Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ankomst / Transport til øen Korcula
International flyvning til Dubrovnik, velkomst i lufthavnen. Sent om eftermiddagen transfer med bus til Peljesac-halvøen til Orebic (120 km), overfart med båd til Korcula (4 km). Indkvartering i 5 nætter i et lokalt hus.

D15 – Transfer til Dubrovnik lufthavn i Kroatien, internationalt fly hjem.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, færgeplaner, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s personale, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Orlanduša / Pavja Luka
Afgang til en vandretur på Korculas sydkyst gennem vinmarker og olivenlunde til de mange solrige bugter på øen. Ned til Orlanduša-bugten, hvor vi tager en kyststi til Pavja Luka, den mest berømte bugt på øen. Frokost på en konoba (kro), som kun tilbyder lokale produkter. Tilbage til vores indkvartering, middag og overnatning. Ca. 4 timers vandring, højdeforskel + 150 m / – 150 m.

Dag 3 – Lumbarda-øerne i kajak
Kajaktur fra Lumbarda-stranden. På vej mod nordøst snor vores kajakker sig gennem en række småøer mellem øerne Planjac, Majsan og Sestrice. Vi vender tilbage til Lumbarda i kajak og kommer forbi andre øer i korridoren, bl.a. Badija, den største ø, hvor vi kan se et kloster på sydkysten. Ca. 10 km kajaksejlads i løbet af dagen. Aftensmad og overnatning på gæstehuset.

Dag 4 – Peljesac
Dagsudflugt til halvøen Peljesac, der ligger nord for Korcula, 15 minutter med båd. Under overfarten en kort afstikker til de småøer, der ligger i kanalen. Fra Orebic kan du vandre til højderne af Our Lady of the Angels, et franciskanerkloster, der ligger højt over havet. Fantastisk udsigt over øen Korcula og i det fjerne Mljet, Lastovo og Elaphite-øerne. Gennemkørsel af Viganj og Kuciste, små landsbyer med røde tegltage ved havet. Tilbage til Lumbarda sidst på eftermiddagen. Nat i Lumbarda. 3 timers vandring, højdeforskel + 200 m / – 200 m.

Dag 5 – Nationalparken Mljet
Overfart med båd til øen Mljet, et lille paradis med en kystlinje skåret af bugter med krystalklart vand. En dag i hjertet af nationalparken i den vestlige del, det mest skovklædte område. Vandretur omkring saltsøen Veliko Jezero, hvor der ligger et kloster på en lille ø (2 timers vandring). Vend tilbage til Korcula med båd sidst på eftermiddagen. Smagning af lokale vine og produkter før middagen. Nat på pension.

D6 – Den gamle bydel i Korcula
Afgang om morgenen til den gamle by Korcula, der har fået tilnavnet det lille Dubrovnik og er Marco Polos fødested. Besøg i den gamle bydel, fritid og badning. Frokost på en taverne og hjemkomst til vores indkvartering om eftermiddagen. Smagning af lokale vine og produkter inden middagen. Aftensmad og overnatning. 4 timers vandring uden højdeændringer.

D7- Øen Hvar
Overfart med båd til øen Hvar. Fra byen af samme navn vandres langs kysten mod den sydlige del af øen og derefter mod landsbyen Milna, som dominerer havet på sydsiden. Picnic frokost og badning. Frit besøg i byen Hvar, der er kendt for sin livlighed og sin fæstning, som dominerer havnen. Transport om eftermiddagen til centrum af øen til en ny indkvartering. Aftensmad og overnatning. 4 timers vandring, højdeforskel + 150 m / – 150 m.

Dag 8 – Humac
Afgang til en vandretur på den centrale del af Hvar på en højdedragssti, der dominerer øen fra vest til øst i ca. 300 meters højde. Denne skovsti snor sig gennem lavendelmarker, olivenlunde og vinmarker for at nå Humac, en af de ældste landsbyer på øen. Stop for en svømmetur på vejen tilbage. Aftensmad og overnatning på pensionen. Ca. 4 timers vandring, højdeforskel + 150 m / – 150 m.

Dag 9 – Bestigning af St Nikola
Vandreturen starter i Vrisnik, en landsby, der ligger 4 km fra Jelsa, for at nå øens højeste punkt: St Nikola, der ligger i 628 m højde. Stigningen er til tider lidt stejl, men udsigten belønner anstrengelserne… Fra toppen er udsigten betagende over alle de omkringliggende øer, og især Korcula, som kun ligger 17 km væk i luftlinje. Ved vores fødder, når vi kigger mod syd, er kysten fantastisk. Picnic, derefter nedstigning til Sveta Nedjelja, badning på en lille strand og tilbagevenden til overnatningsstedet med minibus. Ca. 5 timers vandring, højdeforskel + 350 m / – 600 m.

