Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ankomst til Madeira
Internationalt fly til Madeira, velkomst i Funchal lufthavn, en times transport til den nordlige del af øen til vores lodge i Arco Sao Jorge med udsigt over havet (1 time). Gåtur/badning mulig afhængigt af vores ankomsttidspunkt.
Aftensmad og overnatning på lodgen.
I tilfælde af ankomst om morgenen, dagstur til Machico.

D8 – Transfer til lufthavnen og internationalt fly hjem.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Boaventura-dalen
Kort transport til den lille landsby Achada da Madeira, der ligger tabt i bunden af øens grønneste dal. Denne dag vil være vores første “fordybelse” i Madeiras dybe og frodige natur. Vi vil vandre rundt i Boaventura-dalen i en storslået laurbærskov, der er beskyttet af UNESCO. Spektakulær rute langs en levada (vandingskanal). Tilbage til Arco ad en sti med udsigt over vandet.
Aftensmad og overnatning på vores lodge.
5h30 vandring, højdeforskel +400m / -500m.

Dag 3 – Boca das Voltas / Arco de Sao Jorge
Vi forlader lodgen og går gennem landsbyens smalle gader, inden vi begynder opstigningen til mirador das Voltas ad en gammel kommunikationssti midt i en skov med subtropisk vegetation. Udsigten over de omkringliggende landsbyer og den frodige vegetation er storslået og afslappende. Nedkørsel til den typiske landsby Sao Jorge, hvor vi kan beundre barokkirken og de gamle vandmøller, der stadig er i aktivitet. Tilbage med bus til Arco de Sao Jorge.
Aftensmad og overnatning på vores lodge.
5h30 vandring, højdeforskel +750m / -350m.

Dag 4 – Ribeira Fonda / Santana
Vores vandretur fører os først gennem en skov af eukalyptustræer, derefter fører stien gennem vinmarkerne os ned til havet, hvor vi har en storslået udsigt over øens nordøstlige kyst og endda øen Porto Santo i det fjerne. En varieret rute gennem afgrøderne fører os til fyrtårnet Sao Jorge, der ligger 280 meter over havet. Svømning i landsbyen Sao Jorge. Fortsættelse til landsbyen Santana, hvor vi slår os ned for natten.
Aftensmad på stedet.
5 timers vandring, højdeforskel -750m / +650m.

Dag 5 – Pico Ruivo / Pico do Arieiro
(Denne dag giver os mulighed for at tage luftpassager’).
Transfer til Achada do Texeira (1592m), som markerer begyndelsen på vores vandretur, hvis mål er bestigningen af Pico Ruivo (1862m), øens højeste punkt. Gennem en passage af højderyggen og langs med stejle skrænter (800 m lodret på hver side af stien) får vi storslåede landskaber at se. Vi fortsætter til Pico do Arieiro (1818 m), øens næsthøjeste punkt. Vi vender tilbage til vores indkvartering.
Aftensmad og overnatning.
5 timers vandring, højdeforskel +850m / -635m.

D6 – Porto da Cruz / Machico
Transport til landsbyen Porto da Cruz, besøg i landsbyen og badning (afhængigt af vejret). Vi går langs havet, inden vi går op til afgrøderne. En gammel forbindelsesvej løber langs havet halvvejs op ad klipperne. Den omgivende natur afgiver subtile, berusende dufte. Havet rører ved klippefundamenterne og efterlader en linje af skum på kystkanten. Vi ankommer til Boca do Risco. Nedstigning ned i Machicodalen mellem dyrkede terrasser, mimoser, eukalyptus og fyrretræer. Indkvartering på lodgen.
Aftensmad på stedet.
4h30 vandring, højdeforskel +300m / -200m.

Dag 7 – Ponta Sao Lourenço
Transport med rutebus til “Ponta Sao Lourenço”, den varmeste og tørreste del af øen. Meget interessant vandretur, som minder os om, at vi befinder os på samme breddegrad som Marrakech i et univers af farvede klipper fra okker til rødt blandt havets blå farve.
Tilbage til Machico, middag i fritiden.
4 timers vandring, højdeforskel + 580m / -580m.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg i alt)
1 lille rygsæk (30 liter) til dagen
1 robust rejsetaske til at bære dine personlige ejendele fra den ene etape til den anden.

Anbefalet personligt udstyr
2 shorts
2 til 3 T-shirts
1 let sweatshirt
Svømmedragt
1 uldtrøje eller fleecejakke
1 vindjakke
1 paraply
1 regnkappe, der dækker tasken
1 eller 2 par lette bomuldsbukser
solbriller og hat
Solcreme, toiletartikler
Et lille personligt apotek
1 vandflaske på en eller to liter.
Morgenerne kan være kølige: medbring varmt tøj og en K-way, hvis du fryser

Til vandring
Trekkingsko med en god, hakket sål (tennissko kan ikke anbefales, da de ikke er egnet til det til tider stejle og glatte terræn)
Vandresokker
Vandrestave (hvis du ønsker det)

Billeder
Glem ikke et ekstra batteri til dit kamera!

Der leveres ikke udstyr.

Forplejning

For det meste vil frokosten være en picnic.
Varme måltider om aftenen tilberedes af gruppen selv eller indtages på en lille lokal restaurant, alt efter mulighederne.
For måltider, der ikke er inkluderet i prisen, skal du regne med et beløb svarende til ca. 15-20 euro for et fuldt måltid på en restaurant.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider fra middag D1 til frokost D7
Tilsyn og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Vandreture i Madeiras overstrømmende natur