Ankomst og afrejse

Mød op søndag eftermiddag i sportsbyen kl. 17.30. Velkomst, indkvartering. Velkomstdrink og, før middagen, præsentation af ugen.

Om lørdagen, fri vandretur i landsbyen, eller med bil på toppene af Grand Canyon. Opholdets afslutning og afgang fra UCPA-bussen kl. 10 til Aix-en-Provence TGV stationen om morgenen for at ankomme kl. 12:30.
Mulighed for personer i bil at nyde søen ved Sainte-Croix (kano, pedalbåd).

Dag for dag program

Fra mandag til fredag vil vi udvikle en omfattende tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og fremskridt vil være konstant forbundet.

Vi vil begynde at klatre fra den første session efter at have set på eller gennemgået det fundamentale: tilpasse en klatresele, binde sig ind, sikre.
Derefter vil vi, afhængigt af dit niveau, tage fat på forskellige emner som:
– Grundlæggende teknikker: at adskille sig, sætte en karabinhage, at manøvrere en kæde, folde et reb, sikre en anden, sikre en leder, parade, rapellere, kommunikation.
– Mere komplekse teknikker: escape, placer en rappel, relay på toppen af en sti, tilføje beskyttelse, osv.
– Klatringens bevægelsesmønstre: grundlæggende holdning, placering af fødderne, lede klatring, fald, modsætninger, krydser, gruppe-afgruppe, overførsler,…
– Læs en rute, identificer forskellige greb, varier dit progressionstempo, vejrtrækning, afslapning, styring af indsats, tillid og engagement.
– De afgørende faktorer for fremskridt baseret på dit niveau.
– Gradering, regler for aktiviteten, klassificering og udstyr af en klippekant, det naturlige miljø, stedets økologi, flora og fauna), læsning af en topografisk guide, udstyr.

Du vil klatre som anden person og leder, i to-mands hold, på ruter der passer til dit nuværende niveau.
Vi vil besøge forskellige klipper for at variere stilarter og introducere jer til alle stedets rigdomme.
Det meste af tiden vil vi tage afsted for en hel dag, med en kold frokost.

Efter dette ophold, uanset dit niveau, vil du have udviklet dig inden for forskellige områder, og du vil have de nødvendige redskaber til at fortsætte med at klatre med mere fornøjelse, effektivitet og sikkerhed.

I slutningen af eftermiddagen, afhængigt af stedet, vil der være mulighed for at svømme i Sainte-Croix-søen efter en god klatringssession!

Det kan være nødvendigt for dig at bruge din egen bil til at komme til klatrestedet. De omkostninger, der opstår, vil blive refunderet direkte af sportslandsbyen.

Dette program er givet som retningslinje.
Det kan være nødvendigt at ændre eller tilpasse det, afhængigt af tekniske krav, sikkerhedsbehov eller nuværende vejrforhold. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-ledelsen, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Korte shorts eller tights, træningstøj, joggingbukser eller lærredsbukser, tank top eller t-shirt, sweatshirt, trøje eller fleece, vindjakke, badedragt, sneakers eller lette vandrestøvler, kasket eller tørklæde eller hat, en drikkedunk (uundværlig) og en kniv, solcreme. Glem ikke dit personlige medicinskab, der er ingen apotek i landsbyen. Eventuelt din kalkpose og handsker til rappelling. En lille butik med klatreudstyr venter på dig i landsbyen.

Klatresko, sele, reb og karabinhager, quickdraws, nedtrapper, hjelm, rygsæk.
Du kan medbringe dit eget udstyr.

Forplejning

Vores kok og hans team tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer baseret på lokale produkter, der svarer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg med bacon, frisk frugtjuice…
Klimaet i Alpes-de-Haute-Provence gør det muligt at nyde morgenmad og aftensmad hovedsageligt på terrassen. Ved middagstid vil I have en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 klatresessioner

Teknisk niveau

Prøv og gør fremskridt i klatring på klipperne i Verdon.