutte dit ophold.
6 timers vandring. Højdeforskel: + 800 m

Udførelsen af dette program er givet som en indikation.
Det kan undergå ændringer eller justeringer, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedshensyn eller aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde, kun de ansvarlige for UCPA-ledelsen har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Planlæg at tage dine vandrestave med, hvis du har nogle. Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt og sweatshirt, shorts, badedragt, et badehåndklæde, lette bukser i lærred, trøje eller fleece jakke, strømper, lette sko eller sandaler, vindjakke (type K-Way), regnponcho, drikkeflaske eller plastikflaske, kniv, lille lommelygte, en stor plastikpose, et toilettaske og et lille apotek, lommepenge.

Førstehjælpskit
Vi opfordrer dig til at medbringe et lille personligt førstehjælpskit.

Typisk indhold:
– Personlige lægemidler, hvis du er tilbøjelig til særlige problemer (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: “Elasto”-type bånd.
– Noget til at rengøre små sår: fugtede kompresser.
– Solbeskyttelse til huden og læberne.
– Noget til at lindre hovedpine og ømme muskler.

Spørg din læge og apotek om råd.

Vandresko, medium bjergsko *, rygsæk.

* Du er velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Vores kok og hans team tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer baseret på lokale produkter, der svarer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg med bacon, frisk frugtjuice…
Klimaet i Alpes-de-Haute-Provence gør det muligt at nyde morgenmad og aftensmad hovedsageligt på terrassen. Ved middagstid vil I have en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
9 vandreture

Teknisk niveau

Nyd de uundgåelige stier i Verdon