Ankomst og afrejse

J1 – Mød op søndag eftermiddag i sportsbyen kl. 17.30.
Velkomst, installation. Velkomstdrink og, før middagen, præsentation af ugen.

J7 – Om lørdagen, fri vandretur i landsbyen, eller i bil på toppene af Grand Canyon.
Opholdets slut og afgang fra UCPA-bussen kl. 10, til Aix-en-Provence TGV stationen om formiddagen for ankomst kl. 12.30. Omkostninger til shuttlebus er 60€ for en returbillet, der kan reserveres på verdon@ucpa.asso.fr
Mulighed for personer i bil at nyde Sainte-Croix søen (kano, vandcykel).

Dag for dag program

J2 – Le Bastidon
Vandreturens begyndelse finder sted fra Bastidon-stien, som ligger mellem Palud sur Verdon og hytten La Maline. Stien starter i skoven og på en faldende skråning på 118 m z relativt betydelig højde, der svarer til næsten hele faldet på ruten. Ankommet meget hurtigt i bunden af kløften, skal du klatre op hele højdeforskellen for at ankomme til den modsatte bakke af Emeraudes hvælvninger. Denne passage er temmelig tør og varm, hvis solen er til stede. Det er fra disse hvælvinger, at hele Gorges er mest synlig med især opdagelsen af den nedre ralingue og Bau de la Quille. Spektakulær vandretur i Gorges du Verdon. Du vandrer i klipper over 300 m høj, lige så imponerende som disse klippeformationer, der følger hinanden.
4 til 5 timers gang. Højdeforskel: + 500 m

J3 – Les cadières de Brandis
Besøget til dolomiten åsen af ​​Cadières de Brandis, der rejser sin høje statur opstrøms fra Gorges du Verdon som et enormt feodalt slot, med bonusen til toppen af ​​Pré Chauvin. Cadiéres er prægtige klipper, meget romantiske, svarende til ridderernes revner.
Der er forskellige ruter at følge; den ene starter fra Chasteuil og tager den gamle romerske vej, der forbinder Castellane med Moustiers. Først besøger man Saint-Jean, kapellet med det lyse lys, placeret som en græsk anacoret eremits bolig; derefter går man op til Brandis (strengt forbudt landsby, besat af “Brandis venner” (sic)) og op til PTT-relæet. Stien går bag Cadiéres og fortsætter vestpå i en naturskov og marmorerede klipper (usikker blå markering og skrøbeligt miljø) til Pré Chauvin (1741m): bredt panorama og berusende ensomhed! Gå sydpå ned til Blieux-passet, som man kan se fra toppen, og derefter mod Chasteuil.
5 timers gang. Højdeforskel: + 800 m

J4 – Stien Imbut og fortsætter med stien Martel, tilbyder det smukkeste, spektakulæreste, mest imponerende og mest tekniske ruterne i Gorges du Verdon. Den smukkeste og sværeste vandretur i Verdon-kløften er uforglemmelig! Garanterede fornemmelser!
6 timers gang. Højdeforskel: + 500 m

J5 – Chiran
Drastisk ændring efter flere dages vandring i bunden af ​​Grand Canyon du Verdon, denne næsten bush-fri tur. Toppen er besat af et astronomisk observatorium og en bevogtet hytte. Lake Sainte-Croix er synlig, men Grand Canyon er for indgroet, det lader sig kun antyde. Efter stierne Imbut, Bastidon, tillader denne lille stigning dig at frigøre dig selv fra den undertrykkende stemning pålagt af det meget specielle univers i Grand Canyon. En fin tur i højden er velkommen for at afslutte dit ophold.
6 timers gang. Højdeforskel: + 800 m

J6 – Roubion
Dette topmøde ligger syd for Castellane og omkranser den lille landsby Roubion. Adgang til Roubion, den højeste (1660 m), er fra nord, men det er ideelt at gå rundt om det fra syd, startende fra landsbyen med samme navn, derefter via passet, altid med samme navn, derefter Pas de la Colle (superb!) så stien på balkonen langs Verdon og klatring. Nedstigningen og tilbagekomsten til landsbyen sker østpå (meget stejl); du kan gøre det omvendte og gå direkte op til Sainte-Trophime-kapellet, derefter efter ca. 150 m følge en rød markering og derefter cairns.
Fra toppen, i meget klart vejr, kan man se havet og en panorama over begyndelsen af kløften og Castellane.
6 timers gang. Højdeforskel: + 800 m

Udførelsen af dette program gives som en indikation.
Det kan være underlagt ændringer eller justeringer afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedsbehov eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA-ledere berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses deltagerens tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Forudse dine vandrestave, hvis du ejer dem. Til picnic-pakken, skal du absolut medbringe en Tupperware.
Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt og sweatshirt, shorts, badedragt, et badehåndklæde, lette bukser af stof, sweater eller polarfleece, sokker, lette sko eller sandaler, vindjakke (type K-Way), regnponcho, drikkeflaske eller plastflaske, kniv, lille lommelygte, en stor plastpose, en toilettaske og et lille apotek, lommepenge.

Førstehjælpstaske
Vi opfordrer dig til at medbringe en personlig plejetaske.

Typisk indhold:
– Personlig medicin, hvis du er underlagt særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forhindre og behandle vabler.
– Noget til at forhindre eller lindre ankler og knæ problemer: strimler af “Elasto”-typen.
– Noget til at rengøre små sår: våde kompresser.
– Solbeskyttelser til huden og læberne.
– Noget til at lindre hovedpine og ømhed.

Søg råd hos din læge og apoteker.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Teknisk niveau

Tilbyd dig selv de uundværlige stier i Verdon