Ankomst og afrejse

Velkomst om søndagen fra kl. 10. Boligen er til rådighed, og der er mulighed for at hente dit sportsudstyr. Du kan deltage i aktiviteterne foreslået af sportsbyens team, eller nyde sportsfaciliteterne og swimmingpoolen.

Hvis du har købt optionen “Ankomst dagen før”, kan du møde op på sportsbyen lørdag mellem kl. 17 og 20. Middag mellem kl. 19.30 og 20.30.

Lørdag morgen afslapning, svømmebassin, badminton, petanque, uorganiseret gåtur, besøg på Arcs stationen… det er op til jer at spille! Sidste frokost starter kl. 12.
Opholdet slutter lørdag inden kl. 14.

Dag for dag program

Mandag – Du tager af sted fra Tignes og forlader hurtigt feriestedet for at trænge ind i det så kendte Vanoise Nationalpark, paradis for ibex, marmotter og beskyttede blomster. En gradvis stigning til Leisse passet (2761 m) giver dig mulighed for at nyde panoramaet over Grande Motte gletscheren (3653 m). Du kan beundre sydsiden af Grand Casse (3855m) når du følger Leisse dalens bæk.
Overnatning på Catherine’s fårefold (2080 m).
6 timers vandring. Højdeforskel: + 650 m / – 700 m.

Tirsdag – Det er tid til en dag med stort eventyr i Haute Maurienne! Hvis vejret og gruppens niveau tillader det, tager du en off-trail rute, hvor græsgange og et mineralt landskab blandes. Lanserlia søen (2750 m) og Grand Vallon passet (3124 m) tilbyder dig et panoramisk udsyn over hele Arc dalen. En nedstigning gennem stenfelter og alpine enge fører dig til Cuchet landsbyen, så du kan afslutte denne dag med stil.
Overnatning i Cuchet’s Edelweiss hytte.
7 til 8 timers vandring. Højdeforskel: + 1050 m / – 1100 m.

Onsdag – Det er i hjertet af pragtfulde landskaber, du bevæger dig: Et nyt panorama åbner op for dig, efterhånden som du bevæger dig frem på en sti langs bjergsiden, der passerer Vallonbrun hytten. En transport samler dig op ved Collet landsbyen for at tage dig til Ecot, efter Bonneval-sur-Arc: Det perfekte tidspunkt for en lille pause i løbet af dagen! Derefter går du op til Evettes hytten, hvor du vil opdage den magiske beliggenhed ved foden af de store gletsjere og Albaron.
Overnatning i Evettes hytten.
6 timers vandring. Højdeforskel: + 900 m / – 550 m.

Torsdag – Det er tid til den anden store eventyr i opholdet! Hvis vejret og gruppens niveau tillader det, går du til Arc flodens kilder og passerer Pariotes passet for at nå Carro hytten, der ligger midt i La Vanoise.
Overnatning i Carro hytten.
4 til 6 timers vandring. Højdeforskel: + 1050 m / – 900 m.

Fredag – For at afslutte opholdet på bedste vis har du mulighed for at bestige Carro passet (3122 m) med en let rygsæk: Der venter overraskelser deroppe, og du kan beundre … Italien! Efter at have hentet dine ting i hytten fører en sidste sti dig til Iseran passet: Nyd en sidste gang panoramaet over Haute Vanoise’s gletsjere! Retur til Arcs centret med transport.

Ved ankomsten er der afsluttende briefing med din instruktør, fulgt af en aperitif og en festlig aften.
Returnering af sportsudstyr. Sørg for at aflevere det rent.
Overnatning i Arcs Sportsby.

Forløbet af dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller modificeres afhængigt af tekniske krav, sikkerhedshensyn eller aktuelle vejrbetingelser. I sådanne tilfælde har kun UCPA ledelsen ret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagerne tekniske og fysiske niveau.

Sørg for at du har det nødvendige niveau til dette program … hvis du ikke har det nødvendige niveau, vil du ikke kunne forblive i dette program, og vi vil ikke altid have mulighed for at finde plads til dig i en anden gruppe.

Påkrævet udstyr

Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(s), “åndbar” undertrøje (type Odlo, Capilène, Carline), sweatshirt, fleece eller tyk trøje, vandtæt jakke (type Goretex), regncape, shorts, badedragt, lærredsbukser, et par tights eller joggingbukser, et pandebånd eller en hue, et par handsker, vandresokker, lette sko til aftenen, drikkeflaske eller plastflaske, kniv, bestik, lille lommelygte, lille Tupperware til frokostsalat, en “kødpose” (hytter og bivouacs er udstyret med tæpper eller dyner, du skal bare medbringe et lagen kaldet “kødpose”), en stor plastpose, en toiletartikler, en let håndklæde specielt til vandring, et vaskeklud til at tage et bad, hvis der ikke er nogen bruser, en biologisk nedbrydelig sæbe og et lille apotek, toiletpapir, lommepenge.
Hvis du er vant til at vandre med et par teleskopstænger, så tøv ikke med at tage dem med.
I alle tilfælde kan ting efterlades på sportslandsbyen og hentes efter turen. Forbered en taske til dette formål.
Glem ikke en hængelås til dit individuelle skab.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at tage en lille personlig førstehjælpskasse med dig.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du er udsat for specifikke problemer (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle blister.
– Noget til at lindre ankler og knæ problemer: bandager af typer “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: kompresser.
– Solbeskyttelse til huden og læberne.
– Noget til at lindre tarmproblemer på grund af ændringer i kost.
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Rådfør dig med din læge og apotek, og husk at du bliver nødt til at bære dit apotek, så tag kun det minimale nødvendige med.

Vandresko*, rygsæk*, teleskopstokke*.
*Føl dig velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad om søndagen til frokost om lørdagen.
Måltiderne er til selvbetjening. Du bedes venligst rydde og rengøre dit bord.
Dit program kan omfatte kolde måltider. Tag en vandflaske (1,5 l) med. For at undgå engangsmad bedes du tage en plastikskål, der kan lukkes (af tupperware-typen), plastikbestik, små lynlåsposer, store genbrugsposer …
Drikkevarer er ikke inkluderet.

Til dagens aktiviteter er der mad til rådighed. Men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
5 dages vandreture

Teknisk niveau

Flanér i hjertet af Haute Vanoise, vandringens helligdom