Ankomst og afrejse

Mandag, mødes kl. 12.00 på Calypso Hotel, din indkvartering for hele ugen

Der er ingen transportservice direkte fra SNCF-stationen. Hvis du ankommer fra Marseille Saint-Charles, skal du tage metrolinje 2 og stå af i rundkørslen ved Prado og derefter tage bus 23 til MAC-stationen.
For de andre har du en aftale direkte kl. 12:00 på hotellet, hvor der er masser af parkeringspladser i nærheden.

På stedet vil din instruktør vente på dig i hotellets fællesrum. Når du har afleveret din bagage på dit værelse eller i bagagerummet og klædt om til træningen, vil I spise en picnic sammen. Afgang fra hotellet er planlagt til kl. 13.00 (hvis du ankommer senere, vil du ikke kunne praktisere aktiviteten mandag eftermiddag).

På denne første dag tager I af sted i bil i retning af Sormiou på en halvdagsvandring. I skal først til UCPA-centret for at hente jeres udstyr. Derefter går I til fods til Morgiou-kammene og Sormiou-passet. Under hele turen vil du blive ledsaget af en storslået udsigt over calanques og Riou-arkipelaget. Denne halve dag er en lejlighed til at lære gruppen at kende, at gøre jer bekendt med terrænet, men også til at dele jeres forventninger til denne vandreuge.
I vender tilbage til hotellet, og omkring kl. 19.00 spiser I sammen med jeres instruktør på en lokal restaurant, som er partner for dette ophold.

Fredag – Du forlader hotellet med dine ejendele (kufferter) i retning af Sormiou for at tage på en sidste vandredag. Efter at have afleveret dine ejendele på centret, tager du på opdagelse i Escu-bugten, hvor du passerer Valkyries-kirken og fiskernes afsats. Fra denne del af bjergmassivet er der en enestående udsigt over øerne Jarre, Jarron, Plane og Riou. Omkring kl. 16.00 vender vi tilbage til UCPA-centret for at aflevere det vandreudstyr, som du har lånt i løbet af ugen, og hente din kuffert.

Efter omklædning på stedet vil et UCPA-køretøj for dem, der skal til togstationen Marseille Saint-Charles, bringe jer tilbage til busstoppestedet Sormiou-Jarre inden kl. 17.00. Du kan planlægge en returrejse med toget fra kl. 18.30.

De andre kan slutte sig til deres køretøj, der er efterladt på hotellet, med den samme bus, eller hvis de ønsker det, kan de komme i bil til Sormiou den sidste dag (parkeringsafgift 5€) og køre direkte fra centrum.

Dag for dag program

Hver dag er der forskellige bække og storslåede steder at besøge, afhængigt af vejret. Dagene er sammenhængende, men altid afbrudt af en picnicpause og masser af tid til at opleve miljøet, floraen og faunaen og den lokale kulturarv.

Tirsdag – Efter en kort køretur til Les Goudes går du op til Marseilleveyre (432 m). Afgang er fra havnen i Callelongue. Undervejs stiger stien opad og dominerer landsbyen Les Goudes, Cap Croisette, Ile Maire og Planier fyrtårnet. Efter at have nået Saint-Michel-dalen, over Giganternes trappe, gør man en lille afstikker for at opleve eremittens grotter, Saint-Michel d’Eau Douce og bjørnen. Derefter fortsætter du din vandring mod Marseilleveyre-toppen, der er markeret med et stort kors. På stedet venter der dig et enestående panorama med en 360°-udsigt over hele byen og de omkringliggende bjergtoppe. Hjemturen går via GR langs strandpromenaden. Sidst på eftermiddagen vender I tilbage til hotellet, og kl. 19.00 byder restaurantteamet jer og jeres gruppe velkommen til middag.

Onsdag – Efter en kort køretur i retning af Morgiou vil du opdage en lille fiskerihavn omgivet af huse kaldet “cabanon”. I går langs kysten og opdager Sugiton-bugten med dens klippe kaldet “torpedobåden”. På turen tilbage går turen gennem bjergmassivets indre, hvor du kan opleve Luminy, Escampons, Col des Baumettes og deres forskellige skovklædte dale. Sidst på eftermiddagen vender du tilbage til hotellet, og kl. 19.00 byder restaurantteamet dig og din gruppe velkommen til middag.

Torsdag – Efter en kort køretur til parkeringspladsen i Gineste kommer I til den storslåede Calanque d’En Vau. Den er en af de smukkeste i massivet og ligner en fjord, der på begge sider er afgrænset af svimlende klipper. Det er et historisk sted for klatring i calanques. Her kan du måske få mulighed for at se et par rebklatringer, men først og fremmest stedets skat, den lille stenstrand badet i turkisblåt vand. På din rejse kan du også opleve calanque de Port Pin og Gardiole-plateauet. Sidst på eftermiddagen vender I tilbage til hotellet, og kl. 19.00 byder restaurantteamet jer og jeres gruppe velkommen til middag.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.
Til din orientering er aktiviteten ikke obligatorisk hver dag. Hvis du ønsker at holde en pause for at gå en tur i Calanques eller besøge Marseille, er det muligt … det er din ferie.

Påkrævet udstyr

Medbring skiftetøj, en elektrisk lampe, en 2-liters vandflaske (eller en plastikflaske), vandrestøvler, solbriller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggespray og evt. ørepropper…

Tag en solbruser og en flanel med.
Medbring finner, maske og snorkel til efteraktiviteten, hvis du har dem.
Medbring penge nok til eventuelle ekstraudgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande sikkert i de dertil indrettede skabe (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og smerter

Spørg din læge og apoteker til råds.

Rygsæk på ca. 35 liter.
Eventuelt beskadiget eller bortkommet udstyr skal refunderes efter UCPA’s takst.

Forplejning

Morgenmaden indtages direkte i din lejlighed. Vores team gør din lejlighed klar på forhånd med alt, hvad du har brug for til morgenmaden.
Til frokost giver vi dig hver dag en varieret og sund picnic. Den består af en forskellig salat hver dag med brød, frugt og dessert. Du tager det med i din taske og spiser det på træningsstedet. Du skal medbringe en vandflaske på 1,5 liter.
Endelig spiser du middag hver aften på en meget fin restaurant mindre end 10 minutters gang fra hotellet. Det unge og dynamiske team vil byde dig velkommen og få dig til at tilbringe en god tid. På menuen er der en forret, en hovedret fra et udvalg af tre retter, en hjemmelavet dessert, vand med eller uden kulsyre og kaffe, hvis du ønsker det. Du kan også købe bordvin eller forskellige drikkevarer, som du betaler for på stedet, til at ledsage dit måltid.
Restauranten har også et hyggeligt barområde, hvor man kan hygge sig før og/eller efter middagen.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering på en hyggelig hotelresidens
Forplejning (morgenmad i din indkvartering, picnic frokost og restaurantmad til dine middage)
Tilsyn
Særligt udstyr
9 vandreture

Teknisk niveau

Et frisk pust midt om vinteren i hjertet af nationalparken Calanques.