Ankomst og afrejse

Velkommen om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udlevering af udstyr.

Den første dag, hvor du øver dig på egen hånd, giver vores team dig alle oplysninger til at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinformation, sneforhold, oplysninger om pisterne.

Sportsbyens råd: vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at stå på ski.

Om aftenen vil UCPA’s personale under velkomsttid og over en velkomstdrink give dig alle de oplysninger, du har brug for om UCPA, livet i sportsbyen og de superviserede sessioner, der starter næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.
For offpiste- og skiturekurser, hurtig information om sikkerhed.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, tager vi imod dig mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

Tirsdag – Dagstur. Brug af selvklæbende skind, håndtering af sikkerhedsudstyr (D.V.A.). Foreløbigt sted for udvikling: Le Tour.

Onsdag – Dagstur. Begreber om kartografi og orientering (brug af kort, kompas og højdemåler). Foreløbig sted: Le Brévent, Carlaveyron.

Torsdag – Dagsudflugt, en dejlig anvendelsesvandring. Derefter om eftermiddagen, opstigning til Loriaz-refugiet. Fondue og overnatning på refugiet.

Fredag – Dagudflugt, en dejlig øvelsesvandring. Vandretur omkring Loriaz-hytten, derefter ned til landsbyen Le Buet, hvorfra vi vender tilbage til Domaine du Tour.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontroller venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningsmuligheder uden for sportsbyen, indkvartering, komfort og forplejning er kun vejledende og ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Vandflaske (eller plastflaske) eller termokande, dynebetræk til refugiet (dynebetræk på plads i refugiet, af hygiejnemæssige årsager er dynebetræk obligatorisk), pandelampe, personlig førstehjælpskasse, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge.

Kasket eller halstørklæde, hat og pandebånd, solbriller af høj kvalitet, maske af høj kvalitet, tyndt åndbart undertrøje, T-shirts, sweatshirt, polarpelsjakke eller kraftig trøje, vandtæt goretexjakke, goretexbukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme og solcreme.
Til refugiet er det vigtigt med et dynebetræk.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, isotermisk, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene er til tider meget store.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør være vejledende for dig: sammensætning og bæreevne af tasken, vær først og fremmest praktisk.

Ski, støvler, bindinger, skind, knive, rygsække, (og sikkerhedsudstyr: D.V.A.) skovle, sonder, slæder.
Af sikkerhedshensyn medfølger batterier ikke, men kan sælges på stedet.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra tirsdag til fredag er frokosterne i form af picnic (mulighed for et enkelt varmt måltid efter tilmelding dagen før, men det er ikke altid foreneligt med kursusprogrammet).
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af müslibarer, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (lagner, men ikke håndklæder)
Liftkort fra mandag morgen til lørdag kl. 13.00 (undtagen 2. sektion i Grands Montets og Les Houches, som kun kan besøges med en instruktør, afhængigt af niveau, program og betingelser) i henhold til programmet
Gæstekortet (gratis transport i dalen i løbet af dagen)
Forplejning
Tilsyn i 8 sessioner
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
Animation

Teknisk niveau

Programmet for at komme i gang med skituren i 6 dage