Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Nevsehir, Kayseri eller Ankara. Velkomst i lufthavnen og transport i minibus til landsbyen Avanos (1 time eller 4 timer). Overnatning i et traditionelt kappadokisk hus, der er restaureret og indrettet.

D8 – Transport med minibus til Nevsehir, Kayseri eller Ankara. Fly retur.

Heste
Vi bruger arabiske skægheste, der er godt tilpasset terrænet. Hver rytter er selv ansvarlig for seletøj og pasning af sin hest.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Om morgenen afprøvning og tildeling af heste. En kort rundtur i nærheden af landsbyen for at lære hestene at kende, inden ruten begynder.
Afgang fra Avanos til landsbyen Sarihidir, langs Tyrkiets længste flod, Kizilirmak. Besøg det seljukiske karavanserai Sarihan fra det 13. århundrede. Derefter kører du langs den gamle silkevej til Devrent-dalen og dens fantastiske geologiske formationer. Bivuak i dalen i nærheden af et springvand. 3 timers ridning.

D3 – Efter at have krydset munkenes dal og landsbyen Cavusin, der er fuld af troglodytiske boliger, går vi på opdagelse i labyrinten af dalene Güllüdere, Kizilcukur og Meskendir, som er blandt de mest spektakulære landskaber i Kappadokien. I det fjerne dukker Ortahisar’s imponerende klippetop op. Vi fortsætter vores rejse ad små vinmarker til den halvtroglodiske landsby Cemil. Bivuak ved Keslik ved siden af en kilde. 7 timers ridning.

Dag 4 – I en måneskinsstemning rider vi gennem feeskorstene til landsbyen Taskinpasa. Derefter stiger vi op til plateauet ved Mount Hodul (1800 m), hvorfra der er en betagende udsigt til vulkanen Erciyes (3916 m). Gennem kornmarker rider vi for sidste gang for at nå frem til den troglodytiske landsby Karain. Overnatning i nærheden af landsbyen. 6 timers ridning.

D5 – Vi snor os gennem haverne i den lille landsby Boyali og rider op til Topuz-plateauet, derefter mellem jujube-træer og vinmarker nedad til landsbyen Sofular (1200 m). En gammel karavanesti fører os til landsbyen Bozca. Bivuak i nærheden. 6 timers ridning.

Dag 6 – Vi følger en sti langs Kizilirmak-flodens bredder og når frem til de varme kilder i Bayramhacili, hvor ugens højdepunkt er en uforglemmelig svømmetur i 40° varmt vand! Nat i bivuak tæt på kilderne. 5 timers ridning.

D7 – Midt mellem troglodytiske huse, derefter langs Göynük-floden, ridt til Ozkonak (1300 m). Dette sted er bedst kendt for sin “underjordiske by” og Belha-klosteret fra det 6. århundrede. Efter at have besøgt disse to monumenter kører vi til Idis-bjerget (1700 m), hvorfra udsigten over Kappadokiens dale er betagende. 6 timers ridning på denne sidste etape. Nat i Avanos

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, at de ikke vejer mere end 15 kg)
– 1 stor rejsetaske eller duffelbag, som skal transporteres af assistancekøretøjet (undgå kufferter).
– 1 lille rygsæk (20/30 l) vil være meget nyttig til flyrejser eller i byen, men ikke til vandreture (sadeltasker).
– Store plastikposer (affaldssække) til at beskytte dine ejendele mod støv og fugt.

Anbefalet personligt udstyr
1 varm sovepose (dyne)
4 T-shirts
1 sweatshirt eller langærmet skjorte (solskoldning)
en uld- eller fleecetrøje
1 vindjakke
1 effektiv regnjakke (kappe)
1 par lette bomuldsbukser
1 par shorts
1 badedragt
Hue eller kasket eller hue
1 tørklæde mod støv
Sko til at hvile i
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
1 elektrisk lygte (pandelampe, praktisk) med ekstra batteri
1 isoleret vandflaske (mindst 1/2 liter)
Solbriller
Lommekniv
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse.

Til ridning
Træningsdragt eller bløde bukser i bomuld med brede elastikbånd under fødderne for at forhindre, at bukserne løber op.
Træningssko (undgå for brede sko på grund af stigbøjlerne) kombineret med ridegamacher (“mini-chaps”) for at undgå uhensigtsmæssig gnidning. Læderhandsker til de sarte hænder.
På grund af varmen bør man undgå syntetisk tøj og undertøj, stramme jeans eller jeans med tykke sømme og endda læderstøvler (risiko for irritation).

Telte, skummadrasser, skål og bestik. Sadler, ridetasker, skrøbeligt udstyr, som du vil passe meget godt på.

Forplejning

Picnic til frokost og varme måltider om aftenen (lokale retter tilberedt på campingpladsen). Lokalt vandrerhjem i Avanos.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Kollektivt udstyr
Lån af en saddelhest
Alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen samt lufthavnstransport

Teknisk niveau

På tværs af feeskorstene