Ankomst og afrejse

Velkommen til Palud-sur-Verdon på den første dag af opholdet til frokostbuffeten, eller på TGV-stationen i Aix-en-Provence (kontakt os venligst for at reservere shuttlebussen og få afgangstiden).
Det er også muligt at reservere et dobbeltværelse mod et tillæg, der skal reserveres hos sportsbyen.

Opholdets afslutning og afrejse med UCPA-bussen til Aix en Provence TGV-station kl. 16. Ankomst kl. 18:30 på stationen.

Dag for dag program

Fra dag 2 til dag 4 vil vi udvikle en global tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og fremskridt konstant er forbundet.

Vi vil begynde at klatre fra første session, efter vi har set eller gennemgået grundlæggende elementer: at justere en sikkerhedssele, at binde sig på, at sikre.

Derefter vil vi, afhængig af dit niveau, berøre forskellige emner, såsom:
– Basisteknikker: at forberede sig, at hænge en karabin, karabinmanøvrer, at folde et reb, at sikre en anden, at sikre en leder, spotte, at rapelle, kommunikation …
– Mere komplekse teknikker: redning, opsætning af rapelling, top reb belay, tilføjelse af beskyttelse, osv.
– Klatringsteknikker: grundlæggende holdning, fodpositioner, klatring, fald, modsætninger, krydsninger, gruppe-ikke gruppe, overførsler,…
– Læs en rute, identificer forskellige greb, varier din tempo, åndedræt, afslapning, styring af anstrengelse, selvtillid og engagement.
– Nøglefaktorer for progression ifølge dit niveau.
– Vurderinger, regler for aktiviteten, rangordning og udstyr af en klippe, den naturlige omgivelser (webstedsgeologi, flora og fauna), at læse et kort, udstyr.

Du vil klatre som anden og leder, i par af to, på ruter der passer til dit nuværende niveau. Vi vil gå til forskellige klipper for at afveksle stilarter og fremvise de mange rigdomme på stedet. Vi tager normalt ud på heldagsture, med en kold frokost. Veda afslutningen af denne tur, uanset dit niveau, vil du have gjort fremskridt i de forskellige områder, og du vil have nøglerne til at fortsætte med at klatre med mere glæde, effektivitet og sikkerhed.

Afviklingen af dette program er angivet som vejledende.
Det kan blive ændret eller tilrettet, afhængig af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA overvågningsledere berettigede til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Korte shorts eller tights, træningstøj, jogging- eller lærredsbukser, tank top eller t-shirt, sweatshirt, sweater eller fleece, vindjakke, badedragt, tennis, kasket eller tørklæde eller hat, en vandflaske (uundværlig) og en kniv, solcreme.
For picnicpakken er det obligatorisk at medbringe en Tupperware. Glem ikke dit lille personlige apotek, der er intet apotek i landsbyen.

Eventuelt, din pose med kridt og handsker til rappelling. En lille klatreudstyrsbutik venter på dig i landsbyen.

Klatresko, sele, reb og karabinhager, nedtrapper, hjelm, rygsæk.

Du kan medbringe dit eget udstyr.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
9 klatresessioner

Teknisk niveau

Prøv og gør fremskridt i klippeklatring på klipperne i Verdon