Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Quito efter planen
Ankomst til Quito, Ecuadors hovedstad, som ligger i 2800 meters højde. Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Overnatning på hotellet.

D-13 – Transfer til lufthavnen og hjemrejse.

D14 – Ankomst af flyet.

Dette program er angivet som en indikation. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Cuicocha-søen
Bustransport til provinsen Imbabura til Cuicocha-søen, der ligger i et gammelt vulkankrater i 3000 m højde på skråningerne af Cotacachi-vulkanen (130 km, 3 timers bustur). Vandretur rundt om søen, 4 til 5 timers vandring. Derefter transport og møde med et indianersamfund i Cotacachi-området, hvor du får kendskab til deres skikke og traditioner. Nat på vandrehjem hos en familie i lokalsamfundet.

Dag 3 – Cubilche (3850 m)
Denne morgen lærer vores værter os de gammeldags pløjeteknikker: med trækdyr, jernplov med plovskæret, der synker ned i jorden for at lave furerne. Har du lyst til at prøve det? Derefter kører vi ad landevejen til La Esperanza og går til fods op til toppen af Cubilche (3850 m), en af Imbaburas satellitvulkaner. Der er 3 timer til at nå toppen og derefter nedtur gennem eukalyptusskove, enge i høj højde og brogede marker. Højdeforskel på +/- 600 m, 5 timers vandring. Nat på vandrerhjem i La Esperanza (3100 m).

Dag 4 – Imbabura (4600 m)
Bestigning af Imbabura (4600 m), en stor udslukt vulkan, der ligger 60 km nord for Quito. Højdeforskel +/- 1200 m, 7 til 8 timers vandring. Vores åndedræt er lidt kort på grund af højden, men der er ingen tekniske vanskeligheder. Fra toppen har vi på en klar dag en storslået udsigt over alle bjergene i det nordlige Ecuador. Nat i Otavalo.

Dag 5 – Fuya-Fuya (4279 m)
Om morgenen transport til Mojanda-søerne (3700 m), derefter let opstigning til Fuya-Fuya (4279 m).
Højdeforskel +/-600 m, 4 til 5 timers vandring. Om eftermiddagen udforskning af det berømte marked i Otavalo, derefter transport til Lasso (170 km, 3.30 min.) og overnatning på vandrerhjem.

Dag 6 – Chugchilan (3200 m)
Transport med varevogn til Insilivi, hvorfra vi begynder vores vandring mod landsbyen Chugchilan. Højdeforskel +750/-450 m, 5 timers vandring. Nat på et hostal (lokal kro).

D7 – Quilotoa-søen (3900 m)
Vandring gennem et af de vildeste Andesområder i Ecuador, beboet af små samfund af indianske bønder, for at nå Quilotoa-søen. Søen, som er strålende turkisgrøn, ligger i krateret fra en gammel vulkan. Højdeforøgelse: +100/-280 m, 5 timers vandring. Nat på vandrerhjem.

Dag 8 – El Chaupi (3350 m)
Vandretur til landsbyen Zumbahua, forbi Toachi kløften. 4-5 timers vandring. Transfer med bus til landsbyen El Chaupi, der ligger ved foden af Ilinizas, to tvillingvulkaner, den vanskeligere sydtop (5248 m) og nordtop (5100 m), vores mål for den næste dag, som blev nået for første gang i 1912 af de ecuadorianske bjergbestigere Martinez og Villavicencio. Nat på vandrerhjem.

Dag 9 – Iliniza Norte (5100 m)
Progressiv opstigning til “Jomfruen” (3800 m), derefter til Ilinizas refugium (4600 m). 5 til 6 timers vandring. Afhængigt af gruppens niveau og af forholdene på vulkanen og vejret er det muligt at fortsætte opstigningen mod Iliniza Norte (5100 m). 2 til 3 timers vandring i et stejlt terræn, men normalt ikke dækket af sne. Storslået panorama over de store ecuadorianske vulkaner, der er dækket af gletsjere. Lang nedkørsel og derefter vej til Lasso. Højdeforskel på +/- 1200 m. Nat på vandrerhjem.

