Ankomst og afrejse

Velkommen søndag morgen fra kl. 9 og ideelt set inden kl. 17. Morgenmad og dit indkvartering stilles til rådighed. Frit valg af dag. Benyt denne dag til at udforske den mytiske by Chamonix. Pakken, der udleveres ved din ankomst, giver dig også adgang til Aiguille du Midi-kabelbanen med den berømte “trin ind i tomrummet” eller Montenvers-toget. Vores team vil give dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold godt. En specifik tid, efterfulgt af en aperitif, vil blive arrangeret for at give dig alle oplysninger om aktiviteten sidst på dagen.

Hvis du har købt ankomst-aften-optionen, byder vi dig velkommen lørdag mellem kl. 18 og 19.30. Hvis du ankommer senere, bedes du kontakte receptionen via e-mail på chamonix@ucpa.asso.fr

Efter en sidste fri formiddag, slutter dit ophold senest kl. 14 om lørdagen. Du skal på forhånd have ryddet dit værelse. Tak for den meget værdsatte “lille hjælpende hånd”. Din skiliftbillet er stadig gyldig, til et sidste panorama fra toppen af en svævebane.

Dag for dag program

Fra mandag til fredag vil vi udvikle en holistisk tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og fremskridt konstant er forbundet. Vi vil begynde at klatre fra den første session, efter at have gennemgået de grundlæggende aspekter af at bevæge sig i “topreb”: justering af et klatrebælte, hvordan man binder sig selv ind, og sikring. Derefter, i hvert enkelts tempo, vil vi behandle forskellige temaer:
– Sikkerhedsteknikker: forberedelse, “check partner”, montering af en sikkerhedssnor, led-øvelse, hvordan man folder en line, sikring af en anden, sikring af en leder, faldsikring, kommunikation.
– Klatrebevægelser: grundlæggende holdning, fodposition, oppositioner, overlappende bevægelser, gruppering og adskillelse, overførsler,…
– Læse en rute, identificere forskellige greb, variere ens progressionstempo, vejrtrækning, afslapning, indsatsstyring, tillid og engagement.
– Klassifikationer, “aktivitetsregler”, rangering og udstyr af en klippe, læsning af en topos, udstyret.

Du vil klatre både som anden og leder, parvis, på ruter der er tilpasset dit nuværende niveau. Vi vil besøge forskellige klipper for at variere stilarterne og give dig mulighed for at opdage alle de rigdomme, stedet tilbyder.
Ved afslutningen af dette ophold vil du have de grundlæggende færdigheder til at være en selvstyrende klatrer på en sportsklippe med en enkelt længde.

Forløbet af dette program er kun givet som vejledning.
Det kan ændres eller tilpasses, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er det kun de ansvarlige for UCPA-ledelsen, der har ret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Tøj og personligt udstyr til at medbringe:
Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt(s), varmt undershirt, sweatshirt, fleecejakke eller tyk sweater, regnjakke, handsker, hue, shorts, badedragt, lærredsbukser, halvhøje sokker, et par sportsko, drikkeflaske eller plastikflaske, kniv, vådservietter, håndklæde.

Overvej at medbringe en lille førstehjælpskasse
Typisk indhold:
– Personlige medicin, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier, osv.).
– Noget til at forebygge og behandle blister.
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto” typer bånd.
– Noget til at rense små sår: Fugtede kompresser.
– Solbeskyttelse til huden og læberne.
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter.

Spørg om råd hos din læge og apoteker.

Alt teknisk udstyr kan lånes: klatresko, sele, hjelm, rygsæk, sikringsudstyr osv.
Udstyret er nyt og i orden.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra frokost på den første dag til frokost på den sidste dag af dit ophold.
Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic.
Der er løbende mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af “cornflakes” eller chokolade, bedes du medbringe din egen mad!

Inkluderet med rejsen

Ski liftkortet
Lokal transport (for mere fleksibilitet kan vi dog bede dig om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr – 0,4 €/km – og forsikring for køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Specifikt udstyr
Animation
10 klatringssessioner

Teknisk niveau

Mellem balance og fornøjelse, kom og opdag klatring på en anden måde.