Ankomst og afrejse

Velkommen søndag morgen fra kl. 9. Morgenmad og gøre dit ophold klar. Fri dag. Brug den til at udforske den mytiske by Chamonix. Pakken, der gives ved din ankomst, giver dig også adgang til Aiguille du Midis svævebane med dens berømte “skridt ud i tomrummet”, eller til Montenvers toget. Vores team vil give dig alle de oplysninger, du har brug for til at starte dit ophold godt. En specifik tid, efterfulgt af en aperitif, vil blive organiseret for at give dig alle de oplysninger relateret til aktiviteten i slutningen af dagen.

Hvis du har købt muligheden for at ankomme aftenen før, byder vi dig velkommen lørdag mellem kl. 18 og 19.30. Hvis du ankommer senere, bedes du kontakte receptionen via e-mail på chamonix@ucpa.asso.fr

Efter en sidste fri formiddag, slutter dit ophold senest lørdag kl. 14.
Du skal forinden frigøre dit værelse. Tak for den “lille hjælpende hånd”, som er meget værdsat.
Dit liftkort er stadig gyldigt, til en sidste panorama fra toppen af en svævebane.

Dag for dag program

Fra mandag til fredag vil vi udvikle en omfattende tilgang til klatring, hvor sikkerhed, glæde og progression konstant vil være forbundet. Vi vil begynde at klatre allerede fra første session, efter vi har gennemgået de grundlæggende elementer for at klare “toprope”-klatring: Justering af en klatresele, tovvikling og sikring.

Derefter vil vi ud fra en individualiseret rytme tage fat på forskellige temaer.

Sikkerhedsteknikker: Forberedelse, “partner check”, opsætning af en karabin, manøvrering af forbindelsesled, foldning af et reb, sikring af en efterfølger, sikring af en leder, faldsikring, kommunikation.

Klatringsteknikker: Grundholdning, fodpositionering, modsætninger, krydser, gruppering-afgruppering, overførsler,…

Læsning af en rute, identificering af forskellige greb, variation i progressionsrytme, vejrtrækning, afslapning, indsatsstyring, tillid og engagement.

Graderinger, “aktivitetsregler”, klassificering og udstyr til en klippe, afkodning af en topos, materiale.

Du vil klatre både som efterfølger og leder, i to-mands hold, på ruter, der passer til dit nuværende niveau. Vi vil besøge forskellige klipper for at variere stilarterne og lade dig opdage alle de rigdomme, som stedet har at byde på. Efter dette ophold vil du have de grundlæggende færdigheder til at være en selvstændig klatrer på et sportssted af en længde.

Forløbet af dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller tilpasses efter tekniske overvejelser, sikkerhedsmæssige krav eller de aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er det kun UCPAs ledelse, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger. Programmet kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Tøj og personligt udstyr der skal medbringes
Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(s), undertrøje sweatshirt, fleece jakke eller tyk sweater, regnjakke, handsker, hue, shorts, badedragt, lærredsbukser, halvhøje sokker, et par sportsko, drikkeflaske eller plastflaske, kniv, klude, håndklæde.

Forbered en lille førstehjælpskasse
Typisk indhold
– Personlige medikamenter, hvis du er tilbøjelig til specifikke lidelser (allergier etc).
– Noget til at forhindre og behandle vabler.
– Noget til at forhindre eller lindre ankel- og knæproblemer: “elasto” type bandager.
– Noget til at rengøre små sår: fugtede gaze.
– Solbeskyttelse til huden og læberne.
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter.

Rådfør dig med din læge og apoteker.

Alt teknisk udstyr kan lånes: klatresko, sele, hjelm, rygsæk, sikringsudstyr osv.
Udstyret er nyt og i orden.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra frokost på den første dag til frokost på den sidste dag af dit ophold.
Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic.
Der er løbende mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af “cornflakes” eller chokolade, bedes du medbringe din egen mad!

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet kan vi bede dig om at bruge dit eget køretøj, hvilket du skal betale for, og køretøjet og dets passagerer er forsikret)
Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
10 sessioner (i form af 5 sammenhængende dage) under tilsyn af en højbjergguide eller en klatreinstruktør fra mandag til fredag.

Teknisk niveau

Mellem balance og fornøjelse, kom og opdag klatring på en anden måde.