D10 – Split
Om morgenen transfer med båd til byen Split. Kort vandretur på ca. 1½ time på Marianne-bjerget
som dominerer Split, derefter opdagelse af den gamle bydel og Diocletians palads, der er klassificeret som verdensarv af Unesco. Frokost på en lokal taverna. Tilbage til øen Hvar om aftenen med båd. Aftensmad og overnatning på vores pension.

D-11 – Øen Brac
Morgentransport med båd til øen Brac, der ligger nord for Hvar. Vandretur til Blaca-klosteret på sydkysten (mulighed for gratis besøg af klosteret, hvis det er åbent), derefter tilbage ad en kyststi til landsbyen Bol, der er berømt for sin animation og sin strand kaldet det gyldne horn. Tilbage med båd til øen Hvar, og derefter tilbage til vores indkvartering. Ca. 5 timers vandring, højdeforskel + 150 m / – 150 m.

Dag 12 – Hvar, dagstur på mountainbike
Vi udforsker den vestlige del af øen på cykel, meget vild og berømt for sin kystlinje, der er skåret på en original måde, der minder om en kæmpes hånd, der er placeret på vandet. Vi følger kyststierne og cykler gennem de skovklædte bakker og kommer gennem landsbyerne Rudina, Stari Grag og Vrboska, charmerende små landsbyer med mange venetianske levn. Badestop, picnicpause. Hjemkomst om eftermiddagen, middag og sidste nat i denne pension. 4 timers cykling uden nogen reel højdeforskel.

D13 – Dubrovnik by – Kotor-bugten
Transport om morgenen til den smukke by Dubrovnik (185 km). Guidet rundvisning i den gamle bydel, fritid om eftermiddagen. Tidligt om aftenen overføres du til Montenegro (45 km), hvor du krydser grænsen og sætter dig til Kotor-bugten, som er en af landets vigtigste naturseværdigheder, en slags fjord, der dykker 28 km ind i landet med mange øer. Vi indkvarterer os i 2 nætter i vores indkvartering. Aftensmad og overnatning.

D-14 : Kotor-bugten
Ombordstigning på en båd til en smuk sejlads i det, som nogle kalder “den største middelhavsfjord”. Picnic frokost, svømning. Tilbage til Kotor for at besøge den gamle bydel med en lokal guide (UNESCO’s verdensarvsliste). Den gamle bydel, der er særlig velbevaret, afspejler den venetianske indflydelse både i sin arkitektur og i sin struktur. Byen var nemlig under Venedigs kontrol mellem 1420 og 1797. Tilbage til vores indkvartering, middag og anden overnatning i Montenegro.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg i alt)
1 mellemstor rygsæk til dagsvandringer
1 stor rejsetaske til opbevaring af dine “byting”, som skal blive på hotellet eller i minibussen.

Anbefalet personligt udstyr
1 par shorts, 2 til 3 T-shirts
1 let sweatshirt
1 par sko til svømning i bække
1 badedragt
1 trøje eller polarpels
1 vindjakke
1 regnkappe er meget nyttig
1 eller 2 par lette bomuldsbukser
1 par jeans
Solbriller og hat
solcreme
Toiletartikler
Et lille personligt apotek
1 liters vandflaske
1 let elektrisk lampe eller 1 pandelampe
1 stor plastikpose til at holde dine ejendele tørre (f.eks. en affaldssæk)
1 lommekniv.

Til vandring
Trekkingsko med en god sål med slidbane (tennissko kan ikke anbefales, da de ikke er egnet til terrænet)
2 til 3 par sokker
Du kan også medbringe gummisko eller støvletter for at undgå skader, når du går på stenstrande eller søpindsvin.

UCPA stiller kun det udstyr til rådighed, der er nødvendigt for kajakaktiviteten.

Forplejning

Kolde måltider til frokost (salater, sandwiches, frugt).
Om aftenen spiser man i pensionerne eller på lokale restauranter.
Måltiderne er inkluderet fra aftensmad D1 til aftensmad D14.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport og overførsler
Indkvartering
Måltider fra middag D1 til middag D13, al morgenmad
Lån af strandkajakker / veste og cykler / hjelme
Dubrovnik-bykort
Officiel guide i Dubrovnik
Officiel guide i Kotor
Tilsyn, og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

De dalmatiske øer og Kotor-bugten på én rejse!