Dag 10 – Cotopaxi Refuge (4800m)
Kort transport i bil til Cotopaxis vulkanske plateau, derefter opstigning til fods til José Ribas-refugiet (4800m). Om eftermiddagen, en lille isskole og forberedelse af rebene til næste dags opstigning. Cotopaxi er den højeste aktive vulkan i verden, og selv om dens aktivitet i dag er meget begrænset, har store udbrud ødelagt byen Latacunga i 1768 og 1877. Den første bestigning blev foretaget i 1872 af den tyske geolog W. Reiss og colombianeren A.M. Escobar. Højdemæssig stigning +/-300 m, 2 timers vandring. Nat i refugiet.

Dag 11 – Cotopaxi (5897 m)
Vågn op ved midnat, afgang omkring kl. 1 om natten for bestigning af Cotopaxi (5897 m).
Dette er en gletsjerrute uden større vanskeligheder, men forholdene på gletsjeren og sprækkerne kan gøre den meget lang. Efter en tilgangsvandring til gletsjeren, opstigning i grupper på 3 personer (2 praktikanter og en guide). Der er et par timers klatring nødvendig for at nå toppen, hvorfra der er en spektakulær udsigt over krateret med en diameter på ca. 500 m. Højdeforskel +1100/-1400m, 8 timers vandring. Tilbage til refugiet og transfer til Quito. Overnatning på hotel.

Dag 12 – Rucu Pichincha (4700 m)
Opstigning med svævebane til en højde på 4050 m på byens højder. Betagende udsigt over den ecuadorianske hovedstad og Andesbjergene. Bestigning af den udslukte vulkan Rucu Pichincha (4700 m), en af de tre toppe på den store Pichincha-vulkan, som dominerer Quito. Højdeforskel +/- 700 m, 5 timers vandring. Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 20 kg).
– 1 mellemstor rygsæk (35-40 liter) med “regnslag” til at bære dine ejendele for dagen, kamera, vindjakke, regnkappe, evt. en del af den fælles frokost, 2 vandflasker på 1 liter (heraf 1 termokande).
– 1 stor rejsetaske eller duffelbag, der skal transporteres i køretøjerne (undgå kufferter).
– 2 store plastikposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr: Sørg for at medbringe (meget) varmt tøj, da temperaturen kan falde til -10° eller -15° om natten.
1 par varme bukser
1 par lette bukser
Varmt undertøj
Uldne skjorte
Varm trøje eller fleece
Varm dunjakke eller anorak
Regntøj som f.eks. en poncho
varm hat
Et par meget varme handsker og vanter
Shorts
Badedragt
T-shirts eller polo shirts
Tørklæde
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Gletscherbriller med sideskærme
Nødsolbriller (et ekstra par briller med receptpligtige briller til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflaske og termokande
Pandelampe og ekstra batterier
Toiletpapir
2 store plastikposer
Kamera + beskyttelse.
1 lommekniv (til at lægge i lastrummet)

Til vandring
Bjergstøvler i læder, med Vibram-såler, der kan bruges til at tage klatrejern (stive nok til at kunne modtage klatrejern).
Gaiters. Vandrestave kan være nyttige.
Et par tennissko til om aftenen og et par varme vandresokker.

Til overnatning
Sovepose (komforttemperatur -10 C°).
Valgfrit: 1 lagen (“kødpose”)

Teknisk udstyr, isøkse, steigejern, hjelm, sele, reb.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr, hvis du ønsker det (vær opmærksom på den maksimale vægt i lastrummet). Det er muligt at leje bjergstøvler i Quito, hvis det er nødvendigt (15-20 USD/dag).

Forplejning

Picnic frokost under vandreturene og varme måltider på lokale restauranter.
NB: I Quito er måltiderne for egen regning (prisen for et måltid: ca. 15-20 USD).

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider undtagen i Quito
Tilsyn
Teknisk udstyr
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale returfly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Næsten 6000!