Ankomst og afrejse

Mandag, åbning af sportsbyen kl. 10:30.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter går I hen og indlogerer jer i sovesalene, hvorefter vi mødes igen kl. 12.00 til en kort velkomst, præsentation af holdet og de forskellige grupper.
Kl. 14.00 mødes I med jeres instruktør for at få jeres klatreudstyr og starte aktiviteten.
Formålet med denne halve dag er at lære gruppen at kende og at opdage eller bekræfte dit niveau inden for klatring. Det vil være en lejlighed til at gennemgå dine færdigheder i håndtering af reb og dine forventninger til denne uge med klatring. Takket være denne halve dag vil vi sammen kunne fastlægge ugens program, så alle kommer videre og har det sjovt.
Vi vender tilbage sidst på eftermiddagen til en hyggelig aperitif lige før middagen for at lære hinanden at kende.

Der vil ikke være nogen transportservice direkte fra togstationen. For dem, der ankommer fra togstationen Marseille Saint-Charles, har du en aftale med UCPA mandag mellem 10:30 og 11:30 ved Sormiou-Jarre-busstoppestedet.
For de øvrige har du en aftale direkte i sportsbyen mellem 10:30 og 11:30.

Fredag – Sidste dag til at forbedre dine klatrefærdigheder! Når du har betalt for dine indkøb (bar, butik) og ryddet sovesalene for dine ejendele
I vil tage af sted direkte fra sportsbyen til fods til en dag med klatring på klippen ved den tabte bue.
Efter en 40 minutters gåtur vil vi nå dette vilde og ubesøgte sted. På stedet vil du klatre i ruter fra 10 til 40 meters højde på en kompakt klippe af høj kvalitet. Vi forlader denne klippe omkring kl. 15.00 og ankommer til sportsbyen kl. 16.00.

Herefter er det tid til at aflevere det lånte udstyr tilbage og dele en sidste debriefing med gruppen, hvorefter det er tid til at tage af sted.
For dem, der tager til SNCF-stationen Marseille Saint-Charles, vil et UCPA-køretøj bringe jer tilbage til busstoppestedet Sormiou-Jarre mellem kl. 16.30 og 17.00.
Du kan planlægge et returtog fra kl. 18.30.

De andre kan nyde sportsbyen indtil kl. 18.00, som er dens lukketid.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til orientering: Aktiviteten er ikke obligatorisk, men du kan, hvis du ønsker det, benytte dig af centret og stranden. Til orientering: Aktiviteten er ikke obligatorisk, men du kan, hvis du ønsker det, benytte dig af centret og stranden.

Dag for dag program

I løbet af ugen vil du klatre hele dagen med en picnicpause på øvelsespladsen.
Målet er at gøre fremskridt i din beherskelse af sværhedsgraden, hullet, håndteringen af rebet og at forbinde et maksimum af pladserne.

Tirsdag – I skal ud til klipperne i Tiragne-kirken. Efter en ca. 20 minutters gåtur til Luï d’Aï-passet og derefter en lille via corda, vil du tilbringe dagen afskåret fra verden med landskabet på Riou-øen og Middelhavets uendelighed. Der findes ruter fra 10 til 30 meter i alle niveauer. Det vil være det perfekte sted at lære at klatre bly.

Onsdag – Efter en kort køretur til foden af Marseilleveyre-massivet og en 20 minutters gåtur til fods ankommer du til Pastré-klippen. Her finder du et skyggefuldt sted, der ligger gemt i toppen af en fyrreskov. Som en rigtig balkon over Marseille by vil den give dig en utrolig udsigt over hele byen, Frioul-øerne og den blå kyst. I vugges af cikadernes sang og klatrer op ad en 15 meter høj klippe, der mere ligner en sten eller en mur. Det vil være det perfekte sted til at gøre tekniske fremskridt i fodarbejdet.

Torsdag – Efter en kort køretur til Morgiou-bugten og en kort 20 minutters gåtur for at nå Abri Côtier-klippen. Der, med en privilegeret udsigt over Cap Morgiou, havet og den lille fiskerihavn, vil du klatre i meget veludstyrede og beskyttede ruter, ideelle til at realisere dine bedste præstationer.

Påkrævet udstyr

Medbring skiftetøj, en elektrisk lampe, en 2-liters vandflaske (eller en plastikflaske), lave vandresko til de korte vandreture, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggespray og ørepropper, hvis det er nødvendigt…
Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Medbring en solbruser og en flanel.
Medbring finner, maske og snorkel til den efterfølgende aktivitet, hvis du har dem.
Planlæg at betale for eventuelle ekstraudgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande sikkert i de dertil indrettede skabe (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og smerter

Spørg din læge og apoteker til råds

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages i centrum i vores spisestue eller på terrassen med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
9 klatresessioner

Teknisk niveau

Glæden ved at klatre i calanques i 5 dage