Ankomst og afrejse

Mød op søndag eftermiddag i sportsbyen kl 17.30. Velkomst, indkvartering. Velkomstdrink, og før middagen, præsentation af ugen.

Om lørdagen, fri gåtur i landsbyen, eller en biltur på toppene af Grand Canyon. Opholdets slutning og afgang fra UCPA-bussen kl. 10 til Aix-en-Provence TGV station om morgenen for ankomst kl. 12.30.
Der er mulighed for dem i bil at nyde Sainte-Croix søen (kano, pedalbåd).

Dag for dag program

Mandag – Vi starter vores vandreferie med en første rute, der vil få os til at motionere vores ben, idet vi tager en rundtur til udsigtstårnene med en panoramisk udsigt over Verdon. Returen foregår på en meget smuk balkonvej, der dominerer kløfterne og landsbyen.
Overnatning i sportslandsbyen.
5 timers vandring. 500 m stigning.

Tirsdag – Martel stien
Vi går langs den uundgåelige Martel sti, som dykker dybt ned i kløfterne gennem spektakulære metalstiger efterfulgt af mørke tunneler for at vende tilbage til lyset fra det passende navngivne udsigtstårn Point Sublime og den provençalske landsby Rougon, som overflyves af gribbe.
Overnatning i sportslandsbyen.
5 til 6 timers vandring. 400 m stigning.

Onsdag – Chiran, en storslået og let gåtur. Stigningen er meget blød, da der kun er en ret blid skråning langs hele vejen: ingen store sten eller klipper at passere. Ankomsten er magisk, når man opdager den enestående udsigt i 360 °. Denne vandring har ingen udfordringer og meget behagelige landskaber.
Der er risiko for kølighed på toppen. Et af de højeste punkter i det centrale Verdon ved 1905m. Udsigten er meget klar.
På toppen finder du et udsigtstårn, hvor du vil se Porquerolles øen, Mont Ventoux, Pelvoux, toppene af Ubaye (Cimet …)
Overnatning i sportslandsbyen.

Torsdag – Mourre de Chanier
Dette er en meget smuk bjergsti, som gennem en regelmæssig stigning får os til at vinde højde, indtil vi endelig, efter den originale opstigning af en stor korridor, dukker op på de alpine græsarealer på toppene. Opstigningen til Mourre de Chanier, regionens højeste punkt, vil give os mulighed for at nyde en panoramaudsigt, der strækker sig fra Alperne til Middelhavet.
Overnatning i sportslandsbyen.
4 til 5 timers vandring. Omkring 800 m stigning.

Fredag – Moustiers
Om morgenen begynder vi med et besøg til Moustiers, en af de smukkeste landsbyer i Frankrig, langs en luftig sti over tagene, for derefter at klatre op ad en smal og dyb kløft til den fantastiske romerske vej, der bringer os tilbage til vores udgangspunkt, efter at have fulgt en dristig sti i sving over søen. Efter at have nydt landsbyens håndværksmarked, går vi hen mod Sainte-Croix søen for en picnic ved vandkanten og en afslappende eftermiddag.
Overnatning i sportslandsbyen.
2 til 3 timers vandring. 300 m stigning.

Forløbet af dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller justeres, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedsbetingelser eller de aktuelle vejrbetingelser. I så fald er kun ledelsesansvarlige for UCPA berettiget til at træffe den eller de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagerens tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Forudse vandrestave, hvis du ejer nogle.
Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt og sweatshirt, shorts, badedragt, et badehåndklæde, lette stofbukser, sweater eller fleece, sokker, lette sko eller sandaler, vindjakke (type K-Way), regncape, vandflaske eller plastflaske, kniv, lille lommelygte, en stor plastikpose, en toilettaske og et lille apotek, lommepenge.

Førstehjælpskasse
Vi inviterer dig til at have en lille personlig plejeplakat.

Typisk indhold
– Personlige lægemidler, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forhindre og behandle vabler.
– Noget til at forhindre eller lindre ankelsmerter og knæproblemer: “Elasto” type bandager.
– Noget til at rengøre små sår: vandsugende kompresser.
– Solbeskyttelse til huden og læberne.
– Noget til at lindre hovedpiner og muskelsmerter.

Spørg din læge og apotek for rådgivning.

Vandresko, medium bjergsko *, rygsæk.

* Du er velkommen til at medbringe dine egne sko.

Forplejning

Vores kok og hans team tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer baseret på lokale produkter, der svarer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg med bacon, frisk frugtjuice…
Klimaet i Alpes-de-Haute-Provence gør det muligt at nyde morgenmad og aftensmad hovedsageligt på terrassen. Ved middagstid vil I have en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 vandreture

Teknisk niveau

En uge med vandring på de smukkeste stier i Verdon.