Ankomst og afrejse

Mandag, åbning af sportsbyen kl. 10:30.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter går I hen og indlogerer jer i sovesalene, hvorefter vi mødes igen kl. 12.00 til en kort velkomst, præsentation af holdet og de forskellige grupper.
Kl. 14.00 mødes I med jeres instruktør for at få jeres udstyr og starte aktiviteten.
Der venter os en tur i Sormiou-calanqueen, hvor vi passerer Baou Rond, Escourtines-dalen, Plan de Miette og Col de Sormiou. Dette er en mulighed for at begynde at opdage de storslåede udsigter i Calanques.
Vi vender tilbage sidst på eftermiddagen for at tage en hyggelig aperitif lige før middagen og lære alle at kende.

Der vil ikke blive arrangeret nogen transport direkte fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra togstationen Marseille Saint-Charles, har du en aftale med UCPA om mandagen mellem 10:30 og 11:30 ved Sormiou-Jarre-busstoppestedet.
For de øvrige har du en aftale direkte i sportsbyen mellem 10:30 og 11:30.

Fredag – Når du har betalt for dine indkøb (bar, butik) og ryddet dine ejendele ud af sovesalene.
På denne sidste dag tager I af sted for at opleve Escu-bugten ved cirque des Walkyries og corniche du pêcheur. Fra denne del af bjergmassivet har I en enestående udsigt over øerne Jarre, Jarron, Plane og Riou. Tilbagevenden til sportsbyen er planlagt til kl. 16.00.

Herefter er det tid til at aflevere det lånte sportsudstyr tilbage og holde en afsluttende debriefing med gruppen.
For dem, der tager til SNCF-stationen Marseille Saint-Charles, vil et UCPA-køretøj bringe dem tilbage til busstoppestedet Sormiou-Jarre mellem kl. 16.30 og 17.00.
Du kan planlægge et returtog fra kl. 18.30.
De andre kan nyde sportsbyen indtil kl. 18.00, som er dens lukketid.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til orientering er aktiviteten ikke obligatorisk, og du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Dag for dag program

Hver dag vil der være forskellige bække og storslåede steder at besøge, afhængigt af vejret. Dagene vil være sammenhængende, men afbrudt af picnic, badning og tid til at opleve miljøet, faunaen og floraen.

Tirsdag – I skal op på toppen af Marseilleveyre ved havnen i Callelongue. Udsigten på stedet er enestående. Du vil have en 360° udsigt over hele Marseille-området. Hjemturen går ad GR langs strandpromenaden.

Onsdag – I går langs havet for at opleve Sugiton-kalanen med dens klippe, der har fået tilnavnet “torpedobåden”. For at komme dertil kommer du gennem Morgiou, hvor du kan opleve en lille fiskerihavn omgivet af huse, der kaldes “cabanon”. Tilbagevejen fører dig gennem det indre af bjergmassivet; Luminy, Les Escampons, Col des Baumettes, hvor du denne gang får mulighed for at opleve forskellige skovklædte dale.

Torsdag – Afgang fra Sormiou med et UCPA-køretøj til en vandretur i calanque En Vau. Denne bugt er stadig en af de smukkeste i massivet. Den ligner en fjord med en svimlende klippe på hver side og i bunden en storslået strand. På din rejse vil du opleve Port Pin og Gardiole-plateauet. Tilbage med bil ved dagens slutning.

Påkrævet udstyr

Medbring skiftetøj, en elektrisk lampe, en 2-liters vandflaske (eller en plastikflaske), vandrestøvler, solbriller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggespray og evt. ørepropper…

Tag en solbruser og en flanel med.
Medbring finner, maske og snorkel til efteraktiviteten, hvis du har dem.
Medbring penge nok til eventuelle ekstraudgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande sikkert i de dertil indrettede skabe (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og smerter

Spørg din læge og apoteker til råds.

Rygsæk på ca. 35 liter.
Eventuelt beskadiget eller bortkommet udstyr skal refunderes efter UCPA’s takst.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
9 vandreture

Teknisk niveau

Kom og vandre i hjertet af nationalparken Calanques.