Ankomst og afrejse

Modtagelse om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10), indkvartering og udstyr til rådighed.
For den første dag, praktiser efter dit skøn i selvstændighed, vores team giver dig alle de oplysninger, du har brug for at komme godt i gang med dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejroplysninger, sneforhold, pisteinformation.

Råd fra sportslandsbyen: Vi anbefaler, at du ankommer før kl. 13 for at få mest ud af din første feriedag og begynde at glide.

Om aftenen, under Welcome Time og omkring en velkomstdrink, giver UCPA-personalet dig alle de oplysninger, der er relevante for UCPA, livet i sportslandsbyen, de superviserede sessioner, der begynder næste dag: gruppeopbygning, mødetider, højdepunkter i ugen.
For off-piste og ski vandring kurser, hurtig info om sikkerhed.

Hvis du har købt “ankomst dagen før” -optionen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig koden til hoveddøren. Du vil derefter finde en kuvert i dit navn og anvisninger til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden tilsyn, skal udstyret returneres lørdag inden kl. 12. Du skal forlade dit værelse senest kl. 13. Afrejse fra sportsbyen kl. 14.

Dag for dag program

Mandag – Vandring i området omkring Chamonix’s Aiguilles. Check af færdigheder, sikkerhedsøvelser. Højdeforøgelse ved stigning 400 til 500 m. Overnatning i sportslandsbyen Argentière (eller nærliggende kro).

Tirsdag – Vandring på Glacier du Géant, turen fortsætter med et besøg i combe Maudite, opstigning til col d’Entrêves, nedstigning og opstigning til col des Flambeaux for at slutte i combe de la Vierge.
Højdeforøgelse ved stigning 400 til 800 m afhængig af valgte muligheder. Overnatning på bjergskuret Requin i hjertet af Vallée Blanche.

Onsdag – Lille nedstigning under bjergskuret efterfulgt af opstigningen til Col du Capucin du Tacul eller nedstigning fra Mer de Glace og opstigning via Pierre à Béranger mod gletsjeren i Talèfre til bjergskuret Couvercle.
Højdeforøgelse ved stigning omkring 800 m. Nedstigning til Chamonix og overnatning i sportslandsbyen Argentière (eller nærliggende kro).

Torsdag – Opstigning til col des rachasses med svævebaner. Nedstigning til gletsjeren i Argentière. Op til col d’Argentière.
Højdeforøgelse ved stigning 1000 til 1200 m. Overnatning på Argentière skjul.

Fredag – De 3 passager: opstigning til col du Chardonnet (3300 m), nedstigning til Saleina gletsjeren, opstigning til Saleina vinduet, passage på Trient gletsjeren og opstigning til col supérieur du Tour. Stor nedstigning på gletsjeren Tour indtil landsbyen du Tour.
Højdeforøgelse ved stigning omkring 1200 m. Tilbage til Argentière. Overnatning i sportslandsbyen Argentière (eller nærliggende kro).

Programmets forløb er givet som en vejledning.
Det kan modificeres eller ændres, afhængigt af tekniske eller organisatoriske criteria, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA-lederne bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagerens tekniske og fysiske niveau, og i henhold til deltagerens form.

Tjek det nødvendige niveau til kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke altid tilbyde dig et andet program.

Oplysninger om overnatningssteder uden for sportslandsbyen, boligfaciliteter, komfort og mad er kun til orientering, de er ikke kontraktmæssige.

Påkrævet udstyr

Skiturudstyr, skistøvler, skind og knive er ikke inkluderet. Du har mulighed for at tilføje ‘Skiturudstyr’ som en option samtidig med tilmeldingen til kurset.

Drikkeflaske (eller plastflaske) eller termokande, personligt medicinskab, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, solbriller af god kvalitet, kvalitetsmasker, tynd åndbar undertrøje, t-shirts, sweatshirt, fleece eller tyk trøje, goretex-type vandtæt jakke, goretex-type bukser, leggings eller joggingbukser, 2 eller 3 par strømper, handsker, vandvanter. Solskærm af den højeste faktor og læbepomade.

Gør et kompromis mellem skiløberens og alpinistens udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, isolerende, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene og temperaturudsvingene kan nogle gange være meget store. Husk at beskytte dig selv lige så meget mod kulde som sol.

Volumen og vægt skal guide dig: sammenstilling og bæring af rygsækken. Vær praktisk frem for alt andet.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du selv betaler for i hytterne og på hotellerne eller gîtes.
I nogle af de højtliggende hytter, især i Schweiz, er der kun vand på flaske, som du selv skal betale for (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages med i taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn i 23 timer fordelt på 10 sessioner
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødetidspunktet på den første dag på stedet til det planlagte afgangstidspunkt på den sidste dag

Teknisk niveau

Gletsjere på Mont Blanc og off-piste ski: Spænding og eventyr garanteret!