Ankomst og afrejse

Modtagelse om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10), indkvartering (om formiddagen har du adgang til et sikkert sted til at opbevare din bagage) og levering af udstyr.

For den første dag, træn efter eget ønske i autonomi, vores teams giver dig alle de oplysninger du skal bruge for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedsråd, vejroplysninger, sneforhold, piste information.

Idrætsbyrådets råd: Vi anbefaler at du ankommer før kl. 13 for at få mest muligt ud af din første feriedag, og begynde at glide.

Om aftenen, under Velkomsttiden og rundt om en velkomstdrink, giver UCPA-personalet dig alle de informationer om UCPA, livet i idrætslandsbyen, de superviserede sessioner, der starter fra næste dag: Gruppeinddeling, mødetider, ugens højdepunkter.
For off-piste og skiløbskurser, hurtig info om sikkerhed.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før” funktionaliteten, byder vi dig velkommen mellem 18h og 20h. Hvis du tror, du ankommer efter kl. 20, bedes du kontakte idrætsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) for at vi kan give dig dørkoden. Du finder derefter en konvolut med dit navn og anvisninger til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil 20.30.

Efter en sidste morgen uden tilsyn, skal udstyr afleveres lørdag inden kl. 12.
Dit værelse skal være tømt senest kl. 13.
Afgang fra sportslandsbyen kl. 14.

Dag for dag program

Mandag – “Opvarmning” med din instruktør. Kontrol af dit tekniske skiløbsniveau og off-piste, og dine evner inden for vandreskiløb. Øvelse i søgning efter ofre i laviner. Første vandretur på et af områderne i Chamonix-dalen.

Tirsdag til fredag – Afhængig af sne- og vejrbetingelserne, er der flere muligheder for dagsture i Aiguilles Rouges-massivet, i Contamines-området, Aravis, Chablais.

Programmet for dette program er givet som en indikation.
Det kan blive ændret eller justeret, afhængigt af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedsforhold eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-ledelsen, der kan træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, og efter deltagernes form.

Sørg for at tjekke det krævede niveau for kurset. Hvis du ikke opfylder det krævede niveau, vil vi ikke altid være i stand til at tilbyde dig et andet program.

Påkrævet udstyr

Gourde (eller plastflaske) eller termokande, pandelampe, personligt førstehjælpssæt, lommekniv, lille toiletartikler, toiletpapir, lommepenge.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, kvalitets solbriller, kvalitets maske, åndbart tyndt undertrøje, t-shirts, sweatshirt, polar fleece jakke eller tyk trøje, goretex type vandtæt jakke, goretex type bukser, strømpebukser eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vandrehandsker.
Solcreme af total skyggetype og læbeskærm.

Lav et kompromis mellem skierens og bjergbestigerens udstyr: praktisk, behageligt, vandtæt, isolerende, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturvariationerne kan nogle gange være meget store.
Husk at beskytte dig mod både kulde og sol.

Volumen og vægt skal være din vejledning: pakning og bæring af tasken, vær praktisk frem for noget andet.

Ski, støvler, bindinger, skind, knive, rygsække og sikkerhedsudstyr: D.V.A., skovle, sonder.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især støvler), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra mandag til fredag er frokostpakkerne madpakker.
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, bedes du medbringe noget!

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn i 23 timer fordelt på 10 sessioner
Det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Underværkerne i Chamonix dalen i tempoet af skitouring