Ankomst og afrejse

Søndag, åbningen af sportsbyen kl. 17.

Efter en velkomstdrink og nogle administrative formaliteter, vil du gå og bosætte dig i sovesalene, og så mødes vi igen kl. 19 til en kort velkomst, præsentation af teamet og de forskellige grupper.
Vi fortsætter denne tid, lige før middagen, med en hyggelig aperitif for at give dig mulighed for at lære hinanden at kende.

Ingen shuttle er organiseret direkte fra SNCF stationen. For dem, der ankommer fra SNCF stationen i Marseille Saint-Charles, har du en aftale med UCPA på søndag mellem 17h og 18h ved busstoppestedet Sormiou-Jarre (overfor Leclerc butikken).
For de andre har i en aftale direkte i sportsbyen mellem 17h og 18h.

Lørdag, efter du har spist din morgenmad og nydt et sidste bad, vil du komme og afregne dine eventuelle køb (bar, butik …). Derefter, for dem der tager til SNCF-stationen Marseille Saint-Charles, vil en UCPA-bil køre dig tilbage fra kl. 9.30 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre. Du kan planlægge en returtoget fra kl. 11. For de andre, kan du nyde sportsbyen indtil kl. 11, dens lukketid.

Dag for dag program

Alle dagene vil være sammenhængende, med en picnic-pause på praksisstedet.

Mandag – Dagens begyndelse vil være dedikeret til sportsudstyr: valg af klatresele, hjelm og klatresko. Når udstyret er valgt, vil du tage til et praksissted tæt ved sportslandsbyen. Målet med denne første dag er at lære gruppen at kende, at opdage eller bekræfte dit klatreniveau på klippen. Det vil også være en mulighed for at diskutere dit kendskab til rebhåndtering og kende dine forventninger til denne klatreuge. Takket være denne dag kan vi sammen planlægge ugens program, så alle gør fremskridt og har det sjovt.

Tirsdag – På vej til Tiragne cirkus klipper. Efter en vandretur på omkring 20 minutter til Luï d’Aï passet, og efter at have krydset en lille via corda, vil du tilbringe dagen afskåret fra verden, med øen Riou og hele Middelhavet som din udsigt. Du vil finde ruter fra 10 til 30 meter, på alle niveauer. Dette vil være det perfekte sted at lære at klatre først.

Onsdag – Efter en kort køretur for at komme til foden af Marseilleveyre-bjerget, og en vandretur på 20 minutter, er du ankommet til Pastré klippen. Du vil finde et skyggefuldt sted, gemt øverst i en pine skov. Som en ægte balkon med udsigt over Marseille by, vil det give dig en utrolig udsigt over hele byen, Frioul øerne og den blå kyst. Vugget af cikadernes sang, vil du klatre på en 15 meter høj klippe, som er mere egnet til plade- eller murklatring. Dette vil være det perfekte sted at forbedre dine teknikker med at sætte fødderne.

Torsdag – Efter en kort køretur for at komme til Morgiou-bugten, og en kort vandretur på 20 minutter, får du adgang til Abri Côtier klippen. Der, med en privilegeret udsigt over Cap Morgiou, havet og den lille fiskerihavn, vil du klatre på meget veludstyrede og beskyttede ruter, ideelle til at opnå dine bedste ydeevner.

Fredag – Du vil tage direkte afsted fra sports landsbyen til fods for en sidste dag med klatring. Vi vil tage dig til Arche Perdue klippen, som ligger i et område der stadig er vildt og beskyttet fra masserne. Der vil du klatre på ruter fra 10 til 40 meter høj, på solid og høj kvalitet klippe. Vi forlader denne klippe omkring kl. 15 for at være tilbage i sportslandsbyen kl. 16.

Programmets forløb er angivet vejledende.
Det kan blive ændret eller justeret alt efter tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA’s ledere berettiget til at tage de nødvendige beslutninger.
Det kan også blive tilpasset i forhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau. Du bør vide, at aktiviteten ikke er obligatorisk, du kan om ønsket nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

Planlæg at tage skiftetøj, en elektrisk lampe, en drikkeflaske på omkring 2 liter (eller en plastflaske), lavanvendelsesvandre støvler til ankomstture, briller med snor, solcreme og en vindjakke med. Myggemiddel og om nødvendigt ørepropper… Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har det.

Planlæg at tage et solbrusebad og en vaskeklud med.
Medbring til efter-aktivitet, svømmefødder, dykkermaske og snorkel til opdagelse, hvis du har det.
Planlæg at have penge til mulige ekstra omkostninger: butik, bar etc.

Medbring en lille hængelås til at sikre dine værdigenstande i skabe stillet til rådighed for dig (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpssæt
Vi opfordrer dig til at medbringe et lille personligt førstehjælpssæt.

Typisk indhold
– Personlige medicin, hvis du er udsat for specifikke forstyrrelser (allergier osv.)
– Noget til at forhindre og behandle vabler
– Noget til at forhindre eller lindre ankelsmerter og knæproblemer: “elasto” type bandager
– Noget til rengøring af små sår: fugtige kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Spørg din læge og dit apotek om råd.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig en varieret og afbalanceret menu, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne indtages i centrum i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring venligst din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 klatresessioner

Teknisk niveau

Et nyt sted at opdage: de korsikanske klipper