Ankomst og afrejse

Velkommen om søndagen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udlevering af udstyr og dit skipas.

Fra søndag eftermiddag giver vores team dig praktisk hjælp til at få alle de oplysninger, du har brug for, så du får en god start på dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinformation, sneforhold, oplysninger om pisterne.

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at stå på ski.

Om aftenen giver UCPA’s personale dig alle oplysninger om de overvågede sessioner, der starter næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

9 sessioner fra mandag til fredag.

Mandag morgen er programmet en kontrol af dit tekniske niveau i skisport (bekræftet påkrævet), D.V.A.-søgning og din første offpiste-skiløb. Om eftermiddagen vil du blive introduceret til skituren og lære om udstyret og de specifikke teknikker ved starten af Bûche Croisée, information om sne og laviner (kortlæsning, rute, forberedelse af udstyr).

Tirsdag er der en dagsvandring med større højdeforskel end dagen før, hvor man uddyber de forskellige teknikker (påsætning af skind, ombygningsteknikker, begreber om rytme for at klatre økonomisk, lave et opstigningsspor). Denne første rute er på Hauteluce-siden under Col de Very med nogle flotte nedkørsler.

Onsdag, hvile eller skiløb på egen hånd om formiddagen, derefter en overvåget session om eftermiddagen mellem skiløb og søgning efter D.V.A.

Torsdag tager I på en dagstur for at opleve pisterne på Mont Truc ved foden af Mont Blanc.

Fredag er der en dagsvandring til Col de la Fenêtre med en højdeforskel på ca. 250 m.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller modificeres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger. Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Til skiløb
1 jakke og 1 par skibukser, 1 eller 2 pullovers eller fleecejakker, 1 par varme strømpebukser, 1 par skihandsker eller vanter, 1 skihue eller -hjelm, 1 par UV-filtrerende solbriller, 1 skimaske, 1 solcreme med høj beskyttelsesfaktor, 1 læbepomade

Til wellness-området
1 badedragt og 1 håndklæde.

Medbring en hængelås til at lukke dit skab eller til at sikre dit udstyr, en vandflaske og en lille rygsæk i tilfælde af måltider på pisterne.

Medbring dine egne håndklæder (lagner stilles til rådighed af UCPA).

Ski, støvler og stave, skind og knive, sikkerhedsudstyr (lavine-søgemåler, skovl og sonde).

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Les Contamines-pakke indtil afslutningen af dit kursus
Sikkerhedsudstyr (lavinesendere, skovl, sonde, rygsæk)
Udstyr til skiture
9 sessioner, 23 timer med instruktør
DVA-træning i eftersøgning

Teknisk niveau

Skiture, ideel til at opleve bjergene og uforglemmelige øjeblikke!