Ankomst og afrejse

Mandag, sportlandsbyen åbner kl. 10:30.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter skal du indlogere dig selv i sovesalene, og derefter vil vi mødes kl. 12 til en kort velkomstbesked, præsentation af teamet og de forskellige grupper.
Kl. 14 har du aftale med din instruktør for at få udstyret og starte aktiviteten.
Denne første halve dag i havkajak giver mulighed for at gøre sig fortrolig med fartøjet, sikkerhedsreglerne, navigations teknikker, mens du opdager Sormiou-calanque og dens Capelan-grotte.
Vi vender tilbage sidst på eftermiddagen for at møde hinanden, lige inden middagen, omkring en hyggelig aperitif og lære alle at kende.

Ingen shuttle er organiseret direkte fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra Marseilles Saint-Charles SNCF-station, har I en aftale med UCPA mandag mellem kl. 10:30 og 11:30 ved Sormiou-Jarre busstoppested.
For alle andre, har I en aftale direkte på sportslandsbyen mellem kl. 10:30 og 11:30.

Fredag – Efter at have betalt for eventuelle indkøb (bar, butik) og ryddet sovesale for dine ejendele. På vej til en sidste dag med vandretur. Du vil gå til toppen af Marseilleveyre via Callelongue havnen. Udsigten deroppe er enestående. Du vil få et 360° udsigt over hele Marseille-regionen. Retur turen vil være langs havnefronten GR, forventet ankomst til sportslandsby kl. 16.

Derefter er det tid til at aflevere det lånte sportsudstyr, dele en sidste debrief med gruppen, og så vil det være tid til at tage afsted.
For dem der skal til Marseille Saint-Charles SNCF station, vil en UCPA bil køre jer tilbage mellem 16.30 og 17.00 til Sormiou-Jarre busstoppestedet.
Du kan planlægge en returbillet fra kl. 18.30.
For alle andre kan du nyde sportslandsbyen indtil kl. 18, det tidspunkt hvor den lukker.

Forløbet af dette program er givet som en indikation.
Det kan blive modificeret eller tilpasset, afhængig af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde, er kun UCPA ledelsen kvalificerede til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også blive tilpasset afhængig af deltagerenes tekniske og fysiske niveau. For info, aktiviteten er ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, bare nyde centret og stranden.

Dag for dag program

Hver dag forskellige calanques, storslåede steder at besøge afhængigt af vejret. Dagene vil være løbende, men afbrudt af picnic, svømning, tid til at opdage miljøet, dyre- og plantelivet.

Tirsdag – En stor dag i havkajak venter dig. Du vil gå på opdagelse på Riou-øen, til den smukkeste strand i calanques “monastéria” for en uforglemmelig picnic. Denne ø er også et reservat og et helligdom for havfugle (Middelhavets askepuffin eller storm-petrel). Det vil også være en mulighed for at opdage historien om Saint-Exupéry, fordi hans fly blev fundet der.

Onsdag – Afgang fra Sormiou med en UCPA-køretøj for en vandretur i calanque d’En Vau. Denne calanque forbliver en af de smukkeste i massivet. Det ligner en fjord med en svimlende klippe på hver side, og i bunden en grandios strand. Under din rute vil du opdage Port Pin og Gardiole-plateauet. Retur i køretøj i slutningen af dagen.

Torsdag – Du vil tage afsted i havkajak for at opdage Morgiou, dens blå grotte, og dens lille fiskerihavn. Du vil også se Sugiton calanque med sin atypiske torpedo sten, samt faldne sten stranden.

Forløbet af dette program er givet som en indikation.
Det kan blive ændret eller tilpasset, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedshensyn eller aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er kun UCPA-ledelsen kvalificeret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses afhængigt af deltagernes tekniske og fysiske niveau. Bemærk, at aktiviteten ikke er obligatorisk, du kan hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

En elektrisk lampe, myggemiddel, en drikkeflaske (mindst 2 liter) eller en plastflaske, vandrestøvler, en hat, solbriller, solcreme, en regnponcho og en vindjakke, og om nødvendigt ørepropper…
For kajakroning: syntetiske undertøj, en snor til dine briller, lukkede sportssko uden snørebånd til sejlads.

Overvej at medbringe en solbruser og en vaskeklud.
Tag palmefinner, dykkermaske og snorkel med til efter aktiviteten og opdagelse, hvis du har sådan noget.
Sørg for at have noget til at afregne eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås for at sikre dine værdigenstande i skabe, der er til rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpstaske
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpstaske.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har specielle lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forhindre og behandle vabler
– Noget til at forhindre eller lindre ankler og knæ problemer: “Elasto” type bandager
– Noget til at rengøre små sår: fugtet bandager
– Solbeskyttelse til hud og læber
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Spørg om råd hos din læge og apotek.

Til vandreturen: rygsæk på ca. 40 liter.
Til havkajaksejlads: Vi stiller en- eller to-sæders både, pagaj, skørt, redningsvest, kort eller lang neoprendragt, vindjakke, vandtæt taske til rådighed.
Eventuelt beskadiget eller mistet udstyr skal refunderes til UCPA’s takst.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
9 sessioner med skiftevis havkajak og vandreture

Teknisk niveau

5 dage med vandretur og havkajak for at opdage calanques