Ankomst og afrejse

Modtagelse i La Palud-sur-Verdon den første dag af dit ophold til frokostbuffet eller på TGV-stationen i Aix-en-Provence (kontakt os venligst for at bestille shuttlebus og få oplyst afgangstider).
Mulighed for at booke et dobbeltværelse med tillæg, der skal bestilles i sportsbyen.

Opholdet slutter og afgang med UCPA-bussen til Aix en Provence TGV-station kl. 16.00. Ankomst til stationen kl. 18.30.

Dag for dag program

Fra D2 til D4 vil vi udvikle en global tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og fremskridt er permanent forbundet.

Vi klatrer fra den første session efter at have set eller gennemgået de grundlæggende ting: justering af en sele, optagning af reb, sikring.

Derefter vil vi, afhængigt af dit niveau, behandle forskellige emner som f.eks.
– Grundlæggende teknikker: at gøre sig klar, at tage et hurtigtræk på, maillon-manøvren, at folde et reb, at sikre en anden, at sikre en leder, at parere, at sikre en leder, at parere, at sikre sig ned, at kommunikere…
– Mere komplekse teknikker: tilbagetrækning, abseiling, sikring i øverste reb, tilføjelse af beskyttelse osv.
– Klatrebevægelser: grundindstilling, fodstilling, føringsklatring, fald, modsætninger, kryds, gruppering-ungruppering, forflytninger osv.
– Læsning af en rute, identifikation af forskellige greb, variation af progressionstempo, vejrtrækning, afslapning, styring af anstrengelser, selvtillid og engagement.
– De vigtigste faktorer for progression i forhold til dit niveau.
– Pointgivning, regler for aktiviteten, klassificering og udstyr af en klippe, det naturlige miljø (stedets geologi, flora og fauna), læsning af et topografi, udstyr.

Du klatrer som sekundær klatrer og som leder i to grupper på 2 personer på ruter, der er tilpasset dit nuværende niveau. Vi vil gå på forskellige klipper for at variere stilarter og få dig til at opdage alle stedets rigdomme. Vi tager oftest på en dagstur med et koldt måltid. Ved afslutningen af dette ophold vil du, uanset dit niveau, have gjort fremskridt i de forskellige registre og have nøglerne til at fortsætte med at klatre med mere glæde, effektivitet og sikkerhed.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller tilpasses efter tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Shorts eller strømpebukser, træningsdragt, jogging- eller lærredsbukser, tank top eller t-shirt, sweatshirt, trøje eller fleece, vindjakke, badetøj, tennissko, kasket, halstørklæde eller hat, vandflaske (uundværlig) og kniv, solcreme
Til picnicpakken skal du medbringe en Tupperware. Glem ikke dit eget lille apotek, der er intet apotek i landsbyen.

Eventuelt din egen pose magnesium og handsker til tilbagekaldelse. Der er en lille klatrebutik i landsbyen.

Klatresko, sele, reb og karabinhager, nedtrapper, hjelm, rygsæk.

Du kan medbringe dit eget udstyr.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
9 klatresessioner

Teknisk niveau

Prøv at gøre fremskridt i klatring på klipperne i Verdon