Ankomst og afrejse

Velkommen på lørdag fra kl. 14.00. Kl. 16.00: udstyr (rygsæk, støvler, steigejern, seletøj, stænger). Briefing med din bjergguide og afgang i minibus til Luchon-dalen til Hospice de France-hjemmet kl. 17.00.

Gratis morgen. Marked i Saint-Lary.
Opholdet slutter lørdag kl. 14.00 efter frokost.
Du vil blive bedt om at bidrage til rengøring, udskiftning af brugte lagner med en ren pakke og oprydning af dit værelse.

Dag for dag program

Søndag – Opstigning til havnen i Vénasque med en fantastisk udsigt over næste dags opstigning: Aneto-toppen og dens is. Vi passerer gennem Trou du Toro, hvor gletsjerens vand forsvinder for at komme op igen i Garonne-dalen, hvorefter vi stiger tilbage til Rencluse-refugiet.
6 timers vandring. +1200m/-450m.

Mandag – Afgang ved daggry for at bestige Pyrenæernes højeste top (let taske). Første dag i de høje bjerge, klatring med stigbøjler på gletsjeren og derefter over den luftige og berømte “Pas de Mahomet”. Tilbage til refugiet og derefter nedtur til Banos de Venasque, hvor vi vil nyde det termiske vand.
8 timers vandring. +1350m/-1450m.

Tirsdag – Vi kører mod Posets-massivet. Vi passerer Literola-bjergstien og Perdigueret-passet. Endnu en god udsigt til den næste dag og derefter ned i den indbydende Estos-dal til refugiet.
5h30 vandring. +1000m/-600m.

Onsdag – På vej til “Llardana-diagonalen”. Vi bestiger bjergkædens anden top via gletsjeren og Paùl-kammen. Nedstigning ved foden af vestvendes isen mod den indbydende Viados-dal og dens fredede højhusene. En velfortjent overnatning i Joaquims hus i Viados-flygtningen.
8 timers vandring. +1400m/-1500m.

Torsdag – En meget smuk udflugt fra Posets-massivet via passet og Cruz de Guardia-bjergsiderne. Pastoral atmosfære, køer, får og hopper ledsager os i dag. Nedtur i skoven i Bielsa-dalen. En minibus kører os om 1 time til landsbyen Nerin, hvor vi allerede nu kan mærke Mont Perdu-massivets unikke atmosfære. Nat i en gite i landsbyen.
6h30 vandring. +650m/-1400m.

Fredag – Tidlig afgang til det højeste kalkstensbjerg i Europa: Mont-Perdu 3355m. Måske den smukkeste? Det er op til dig… Passage gennem miradorerne i Ordesa, den iskolde sø og Escupidera med steigejern på. Nedkørsel og overnatning i Goritz-refugiet.
7 timers vandring. +1300m/-1200m.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger. Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition. Oplysningerne om sovepladser, indkvartering, komfort og forplejning er vejledende og ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Kasket eller halstørklæde, hat eller pandebånd, solbriller (mindst beskyttelse 3), åndbar(e) t-shirt(e), fleecejakke, vandtæt og åndbar Goretex-jakke, varme strømpebukser, shorts, 2 eller 3 par trailstrømper, 1 par lette handsker, joggingsko, der er egnet til løb på landevejene, plastflaske (eller bedre en vandflaske), lille personlig førstehjælpskasse (tag solcreme med), lommepenge, 1 lille plastkasse til picnic (af typen “Tupperware”), 1 lille isoleret taske med en eutektisk plade, kniv, lille lommelygte, en stor flad taske.

Der er mange sportsbutikker i området med et stort udvalg og konkurrencedygtige priser. Hvis du er usikker på, hvilket udstyr du har brug for, kan du med hjælp fra vores bjergførere præcisere dit valg af udstyr afhængigt af vejret og sneforholdene i højden.

Alt teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten, stilles til rådighed af UCPA.

Forplejning

Måltider i sportsbyen (morgen og aften) og picnic (frokost).

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
5 dages vandreture

Teknisk niveau

Få en god udsigt over de højeste bjergtoppe i Pyrenæerne!