Ankomst og afrejse

J1 – Aftale søndag eftermiddag i sportslandsbyen kl. 17.30.
Velkomst, opsætning af dit telt i haven.
Velkomstdrink og, før middagen, præsentation af ugen.

J7: Om lørdagen, fri vandretur i landsbyen, eller i bil over toppene af Grand Canyon. Afslutning på opholdet og afgang fra UCPA-bussen kl. 10 til TGV-stationen i Aix-en-Provence om morgenen for ankomst kl. 12.30. Shuttleomkostninger er 60 € for en tur-retur, som skal reserveres på verdon@ucpa.asso.fr. Mulighed for personer i bil til at nyde Lake Sainte-Croix (kano, pedalbåd).

Dag for dag program

J2 – J6: Fra mandag til fredag udvikler vi en global tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og fremskridt konstant er knyttet sammen.

Vi klatrer fra den første session efter at have set eller gennemgået grundlæggende elementer: justering af klatresele, rebknytning, sikkerhed i opstigning. Derefter, afhængig af dit niveau, dækker vi forskellige temaer som:
– Grundlæggende teknikker: at adskille, placere en quickdraw, linkmanøvrering, foldning af et reb, sikring af en anden person, sikring af en leder, parade, rappelling, kommunikation.
– Klatringsteknikker: grundlæggende attitude, fodplacering, førsteklatring, fald, modposition, krydsning, gruppe- og degruppere, overførsler,…
– At læse en rute, identificere forskellige greb, variere din fremskridtstakt, vejrtrækning, afslapning, håndtering af anstrengelse, tillid og engagement.
– Nøglefaktorer for fremskridt afhængigt af dit niveau.
– Bedømmelser, regler for aktiviteten, klassificering og udstyr på en klippe, det naturlige miljø (stedets økologi, flora og fauna), læsning af en topos, udstyr.

Du vil klatre både andet og første reb, parvis, på ruter, der er tilpasset dit aktuelle niveau. Vi vil besøge forskellige klipper for at variere stilarterne og lade dig opdage alle stedets rigdomme. Vi tager oftest afsted for hele dagen, med en kold frokost.

Ved afslutningen af dette ophold, uanset dit niveau, vil du have gjort fremskridt i de forskellige områder, og du vil have nøglerne til fortsat at klatre med mere fornøjelse, effektivitet og sikkerhed.

Om eftermiddagen er der, afhængig af det aktuelle sted, mulighed for at tage en svømmetur i Sainte-Croix søen efter en god klatresession!

Det kan kræve at du bruger din egen bil for at komme til træningsstederne. Eventuelle omkostninger vil blive refunderet direkte af sportlandsbyen.

Denne programs udførelse er givet som en indikation. Det kan ændres eller tilpasses, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er kun UCPA’s ledelsesansvarlige berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger. Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Medbring jeres telt og en sovepose.
Shorts eller leggings, træningsdragt, joggingbukser eller lærredsbukser, tank top eller t-shirt, sweatshirt, sweater eller polar uld, vindjakke, badedragt, sneakers eller lette vandresko, kasket eller tørklæde eller hat, en vandflaske (nødvendig) og en kniv, solcreme. Til picnic-pakken, skal en Tupperware boks medbringes.
Glem ikke dit lille personlige apotek, der er ingen apotek i landsbyen.
Eventuelt, din taske med kalk og handsker til rappelling.
En lille klatreudstyrsbutik venter på dig i landsbyen.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Teknisk niveau

Prøv klippeklatring i Verdon-kløften