Ankomst og afrejse

Mandag, sportsbyen åbner kl. 10.30.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter vil du indkvartere dig i sovesalene, og vi ses derefter kl. 12 til en kort velkomsttale, præsentation af teamet og de forskellige grupper.
Kl. 14 har du aftale med din instruktør for at få klatreudstyr og begynde aktiviteterne.
Formålet med denne halve dag er at lære gruppen at kende, at opdage eller bekræfte sit klatreniveau. Dette vil være en lejlighed til at gøre status over din viden om rebhåndtering og dine forventninger til denne uge med klatring. Takket være denne halve dag kan vi sammen fastlægge ugens program, så alle kan gøre fremskridt og have det sjovt.
Vi vil vende tilbage sidst på eftermiddagen for at mødes igen, lige før middagen, omkring en venskabelig aperitif og lære alle at kende.

Der er ingen arrangeret shuttle direkte fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra SNCF-stationen i Marseille Saint-Charles, har du en aftale med UCPA mandag mellem kl. 10.30 og 11.30 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For de resterende har du en aftale direkte på sportsbyen mellem kl. 10.30 og 11.30.

Fredag – Sidste dag til at forbedre dine klatreevner! Efter at have ordnet eventuelle indkøb (bar, butik) og ryddet sovesalene for dine ting, vil du direkte fra sportslandsbyen gå til en dag med klatring på Lost Arches klippe.
Efter 40 minutters gang ankommer vi til dette stadig vilde og uforstyrrede sted væk fra mængden. På stedet vil du klatre på ruter fra 10 til 40 meter høje, på en kompakt og højkvalitets klippe. Vi forlader denne klippe omkring kl. 15 med en forventet ankomst til sportslandsbyen kl. 16.

Bagefter vil der være tid til at aflevere det lånte sportsudstyr, dele en sidste debrief med gruppen, og så vil det være tid til at tage afsted.
For dem, der skal til Marseille Saint-Charles SNCF station, vil en UCPA bil køre jer til Sormiou-Jarre busstoppested mellem kl. 16.30 og 17. Du kan forvente at tage en returtoget fra kl. 18.30.

For de andre kan I nyde sportslandsbyen indtil kl. 18, som er dens lukketid.

Dette program er givet som en indikation. Det kan være nødvendigt med ændringer eller tilpasninger, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedshensyn eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA ledelsen autoriseret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagerens tekniske og fysiske niveau. Til info er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden. Til info er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Dag for dag program

Hele ugen vil du klatre i løbet af dagen med en picnicpause på øvelsesstedet. Målet vil være at forbedre dit mesterskab i sværheder, tomrum, rebmanøvrer og forbinde maksimal længde.

Tirsdag – På vej til klipperne i Tiragne cirkus. Efter en tilgangsmarch på ca. 20 minutter til Luï d’Aï-passet, og derefter overgangen af en lille via corda, vil du tilbringe dagen adskilt fra verden, med Riou-øen og hele Middelhavets uendelighed som landskab. Du vil finde ruter der, fra 10 til 30 meter, på alle niveauer. Det vil være det perfekte sted at lære at klatre i front.

Onsdag – Efter en kort køretur for at komme til foden af Marseilleveyre-massivet, og en tilgangsmarch på 20 minutter, er du ankommet til Pastré-klippen. Du vil finde et skyggefuldt sted der, gemt øverst i en fyrreskov. Som en ægte balkon over Marseille by, vil den give dig en utrolig udsigt over hele byen, Frioul-øerne og den blå kyst. Vugget af cikadernes sang, vil du klatre på en 15 meter høj klippe, snarere dal- eller vægmæssig. Det vil være det perfekte sted at forbedre teknisk fodplacering.

Torsdag – Efter en kort køretur for at komme til Morgiou-kløften, og en kort tilgangsmarch på 20 minutter, får du adgang til klippen ved Abri Côtier. Der vil du, med en privilegeret udsigt over Cap Morgiou, havet og den lille fiskerihavn, klatre på meget veludstyrede og beskyttede ruter, ideelle til at opnå dine bedste resultater.

Påkrævet udstyr

Forudse skiftetøj, en elektrisk lampe, en to liters vandflaske (eller en plastflaske), vandresko med lav kant til vandreture, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggespray og om nødvendigt ørepropper… Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Planlæg en solbruser og en vaskeklud. Medbring til efter aktiviteten, svømmefødder, maske og snorkel for opdagelse, hvis du har nogle. Forudse at afregne eventuelle ekstra omkostninger: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at sikre dine værdigenstande i skabe, der er til rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpssæt
Vi opfordrer dig til at medbringe et lille personligt førstehjælpssæt.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du er udsat for specifikke problemer (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forhindre eller lindre problemer med ankler og knæ: strækbind
– Noget til rengøring af små sår: befugtede kompresser
– Solbeskyttelse til hud og læber
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Søg råd hos din læge og apotek.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages i centrum i vores spisestue eller på terrassen med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
9 klatresessioner

Teknisk niveau

Lykken ved at klatre i calanques i 5 dage